سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه آزمایشگاهی تاثیر تراوایی نسبی بر ذخیره سازی گاز دی اکسید کربن در سازند های زمین شناسی

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,199

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CIEE01_061

Index date: 5 September 2013

مطالعه آزمایشگاهی تاثیر تراوایی نسبی بر ذخیره سازی گاز دی اکسید کربن در سازند های زمین شناسی abstract

یکی از راهکارهای مهم جهت کاهش میزان گازهای گلخانه ای در اتمسفر، تزریق و ذخیره سازی اینگازها در سازندهای زیر زمینی می باشد. درک صحیح از مشخصه تراوایی نسبی چنین سیستم هایی کمکشایانی در تعیین تزریق پذیری گاز و مهاجرت آن و مبنای توصیف حرکت دو یا چند فازی سیالات درمحیط متخلخل قرار می گیرد. در این مطالعه به بررسی تاثیر دما و فشار بر پارامتر تراوایی نسبی بر روینمونههای سنگی گرفته شده از مخزن کاندیدا جهت تزریق در منطقه عسلویه پرداخته شد. آزمایشات بهروش جابجایی غیریکنواخت و در فشارهای مختلف و تحت دمای 25 و 60 درجه سانتیگراد طی فرآیندسیلابزنی با گاز انجام گردید. تحلیل دادهها به روش ترسیمی Jones و Roszelle صورت گرفت و پساز محاسبه تراوایی های نسبی و رسم نمودارهای مربوطه به بررسی اثر فشار و دما بر منحنی های تراوایینسبی و به تبع آن بر میزان ذخیره سازی گاز پرداخته شده است.نتایج آزمایشها نشان می دهد که باافزایش فشار میزان تراوایی نسبی گاز افزایش می یابد. افزایش تراوایی نسبی گاز با افزایش فشار در واقعبیانگر افزایش تزریق پذیری نمونه و دستیابی به ذخیرهسازی بیشتر گاز می باشد. همچنین مشاهدهگردید که با افزایش دما میزان تزریق پذیری گاز و به تبع آن میزان ذخیره سازی گاز دی اکسید کربنکاهش می یابد. در ادامه آزمایشات فشار تزریق بهینه به منظور دستیابی به بیشترین میزان ذخیره سازیگاز دی اکسید کربن در نمونه های گرفته شده از میدان کاندیدا تعیین گردید . دادههای تراوایی نسبیاندازه گیری شده تحت شرایط مخزن طراحی فرآیند ازدیاد برداشت و ذخیره سازی گاز دی اکسیدکربن راتسهیل می کنند.

مطالعه آزمایشگاهی تاثیر تراوایی نسبی بر ذخیره سازی گاز دی اکسید کربن در سازند های زمین شناسی Keywords:

ذخیره سازی- تراوایی نسبی- دی اکسید کربن- فشار- دما

مطالعه آزمایشگاهی تاثیر تراوایی نسبی بر ذخیره سازی گاز دی اکسید کربن در سازند های زمین شناسی authors

حسن تنگکی

پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشکده مهندسی نفت

عزت الله کاظم زاده

پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشکده مهندسی نفت

محمدرضا اصفهانی

پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشکده مهندسی نفت

مصطفی نعمت زاده

پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشکده مهندسی نفت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Benson, S.M., Cook, P.J..(6771), "Underground geological storage of carbon dioxide" ...
_ International Conference on Cement Industry, Energy and Environment (CIEE), ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه آزمایشگاهی تاثیر تراوایی نسبی بر ذخیره سازی گاز دی اکسید کربن در سازند های زمین شناسی" توسط حسن تنگکی، پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشکده مهندسی نفت؛ عزت الله کاظم زاده، پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشکده مهندسی نفت؛ محمدرضا اصفهانی، پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشکده مهندسی نفت؛ مصطفی نعمت زاده، پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشکده مهندسی نفت نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی صنعت سیمان، انرژی و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ذخیره سازی- تراوایی نسبی- دی اکسید کربن- فشار- دما هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1199 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از راهکارهای مهم جهت کاهش میزان گازهای گلخانه ای در اتمسفر، تزریق و ذخیره سازی اینگازها در سازندهای زیر زمینی می باشد. درک صحیح از مشخصه تراوایی نسبی چنین سیستم هایی کمکشایانی در تعیین تزریق پذیری گاز و مهاجرت آن و مبنای توصیف حرکت دو یا چند فازی سیالات درمحیط متخلخل قرار می گیرد. در این مطالعه به بررسی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه آزمایشگاهی تاثیر تراوایی نسبی بر ذخیره سازی گاز دی اکسید کربن در سازند های زمین شناسی با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.