سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه اثر بکارگیری نانو ذرات در گل حفاری بر روی تورم شیل

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 978

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PTCE01_009

Index date: 8 October 2013

مطالعه اثر بکارگیری نانو ذرات در گل حفاری بر روی تورم شیل abstract

ناپایداری دیواره چاه از جمله مشکلات اساسی پیشروی صنعت حفاری میباشد. از میان سازندهای حفاری شده، سازندهای شیلی به دلیل دارا بودن کانی های رسی و حساسیت زیاد این کانیها در برابر گلهای پایه آبی، عمدهی مشکلات ناپایداری را بهخود اختصاص دادهاند. کانیهای رسی موجود در شیل با جذب مولکولهای قطبی آب، افزایش حجم میدهند و تنش تورمی را به وجود میآورند که میتواند صفحات رس را از هم جدا کند و با تورم شیل موجب ریزش دیواره چاه شود. در این مطالعه بر اثرمسدودسازی فضای متخلخل شیل با استفاده از نانوذرات تکیه شد تا به این طریق فضای لازم برای تورم شیل محدود و از تورم شیل ممانعت شود. در این پژوهش، با افزودن نانوذرات سیلیکا در اندازههای 10 وnm 20 و با غلظتهای 2 و 5 درصد وزنی به یک گل پایه، گلهایی حاوی نانوذرات تهیه شدهاند. با اجراء آزمایش تورمسنجی با استفاده از دستگاه تورم سنجی خطی دینامیک، میزان تورم شیل در برابر این گلها مطالعه شد. نتایج بدست آمده با نتایج تورم شیل در برابر گل پایه مقایسه گردیدتا اثر نانوذرات بررسی شود. در این مطالعه کاهش چشمگیر تورم شیل در برابر گلهای حاوی نانوذرات مشاهده شده است.

مطالعه اثر بکارگیری نانو ذرات در گل حفاری بر روی تورم شیل Keywords:

مطالعه اثر بکارگیری نانو ذرات در گل حفاری بر روی تورم شیل authors

میلاد پور فرج قاجاری

دانشگاه صنعتی سهند

مهرداد امامی

دانشگاه صنعتی سهند

سید علیرضا ظباظبائی نژاد

دانشگاه صنعتی سهند

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابوذر میرزایی، رضا صالحی مورکانی، (1388)، " تقسیم‌بندی مکانیسم‌های ناپایداری ...
Amoco Production Company, _ Wellbore Stability Manual", 1993. ...
Lal M., :Shale Stability: Drilling Fluid Interaction and Shale Strength ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه اثر بکارگیری نانو ذرات در گل حفاری بر روی تورم شیل" توسط میلاد پور فرج قاجاری، دانشگاه صنعتی سهند؛ مهرداد امامی، دانشگاه صنعتی سهند؛ سید علیرضا ظباظبائی نژاد، دانشگاه صنعتی سهند نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس و نمایشگاه تخصصی نفت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ناپایداری دیواره چاه، شیل، تورم، نانوذرات هستند. این مقاله در تاریخ 16 مهر 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 978 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ناپایداری دیواره چاه از جمله مشکلات اساسی پیشروی صنعت حفاری میباشد. از میان سازندهای حفاری شده، سازندهای شیلی به دلیل دارا بودن کانی های رسی و حساسیت زیاد این کانیها در برابر گلهای پایه آبی، عمدهی مشکلات ناپایداری را بهخود اختصاص دادهاند. کانیهای رسی موجود در شیل با جذب مولکولهای قطبی آب، افزایش حجم میدهند و تنش تورمی را به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه اثر بکارگیری نانو ذرات در گل حفاری بر روی تورم شیل با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.