سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

گفتگومندی باختینی:مقایسه ی تطبیقی کنش کلام ها در شعر مهدی اخوان ثالث و ساموئل تیلور کالریج

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,217

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

LRC06_107

Index date: 2 May 2013

گفتگومندی باختینی:مقایسه ی تطبیقی کنش کلام ها در شعر مهدی اخوان ثالث و ساموئل تیلور کالریج abstract

میخائیل باختین به ادبیات به عنوان محیطی گفتگومند (dialogic)می نگرد که در آن فرد، از طریق آنچه که او دیگرزبانی (heteroglossia) می نامد، می تواند مجموعه ای از کلام افراد مختلف- شامل کلام نویسنده، کلام راوی، و کلام شخصیت ها- به همراه مجموعه ای از زبان های افراد متفاوت که به گونه ای هنرمندانه در کنار هم چیده شده اند را بیابد. در میان این صداها که از لایه های مختلف جامعه سر بر می آورند، خواننده با زاویه های دیدی چند گانه، که در این شرایط با آن روبرو می شود، آشنا می گردد که در نهایت منجر به درک عمیق تر او از متن می شود. رد پایی از چنین نوع متنی در اشعار هی فلانی! اثر مهدی اخوان ثالث و قصه ی دریانورد کهن اثر ساموئل تیلور کالریج، شاعر بزرگ انگلیسی، که هر دو به روش روایتی به قلم در آمده اند، قابل مشاهده است. اخوان ثالث از طریق استفاده از صدای افراد متعلق به گروههای مختلف اجتماع با قدرت نفوذ متفاوت که در یک رابطه ی گفتگومند در کنار هم قرار می گیرند و نظرات و دیدگاه های خود را به اشتراک می گذارند، در شعر هی فلانی! یک متن گفتگومند را به وجود می آورد. کالریج نیز در شعر قصه ی دریانورد کهن صدای خودآگاه فعالی که از نظر باختین متشکل از مکالمات و کنشِ کلام های خودآگاهِ شخصیت های مختلف از لایه های مختلف اجتماع است را به گوش مخاطب خود می رساند و بدین شیوه محیطی گفتگومند برای شخصیت ها و همینطور برای مخاطب خود پدید می آورد. هدف مقاله ی حاضر واکاوی گفتگومندی در اشعار اشاره شده از مهدی اخوان ثالث و ساموئل تیلور کالریج از طریق تئوری گفتگومندی باختین است.

گفتگومندی باختینی:مقایسه ی تطبیقی کنش کلام ها در شعر مهدی اخوان ثالث و ساموئل تیلور کالریج Keywords:

گفتگومندی باختینی:مقایسه ی تطبیقی کنش کلام ها در شعر مهدی اخوان ثالث و ساموئل تیلور کالریج authors

صغری نوده

کارشناس ارشد، دانشگاه شیراز

علیرضا انوشیروانی

دانشیار دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اخوان ثالث، مهدی. سه کتاب. تهران: زمستان، .1374 --. مجموعه ...
فولادوند، عزت الله. "اخوان ثالث، حماسه سرای روزگار؟ یا داستان ...
کاخی، مرتضی. صدای حیرت بیدار:گفت و گوهای مهدی اخوان ثالث ...
Laipunov. Austin: University of Texas, 1990. ...
---. Problems of Dostoevsky's Poetics. Ed. Caryl Emerson. Trans. Caryl ...
---. Dialogic Imagination: Four Essays by M. M. Bakhtin. Ed. ...
---. "Discourse in the novel: Literary Theory, an Anthology. Ed. ...
Coleridge, Samuel Taylor. "The Rime of the Ancient Mariner." The ...
Macovski, Michael. Dialogue and Literature: Apostrophe, Auditors, and the Collapse ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "گفتگومندی باختینی:مقایسه ی تطبیقی کنش کلام ها در شعر مهدی اخوان ثالث و ساموئل تیلور کالریج" توسط صغری نوده، کارشناس ارشد، دانشگاه شیراز؛ علیرضا انوشیروانی، دانشیار دانشگاه شیراز نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش پژوهشهای ادبی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مهدی اخوان ثالث، ساموئل تیلور کالریج، میخائیل باختین، دیگرزبانی، گفتگومندی، کنش کلام ها هستند. این مقاله در تاریخ 12 اردیبهشت 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1217 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که میخائیل باختین به ادبیات به عنوان محیطی گفتگومند (dialogic)می نگرد که در آن فرد، از طریق آنچه که او دیگرزبانی (heteroglossia) می نامد، می تواند مجموعه ای از کلام افراد مختلف- شامل کلام نویسنده، کلام راوی، و کلام شخصیت ها- به همراه مجموعه ای از زبان های افراد متفاوت که به گونه ای هنرمندانه در کنار هم چیده شده اند ... . برای دانلود فایل کامل مقاله گفتگومندی باختینی:مقایسه ی تطبیقی کنش کلام ها در شعر مهدی اخوان ثالث و ساموئل تیلور کالریج با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.