بررسی تجزیه علیت عملکرددانه درترکیب های متفاوت نیتروژن و روی درشیراز

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 562

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT11_0864

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392

Abstract:

این پژوهش به منظور ارزیابی روند اثرپذیری عملکرد دانه از اجزای آن تحت تیمارهای کودی نیتروژن و روی از طریق تجزیه علیت در گیاه ذرت انجام شد که آزمایش به صورت فاکتوریل اسپلیت پلات و در قالب بلوک کامل تصادفی با 3 تکرار، در منطقه باجگاه (مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز)، در استان فارس انجام شد. مقادیر کودی به روش خاک مصرف به زمین داده شدند. تجزیه علیت یکی از روش های مطالعه اصل علیت در میان مجموعه ای از متغیرها می باشد. تجزیه علیت همبستگی بین متغیرها را به اثرات مستقیم و غیرمستقیم تجزیه می کند. روی عنصر ضروری یا یکی از اجزای ضروری هزاران پروتئین در گیاهان به شمار می رود، همچنین به کارگیری مقادیر زیاد آن ایجاد سمیت می کند. نیتروژن مهم ترین ماکروالمنت می باشد که در ساختمان مولکول های پروتئینی متنوع، آنزیم ها، کوآنزیم ها، اسیدهای نوکلئیک و سیتوکروم ها نقش دارد. اغلب محصولات به کاربرد توام روی و نیتروژن، عکس العمل نشان می دهند. بر اساس نتایج تجزیه علیت در ترکیبات تیماری دارای حداکثر عملکرد، از نقطه نظر اصلاحی، در تیمار اول وزن هزار دانه بیشترین اثر مستقیم و مثبت را بر عملکرد دانه داشت (96/0).همچنین دردو تیمار بعداثرردیف دانه برعملکرد بالاترین تاثیر را داشتند 1/003و0/341 که بالتبع بالاترین تثایر پذیری را ازتیمارهای کودی نیتروژن و روی داشته اند.

Authors

لیلا شافع

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت

مهری صفاری

استادیاردانشگاه شهید باهنر کرمان

یحیی امام

استاددانشگاه شیراز

قاسم محمدی نژاد

استادیاردانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Farshadfar, E., 1998. Application of Biometrical Genetics in Plant Breeding. ...
  • Kafee, M., Lahootee, M, Zand, E., Shafeefee, H.R., Goldanee, M., ...
  • Martin, R., Broudly, P. Y., White, J., Hammond, P., Ivanzelko., ...
  • Malakooti, M.J., Riazi hamedani, S.A., 1974. Soil Fertility and fertilizer, ...
  • _ Influence of Macro-and Micr Nutrient Fertilization _ and fumonisin ...
  • نمایش کامل مراجع