سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

گلشن، رقم جدید ماشک گل خوشه ای مناسب کشت در دیمزارهای سرد و معتدل

Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 102

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_RAFHC-12-2_008

Index date: 14 September 2024

گلشن، رقم جدید ماشک گل خوشه ای مناسب کشت در دیمزارهای سرد و معتدل abstract

ویژگی های ماشک گل خوشه ای (Vicia villosa)  به­ خصوص از لحاظ تحمل سرما سبب شده تا این گیاه مناسب کشت پاییزه در اراضی دیم سردسیر و معتدل باشد. رقم جدید ماشک گل خوشه ای گلشن از گزینش انفرادی در درون توده های بومی ماشک در شرایط دیم انتخاب شد؛ بدین منظور ابتدا در سال زراعی ۸۹-۱۳۸۸ تعداد ۱۰۵ تک بوته  جمع آوری شده از مناطق مختلف استان کردستان، زنجان و آذربایجان شرقی، بصورت مشاهده ای در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم مراغه و کردستان کشت  و پس از بررسی های مقدماتی و پیشرفته، ۱۲ لاین برتر انتخاب  و از سال ۱۳۹۵ به­ همراه ماشک رقم گل سفید در سه منطقه مراغه، قروه و ارومیه از نظر سازگاری و پایداری عملکرد علوفه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که لاین  Vv-Zanjan Sel ۴ با تولید ۳۰۵۷ کیلوگرم در هکتار علوفه خشک و کوچک­ترین انحراف معیار در تمام محیط ها  ،به عنوان پایدارترین رقم در محیط های مورد بررسی شناسایی شد. ارزیابی های انجام شده در مزارع زارعین (آنفارم)  استان آذربایجان­شرقی نیز نشان داد که میانگین عملکرد علوفه خشک این لاین حدود ۲۰ درصد بیش­تر از بقیه لاین ها  بود. ارتفاع بوته این لاین  بطور متوسط ۱۰ سانتی­ متر بلندتر از رقم گل سفید بود و  در تمام مراحل بررسی های مقدماتی و پیشرفته  خسارت بیماری برق زدگی یا فوزاریومی مشاهده نشد. در مجموع، لاین Vv-Zanjan Sel ۴ به دلیل برتری عملکرد علوفه و قابلیت کشت پاییزه در دیم زارهای مناطق سردسیر و معتدل با نام گلشن معرفی شد.

گلشن، رقم جدید ماشک گل خوشه ای مناسب کشت در دیمزارهای سرد و معتدل Keywords:

گلشن، رقم جدید ماشک گل خوشه ای مناسب کشت در دیمزارهای سرد و معتدل authors

خشنود علیزده

استاد، بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران.

سرحد بهرامی

محقق، موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

عبدالعلی غفاری

دانشیار، بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران.

صادق شهبازی

محقق، موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مراغه، ایران.

غلامرضا خلیل زاده

استادیار، بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Alizadeh, K., Ghaffari, A., and Shiv Kumar, A. ۲۰۱۳. Development ...
Araújo, S. S., Beebe, S., Crespi, M., Delbreil, B., González, ...
Ates, S., Feindel, D., El Moneim, A., and Ryan, J. ...
Han, S., Sebastin, R., Wang, X., Lee, K. J., Cho, ...
Fao. ۲۰۲۰. Http://FAOSTAT.FAO.ORG/Site/۵۶۷/Default.AspxAncor ...
Renzi, J. P., Garayalde, A. F., Brus, J., Pohankova, T., ...
Rubiales, D., and Mikic, A. ۲۰۱۵. Introduction: legumes in sustainable ...
نمایش کامل مراجع