اثربخشی آموزش تفکرمراقبتی بر به زیستی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی
Publish place: Thinking and the Child، Vol: 14، Issue: 2
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 105
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_FABAK-14-2_002
Index date: 12 February 2024
اثربخشی آموزش تفکرمراقبتی بر به زیستی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی abstract
پژوهش حاضر آموزش تفکر مراقبتی واثربخشی آن بر به زیستی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی را بررسی کرده است. این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری (دو ماه بعد) با گروه کنترل بین ۱۲۰ نفر از دانش آموزان پایه ششم ابتدایی در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ در شهرهای تهران، ورامین انجام شد. دانش آموزان با روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه ۶۰نفره مداخله و کنترل قرار گرفتند. ابزار پژوهش، نسخه کوتاه پرسش نامه توانمندی ها و فضیلت های منش نوجوان و پرسش نامه تفکر مراقبتی هدایتی بود. آموزش تفکر مراقبتی در ۱۵ جلسه ۹۰دقیقه ای به صورت آنلاین برای گروه مداخله برگزار شد.گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند. تحلیل داده ها با آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره و آزمون تعقیبی بونفرونی صورت گرفت. آموزش تفکر مراقبتی باعث افزایش معنی دار میانگین نمرات متغیرهای تفکر مراقبتی و به زیستی و مولفه های آن ها در گروه مداخله شد (۰۰۱/۰p<) در مقایسه زوجی، بین مراحل پیش آزمون-پس آزمون و پیش آزمون-پیگیری تفاوت معنی داری وجود داشت (۰۰۱/۰p<)، در حالی که بین مراحل پس آزمون- پیگیری تفاوت معنی داری مشاهده نشد (۰۵/۰p>). آموزش تفکر مراقبتی باعث ارتقای بهزیستی و تمام مولفه های آن در دانش آموزان پایه ششم ابتدایی می شود.
اثربخشی آموزش تفکرمراقبتی بر به زیستی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی Keywords:
اثربخشی آموزش تفکرمراقبتی بر به زیستی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی authors
طاهره شفائی
دانشجو دکتری روانشناسی تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
الهه حجازی
دانشیار روانشناسی تربیتی و مشاوره، دانشگاه تهران ، تهران، ایران
یحیی قائدی
دانشیار گروه فلسفه تعلیم و تربیت ، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی،دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی ، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :