ارزیابی تحقق پذیری آزادی آموزش و پژوهش در منشور حقوق شهروندی و قانون اساسی کشور ایران (مطالعه موردی: کلانشهر شیراز)
Publish place: Journal of Regional Planning، Vol: 8، Issue: 32
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 121
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_JZPM-8-32_011
Index date: 13 February 2024
ارزیابی تحقق پذیری آزادی آموزش و پژوهش در منشور حقوق شهروندی و قانون اساسی کشور ایران (مطالعه موردی: کلانشهر شیراز) abstract
قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و منشور حقوق شهروندی دو رکن اساسی توسعه همهجانبه و پایدار جوامع شهری و روستایی کشورمان هستند که با دربرگرفتن مادهها و تبصرههای متعدد، در راستای اعتلای دنیوی و اخروی همه اقشار کشورمان تدوین یافتهاند. یکی از موارد مورد تاکید در قانون اساسی و منشور حقوق شهروندی، آزادی آموزش و پژوهش است که بر آن تاکید ویژهای شده است. در راستای توسعه آموزش و پژوهش همهجانبه و پایدار کشور، ارزیابی تحققپذیری این شاخص توسعه ضروری و مهم به نظر میرسد. از اینرو پژوهش توصیفی تحلیلی حاضر، با هدف ارزیابی تحققپذیری آزادی آموزش و پژوهش در منشور حقوق شهروندی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در کلانشهر شیراز، انجام گرفته است. ابزار اصلی گردآوری اطلاعات و دادههای مورد نیاز علاوهبر بر مطالعات اسناد مربوطه، پرسشنامه محققساخته است که با تکیه بر مفاد قانون اساسی و منشور حقوق شهروندی تدوین شده است و روایی و پایایی آن با رعایت اصول علمی روش تحقیق تایید شده است. نتایج پژوهش نشان میدهد میزان آگاهی شهرواندان از حقوق شهروندی با میانیگن ۳۱/۳، بالاتر از حد متوسط قرار دارد. نتایج در ارتباط با رضایت شهروندان از وضعیت متغیرهای آزادی آموزش و پژوهش نشان داد میانگین ۳۷ متغیر مورد بررسی بالاتر از حد متوسط میباشد و میانگین نهایی محاسبه شده برای تحققپذیری آزادی آموزش و پژوهش مورد تاکید در منشور حقوق شهروندی و قانون اساسی جمهوری اسلامی از دیدگاه شهروندان با میزان ۶۹/۳ در سطح ۹۹ درصد اطمینان، بالاتر از حد متوسط ارزیابی شده است. در ادامه متناسب با نتایج به دست آمده، برای ارتقاء وضعیت متغیرهای آزادی آموزش و پژوهش مورد تاکید در منشور حقوق شهروندی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، با توجه به نقش نظارتی قوای سه گانه راهکارهایی ارائه شده است.
ارزیابی تحقق پذیری آزادی آموزش و پژوهش در منشور حقوق شهروندی و قانون اساسی کشور ایران (مطالعه موردی: کلانشهر شیراز) Keywords:
ارزیابی تحقق پذیری آزادی آموزش و پژوهش در منشور حقوق شهروندی و قانون اساسی کشور ایران (مطالعه موردی: کلانشهر شیراز) authors
مهدی شیخ موحد
دانشیار دانشکده علوم انسانی، پردیس فارابی دانشگاه تهران، تهران، ایران
حسین رحمت الهی
دانشجوی دکتری حقوق عمومی پردیس فارابی دانشگاه تهران، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :