سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی روابط تعیین تبخیر تعرق بالقوه گندم و مقایسه آنها با روش لایسیمتری (مطالعه موردی: اقلیم نیمه خشک سرد اراک)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,072

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PWSWM02_074

Index date: 3 September 2013

بررسی روابط تعیین تبخیر تعرق بالقوه گندم و مقایسه آنها با روش لایسیمتری (مطالعه موردی: اقلیم نیمه خشک سرد اراک) abstract

طرح برآورد تبخیر تعرق بالقوه گندم پاییزه به کمک لایسیمتر زهکش دار با ابعاد 1 * 2 متر و عمق 1/2 متر به مدت سه سال زراعی در ایستگاه اراک وابسته به مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی و در خاکی با بافت لوم رسی اجرا شد. تبخیر و تعرق بالقوه گندم با استفاده از لایسیمتر در سه سال آزمایش طی دوره نه ماهه (مهر تا خرداد سال بعد) در سالهای طرح به ترتیب 664/8، 722/1 و 739/1 میلیمتر با میانگین 807/7 میلیمترشد. در مرحله بعد به کمک داده های هواشناسی ایستگاه اراک و تشت تبخیر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابعطبیعی استان مرکزی از 6 روش فائو پنمن مانتیس، تورنت وایت، تشعشع فائو 24 ، بلانی کریدل فائو 24 ، هارگریوزسامانی و تشتک تبخیر برای برآورد تبخیر تعرق گندم استفاده شد. مقادیر تبخیر و تعرق بدست آمده از طریقلایسیمتر به عنوان مبنا با مقادیر تبخیروتعرق بالقوه حاصل از روش های دیگر مقایسه و نهایتاً از طریق روش هایآماری, بهترین معادله انتخاب گردید. تطابق بین مقادیر لایسیمتری و مقادیر پیش بینی شده توسط هر روش با محاسبه چهار پارامتر آماری شامل ضریب تبیین ((R(2)، میانگین انحراف مطلق (A.D) خطای استاندارد (S.E) و آماره (GRM) مشخص شد و روش بلانی کریدل با خطای استاندارد 16/01، میانگین ا نحراف مطلق 11/84، ضریب تبیین 0/98 و ضریب باقیمانده 0/10 بهترین برآورد را ارائه کرد. در عین حال همبستگی خوبی بین آب مورد نیاز و مقادیر ارائه شده توسط باقی فرمولها مشاهده گردید.

بررسی روابط تعیین تبخیر تعرق بالقوه گندم و مقایسه آنها با روش لایسیمتری (مطالعه موردی: اقلیم نیمه خشک سرد اراک) Keywords:

بررسی روابط تعیین تبخیر تعرق بالقوه گندم و مقایسه آنها با روش لایسیمتری (مطالعه موردی: اقلیم نیمه خشک سرد اراک) authors

سیداسدالله محسنی موحد

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه اراک

محمود اکبری

دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی دانشگاه صنعتی اصفهان

مسعود دادیور

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

محمدعلی خودشناس

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پناهی کرد غری، خ. 1370.تعیین تبخیر و تعرق پتانسیل در ...
رهبر بهبهانی، ع. 1371. تعیین میزان تبخیر و تعرق بالقوه ...
ستارم.1373.تعیین میزان تبخیر و تعرق بالقوه گندم. گزارش پژوهشی. بخش ...
فرشی، ع ا؛ م ر. شریعتی؛ _ جارالهی؛ م ر، ...
وزیری، .1373.تعیین آب مصرفی پتانسیل گندم قدس با استفاده از ...
_ _ _ _ _ Water, Soi ard _ _ ...
Aboukhaled, A, A, Alfaro and M. Smih. 1982. Lysimeter. F ...
Allen , R, G, L, S. Pereira., D. Raes and ...
Doorenbos, J. and W. O, Pruitt. 1977. Guidelines for predicting ...
Doorenbos, J. and A. H, kassam. 1979. Yield response to ...
_ _ _ _ _ Water, Soi ard _ _ ...
Associated professor of Department of Irrigation engineering, Arak University movahed244 ...
Ph.D. Student, Drainage and Irrigation Engineering, Isfahan University of Technology ...
Member of Scientific Staff at Agricultural and Natural Resources R ...
Member of Scientific Staff at Agricultural and Natural Resources Research. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی روابط تعیین تبخیر تعرق بالقوه گندم و مقایسه آنها با روش لایسیمتری (مطالعه موردی: اقلیم نیمه خشک سرد اراک)" توسط سیداسدالله محسنی موحد، استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه اراک؛ محمود اکبری، دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی دانشگاه صنعتی اصفهان؛ مسعود دادیور، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی؛ محمدعلی خودشناس، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی مدلسازی گیاه، آب، خاک و هوا پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نیازآبی بالقوه، گندم، لایسیمتر، اراک، بلانی کریدل هستند. این مقاله در تاریخ 12 شهریور 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1072 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که طرح برآورد تبخیر تعرق بالقوه گندم پاییزه به کمک لایسیمتر زهکش دار با ابعاد 1 * 2 متر و عمق 1/2 متر به مدت سه سال زراعی در ایستگاه اراک وابسته به مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی و در خاکی با بافت لوم رسی اجرا شد. تبخیر و تعرق بالقوه گندم با استفاده از لایسیمتر در سه ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی گندم طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی روابط تعیین تبخیر تعرق بالقوه گندم و مقایسه آنها با روش لایسیمتری (مطالعه موردی: اقلیم نیمه خشک سرد اراک) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.