سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

طراحی فرم کالبدی ساختمان پایدار دراقلیم سرد و کوهستانی (نمونه موردی شهر تبریز)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,168

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CBOEC02_251

Index date: 8 October 2013

طراحی فرم کالبدی ساختمان پایدار دراقلیم سرد و کوهستانی (نمونه موردی شهر تبریز) abstract

معماری بومی- سنتی ایران حاوی بسیاری از ویژگیهای منحصر به فرد است که ضمن توجه بهنیازهای زیباشناختی با ظرفیت های طبیعی و اکولوژیک بستر خود نیز منطبق است؛ تکنیک هایبکار رفته در این معماری بسیاری از مفاهیم نوین در عرصه معماری پایدار را دربر می گیرد؛ دراین مقاله، در ابتدا نگرشی کلی به مفاهیم توسعه ی پایدار و اهمیت آن در جهان امروز شده و درادامه معیار ها و ضوابط کلی در طراحی معماری پایدار مورد بررسی قرار گرفته و سپس با معرفیاجمالی ویژگیهای اقلیمی و جغرافیای مناطق سرد کوهستانی و کوهپایه های بلند در نمونه موردیتبریز به عنوان بستر اصلی مطالعه، به بیان ضوابط طراحی بنا در این مناطق، پرداخته شده؛ دراین راستا اصول طراحی اقلیمی نظیر جهت گیری بنا، شکل، ویژگی بام ها، نحوه استقرار فضاهایبسته، رابطه فضاهای پر و خالی، ابعاد و تناسبات و ... مورد بررسی قرار گرفته است؛ در ارزیابیموارد مطرح شده ، این نتایج حاصل گردید که ضوابط موجود به عنوان یک راهنمای کلی درطراحی بنای همساز با اقلیم منطقه و در راستای الگوگیری از معماری بومی، ، در تطابق کامل بااصول و معیارهای توسعه پایدار بوده و با هدف دستیابی به یک فرم ساختمانی پایدار و انعطافپذیر می توان از آن در راه نیل به اهداف پایداری در مواردی از قبیل بهره گیری از مصالح محلیدر دسترس، کاربرد محلی، تجدیدپذیری منابع انرژی، توجه فعالیت های ساختمانی به بازیافت واحترام به طبیعت بهره گرفت.

طراحی فرم کالبدی ساختمان پایدار دراقلیم سرد و کوهستانی (نمونه موردی شهر تبریز) Keywords:

طراحی فرم کالبدی ساختمان پایدار دراقلیم سرد و کوهستانی (نمونه موردی شهر تبریز) authors

مریم بهاری طاستقار

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، عضو باشگاه پژوهشگران جوان، تبریز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
منبع اصلی نوشتار: 1 . زرگر، ا.، "راهنمای معماری مسجد"، ...
جدایی.ا، جلیل پور اقدم، س. بهبودی، ا. "بررسی انطباق پذیری ...
نیلسن، هالگر کاک.؛ ترجمه سفلایی، ف. " معماری همساز با ...
دهخدا، ع.، " لغت نامه" سایر پدیدآورندگان معین، محمد-شهیدی، جعفر-نشر ...
محمدمرادی، ا.، " تحلیل موردی از خانه های قدیمی نایین ...
داعی الله، م. انجم شعاع، ا.، ، " بررسی اصول ...
بحرینی، ح.، "توسعه شهری پایدار :از فکر تا عمل" فصلنامه ...
اخترکاوان، م. صدیق، م.، "تنظیم شرایط و همساز با بوم ...
ادوارد برایان، ترجمه شهروز تهرانی، ا.، ، 2 رهنمون هائی ...
فرشچیر."راهکارهای عملی شاخصه های پایداری در معماری ایران(نمونه موردی:خانه بروجردیها)"، ...
کسمایی، م..، " اقلیم و معماری"، اصفهان: نشر خاک، چاپ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "طراحی فرم کالبدی ساختمان پایدار دراقلیم سرد و کوهستانی (نمونه موردی شهر تبریز)" توسط مریم بهاری طاستقار، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، عضو باشگاه پژوهشگران جوان، تبریز، ایران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توسعه پایدار، ضوابط، طراحی اقلیمی، معماری ، مناطق سرد کوهستانی ، تبریز هستند. این مقاله در تاریخ 16 مهر 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4168 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری بومی- سنتی ایران حاوی بسیاری از ویژگیهای منحصر به فرد است که ضمن توجه بهنیازهای زیباشناختی با ظرفیت های طبیعی و اکولوژیک بستر خود نیز منطبق است؛ تکنیک هایبکار رفته در این معماری بسیاری از مفاهیم نوین در عرصه معماری پایدار را دربر می گیرد؛ دراین مقاله، در ابتدا نگرشی کلی به مفاهیم توسعه ی پایدار و اهمیت آن ... . برای دانلود فایل کامل مقاله طراحی فرم کالبدی ساختمان پایدار دراقلیم سرد و کوهستانی (نمونه موردی شهر تبریز) با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.