بهینه سازی نسبت اولئوفوم و پروتئین-پلی ساکارید برای بهبود ویژگی های فیزیکوشیمیایی امولسیون دوگانه A/O/W: کاربردهای بالقوه در صنایع غذایی

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 42

This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IFST-19-6_006

تاریخ نمایه سازی: 17 بهمن 1402

Abstract:

تهیه امولسیون دوگانه هوا در روغن در آب (A/O/W) شامل دو مرحله کلیدی است: تشکیل اولئوفوم و پراکندگی اولئوفوم در محلول آبی حاوی پروتئین به عنوان امولسیفایر و هیدروکلوئید به عنوان عامل غلیظ کننده. این مطالعه با هدف بررسی اثر سطح اولئوفوم و غلظت های مختلف نسبت پروتئین-پلی ساکارید بر پایداری حرارتی، بازده کپسولاسیون و خواص رئولوژیکی امولسیون دوگانه A/O/W انجام شد. یک اولئوفوم با استفاده از یک امولسیفایر چربی دوست مونوگلیسرید مقطرMG) ) و روغن آفتابگردان در دمای ۵ درجه سانتی­گراد با حداکثر پایداری به دست آمد. دو سطح اولئوفوم (۲۰ درصد و ۲۵ درصد وزنی) به محلول آبی حاوی غلظت های مختلف کازئینات سدیم (SC) ۵، ۸ و ۱۰ درصد وزنی و کاپا کاراگینان(KC) ۴/۰ و ۸/۰ درصد وزنی اضافه شد. نتایج نشان می دهد که سطح اولئوفوم به طور قابل توجهی بر راندمان کپسولاسیون هوا و اندازه ذرات تاثیر نمی گذارد، درحالی که نسبت پروتئین-پلی ساکارید می تواند به طور قابل توجهی بر تمام خواص امولسیون دوگانه A/O/W تاثیر بگذارد. افزایش غلظت کازئینات سدیم و کاپا کاراگینان باعث بهبود پایداری حرارتی و راندمان کپسوله سازی شد درحالی که به طور همزمان اندازه ذرات را کاهش داد. همه امولسیون های A/O/W رفتار نازک شدن برشی را در میان طیف نرخ های برشی مورد مطالعه نشان دادند که نشان دهنده پتانسیل قابل توجهی برای کاربردهای غذایی است.

Authors

فائزه حسین الحسن

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

مصطفی مظاهری طهرانی

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

مهدی وریدی

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Aserin, A. (Ed.). (۲۰۰۷). Multiple emulsion: technology and applications. John Wiley ...
  • Alhasan, F.H., Tehrani, M.M., & Varidi, M. (۲۰۲۳). Producing superior ...
  • Murray, B.S. (۲۰۲۰). Recent developments in food foams. Current Opinion in ...
  • Qiu, C., Wang, S., Wang, Y., Lee, W.J., Fu, J., ...
  • نمایش کامل مراجع