سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه توانایی تزریق آب کربناته به منظور ازدیاد برداشت نفت در مخازن نفتی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,593

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PTCE01_148

Index date: 8 October 2013

مطالعه توانایی تزریق آب کربناته به منظور ازدیاد برداشت نفت در مخازن نفتی abstract

راندمان ضعیف نفوذCO2 یکی از مشکلات رایج در عملیات تزریقCO2به عنوان یکی از روش های مناسب ازدیاد برداشت نفت است بنابراین به منظور کاهش این مشکل، تکنولوژی تزریق آب کربناته در میادین نفتی معرفی شد. آب کربناته، آب اشباع شده از گازCO 2 است که به عنوان سیال جابجا کننده به مخزن تزریق میشود. دیاکسیدکربن در ابتدا در فاز آبی باقی است و کمکم به فاز نفتی منتقل میشودضمن اینکه در حین انتقال، دی اکسیدکربن محلول میماند. با حل شدن 2COدر نفت، گرانروی نفت کاهش می یابد؛ همچنین حجم نفت افزایش پیدا می کند که این امر باعث افزایش تراوایی نسبی نفت و لذا افزایش ضریب نهایی بازیافت نسبت به سیلابزنی معمولی می شود. درفرآیند سیلابزنی آب کربناته، امتزاج پذیری از اهداف مورد نظر نیست؛ در نتیجه، محدودیت های کمتری برای انتخاب شرایط مخزن و نوع نفت وجود دارد. علاوه بر این، سهولت جدایش مخلوطCO2 و آب در چاه های تولیدی، حمل و نقل آسان سیال تزریقی، امکان انجام روش های دیگر ازدیاد برداشت ثالثیه پس از آن، از دیگر امتیازات عملیاتی این روش است. در دهه های گذشته، مطالعات کمتری روی تزریق آب کربناته انجام شده است و اطلاعات موجود در مورد جنبه های مختلف آن محدود است. در این مقاله سعی شده است، مطالعه جامعی در مورد تزریق آب کربناته، برتری این روش نسبت به روش های دیگر، کاربردهای این روش و نتایج به دست آمده انجام شود.

مطالعه توانایی تزریق آب کربناته به منظور ازدیاد برداشت نفت در مخازن نفتی Keywords:

مطالعه توانایی تزریق آب کربناته به منظور ازدیاد برداشت نفت در مخازن نفتی authors

حسام تقی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مخازن دانشگاه صنعتی سهند

سید علیرضا طباطبایی نژاد

دانشیار دانشگاه صنعتی سهند

مصیب کمری

کارشناسی ارشد شرکت مناطق نفتخیز جنوب

الناز خداپناه

استادیار دانشگاه صنعتی سهند

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Dong, Y., et al., "An Experimental Investigation of Carbonated Water ...
Dong, Y., B. Dindoruk, and C. Ishizawa., "Carbonated Water Flood ...
Hickok, C.W., R.J. Christensen, and H.J.R. Jr., "Progress Review of ...
Kechut, N.I., et al., "Tertiary Oil Recovery and CO Sequestration ...
Miller, J.S. and R.A. Jones, "A Laboratory Study to Determine ...
Derakhshanfar, M., M. Nasehi, _ K. Asghari, "Simulation Study of ...
Perez, J.M., S.W. Poston, and Q.J. Sharif, "Carbonated Water Imbibition ...
Ross, G.D., et al., "The Dissolution Effects of CO_-Brine Systems ...
Steffens, J.E., "Modeling and Laboratory Study of Carbonated Water Flooding", ...
Blackford, T.A. "Carbonated Waterflood Implementation and Its Impact on Material ...
Riazi, M., et al., "Oil Recovery Improvement Using CO_-Enriched Water ...
Sayegh, S.G., et al., " Rock/Fluid Interactions of Carbonated Brines ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه توانایی تزریق آب کربناته به منظور ازدیاد برداشت نفت در مخازن نفتی" توسط حسام تقی پور، دانشجوی کارشناسی ارشد مخازن دانشگاه صنعتی سهند؛ سید علیرضا طباطبایی نژاد، دانشیار دانشگاه صنعتی سهند؛ مصیب کمری، کارشناسی ارشد شرکت مناطق نفتخیز جنوب؛ الناز خداپناه، استادیار دانشگاه صنعتی سهند نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس و نمایشگاه تخصصی نفت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آب کربناته، ازدیاد برداشت نفت، سیلابزنی، ضریب بازیافت، گرانروی نفت هستند. این مقاله در تاریخ 16 مهر 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3593 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که راندمان ضعیف نفوذCO2 یکی از مشکلات رایج در عملیات تزریقCO2به عنوان یکی از روش های مناسب ازدیاد برداشت نفت است بنابراین به منظور کاهش این مشکل، تکنولوژی تزریق آب کربناته در میادین نفتی معرفی شد. آب کربناته، آب اشباع شده از گازCO 2 است که به عنوان سیال جابجا کننده به مخزن تزریق میشود. دیاکسیدکربن در ابتدا در فاز آبی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه توانایی تزریق آب کربناته به منظور ازدیاد برداشت نفت در مخازن نفتی با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.