سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مصالح و تکنیک های بومی، راهبردی به سوی معماری ن وین پایدار (مورد مطالعاتی: بناهای کیسه خاکی)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,418

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CBOEC02_286

Index date: 8 October 2013

مصالح و تکنیک های بومی، راهبردی به سوی معماری ن وین پایدار (مورد مطالعاتی: بناهای کیسه خاکی) abstract

طراحی معماری را می توان پروسه ای دانست که به خلق یک اثر معمارانه منجر می شود. آنچه در این میان حایز اهمیت است، چگونگی ایجاد شیوه های مناسب برای آفرینش فضایی است که بتواند پاسخگوی نیازهای عملکردی، فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی و محیطی ساکنان آن باشد. بهره گیری از اصول معماری پایدار یکی از این روشها در جهت برآورده کردن نیازهای بشری است که در معامری بومی ایرانی متجلی گشته است. آنچه که معماری بومی ایرانی را پایدار می سازد، توان پاسخگویی آن به نیازهای گوناگون بشری در طول تاریخ بوده و سازگاری با اقلیم به عنوان یکی از اصلی ترین وجوه پایداری، که در اکثر این فضاهای معماری مشاهده می شود. نوشتار حاضر بر آن است تا با اهدافی چون، معرفی معماری بومی و ویژگی های آن، شناسایی مصالح بوم آوردی همچون خاک بعنوان یکی از ارزان ترین و اقلیمی ترین مصالح موجود در این سرزمین، به ارائه روشهای نوینی چون استفاده از تکنیک ابرخشت و ایجاد بناهای کیسه خاکی با بهره گیری از شیوه های اسخت و مصالح بومی بپردازد. این روش که توسط معمار ایرانی نادر خلیلی با الهام از معماری بومی خشتی ایرانی ابداع شده است، پاسخگوی شرایط زیست محیطی در اقلیمهای گوناگونی در جهان بوده است. مطالعه و شناخت این رویکردهای بومی همساز با اقلیم می تواند الگویی مناسب در معماری امروز بوده و راهگشای بسیاری از مشکلات اقتصادی و محیطی در طراحی بناهای نوین سرزمین ما باشد. روش تحقیق اتخاذ شده در این پژوهش با توجه به ماهیت بحث به صورت توصیفی- تحلیلی بوده و برپایه مطالعات کتابخانه ای شکل گرفته است.

مصالح و تکنیک های بومی، راهبردی به سوی معماری ن وین پایدار (مورد مطالعاتی: بناهای کیسه خاکی) Keywords:

اقلیم- پایداری- بناهای کیسه خاکی- معماری بومی

مصالح و تکنیک های بومی، راهبردی به سوی معماری ن وین پایدار (مورد مطالعاتی: بناهای کیسه خاکی) authors

هانیه فدایی تمیجانی

دکترای معماری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد رودهن

وحید پرهوده

دانشجوی دکترای دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آلاگونولو، آ و دیگران _ "معماری بومی "، نشر فضا، ...
خلیلی، ن، " تنها دویدن"، نشر چشمه، چاپ اول، تهران، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مصالح و تکنیک های بومی، راهبردی به سوی معماری ن وین پایدار (مورد مطالعاتی: بناهای کیسه خاکی)" توسط هانیه فدایی تمیجانی، دکترای معماری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد رودهن؛ وحید پرهوده، دانشجوی دکترای دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اقلیم- پایداری- بناهای کیسه خاکی- معماری بومی هستند. این مقاله در تاریخ 16 مهر 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1418 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که طراحی معماری را می توان پروسه ای دانست که به خلق یک اثر معمارانه منجر می شود. آنچه در این میان حایز اهمیت است، چگونگی ایجاد شیوه های مناسب برای آفرینش فضایی است که بتواند پاسخگوی نیازهای عملکردی، فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی و محیطی ساکنان آن باشد. بهره گیری از اصول معماری پایدار یکی از این روشها در جهت برآورده کردن ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مصالح و تکنیک های بومی، راهبردی به سوی معماری ن وین پایدار (مورد مطالعاتی: بناهای کیسه خاکی) با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.