اثر نوسانات نرخ ارز بر قدرت وام دهی بانک ها در ایران
Publish place: Islamic Economics and Banking، Vol: 10، Issue: 34
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 177
This Paper With 28 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_MIEA-10-34_001
Index date: 15 January 2024
اثر نوسانات نرخ ارز بر قدرت وام دهی بانک ها در ایران abstract
دستیابی به توسعه ی پایدار اقتصادی به رشد اقتصادی و توسعه ی بخش مالی در یک کشور وابسته است. با توجه به بازار سرمایه در ایران، تامین مالی بخشهای مختلف اقتصادی عمدتا توسط نظام بانکی صورت میگیرد. بانکها متاثر از شرایط محیطی خود فعالیت میکنند و رفتار وامدهی آنها در بیشتر موارد تحت تاثیر عوامل اقتصاد کلان مانند تولید ناخالص داخلی، سطح اشتغال، تورم و نرخ ارز مشخص است. از اینرو، بانکها رفتار وامدهی خود را در پاسخ به این علائم تعدیل میکنند. علائم مثبت (منفی)، بانکها را به وامدهی بیشتر (کمتر) ترغیب می کند. بنابراین، شناسایی عوامل موثر بر اعطای اعتبارات نظام بانکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
در این راستا، پژوهش حاضر تاثیر نوسانات نرخ ارز بر اعتبارات اعطائی بانکها در ایران را مورد بررسی قرار می دهد. برای این منظور از روش خودرگرسیون برداری و دادههای فصلی ۱۳۹۶:۴– ۱۳۷۹:۴ استفاده شده است. نتایج نشان می دهند که رشد نسبت اعتبارات به سپرده های بانک ها در رویارویی با تکانهی نوسان نرخ ارز ابتدا افزایش مییابد اما پس از گذشت یک دوره کاهش می یابد. رشد نسبت اعتبارات در رویارویی با تکانهی تورم و رشد تولید ناخالص داخلی به ترتیب واکنش منفی و مثبت از خود نشان میدهد. با تحلیل جدول تجزیهی واریانس مشخص شد که نرخ رشد تولید ناخالص داخلی بیشترین قدرت توضیح دهندگی تغییرات رشد نسبت اعتبارات را دارد. نتایج به دست آمده، فرضیهی تحقیق را تایید می کند. زیرا، رشد نسبت اعتبارات اعطائی در رویارویی با تکانه ی نوسان نرخ ارز ابتدا افزایش مییابد و پس از گذشت یک دوره کاهش مییابد.
اثر نوسانات نرخ ارز بر قدرت وام دهی بانک ها در ایران Keywords:
: Exchange Rate Fluctuations , Bank's Lending Power , Vector Auotoregressive Model , Iran's Economy , نوسان نرخ ارز , قدرت وام دهی بانک ها , خودرگرسیون برداری , اقتصاد ایران
اثر نوسانات نرخ ارز بر قدرت وام دهی بانک ها در ایران authors
محمد عبدی سیدکلایی
Assistant Professor, Department of Economics, University of Mazandaran (Corresponding Author)
محمدحسین احسان فر
Assistant Professor, Department of Economics, Payame Noor University, Tehran
سیده فاطمه مظفری آهنگرکلایی
Master of Islamic Banking
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :