سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شبیه سازی الگوی توزیع رطوبت درخاک های همگن در سامانه آبیاری قطره ای در جریان پیوسته با استفاده از مدل HYDRUS-۲D

Publish Year: 1403
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 49

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GESC02_067

Index date: 23 January 2025

شبیه سازی الگوی توزیع رطوبت درخاک های همگن در سامانه آبیاری قطره ای در جریان پیوسته با استفاده از مدل HYDRUS-۲D abstract

در این پژوهش، توانایی مدل عددی هایدروس دو بعدی در شبیه سازی توزیع رطوبت خاک در سامانه های آبیاری قطره ای با جریان پیوسته مورد ارزیابی قرار گرفت. با استفاده از این مدل، توزیع رطوبت خاک در عمق ها و بافت های مختلف خاک شبیه سازی شد و نتایج حاصل با داده های اندازه گیری شده در آزمایش مقایسه گردید. نتایج نشان داد که مدل هایدروس توانایی خوبی در پیش بینی توزیع رطوبت خاک دارد. ضریب همبستگی بالا بین مقادیر شبیه سازی شده و اندازه گیری شده، نشان دهنده دقت بالای مدل است. با این حال، در برخی شرایط خاص مانند عمق های بیش تر و خاک های سبک تر، دقت مدل کاهش یافت. این امر می تواند به دلیل ساده سازی های انجام شده در مدل و عوامل پیچیده تر حاکم بر فرآیند حرکت آب در خاک باشد. به طور کلی، نتایج این پژوهش نشان می دهد که مدل هایدروس می تواند به عنوان یک ابزار قدرتمند برای طراحی و مدیریت بهینه سیستم های آبیاری به کار گرفته شود.

شبیه سازی الگوی توزیع رطوبت درخاک های همگن در سامانه آبیاری قطره ای در جریان پیوسته با استفاده از مدل HYDRUS-۲D Keywords:

شبیه سازی الگوی توزیع رطوبت درخاک های همگن در سامانه آبیاری قطره ای در جریان پیوسته با استفاده از مدل HYDRUS-۲D authors

کیمیا ناصری

دانشآموخته کارشناسی ارشد رشت ه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج،

بختیار کریمی

دانشیار گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج

پگاه گل محمدی قانع

دانشآموخته کارشناسی ارشد رشت ه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج،

پیمان طهماسبی

دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلیسینا، همدان

مقاله فارسی "شبیه سازی الگوی توزیع رطوبت درخاک های همگن در سامانه آبیاری قطره ای در جریان پیوسته با استفاده از مدل HYDRUS-۲D" توسط کیمیا ناصری، دانشآموخته کارشناسی ارشد رشت ه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج،؛ بختیار کریمی، دانشیار گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج؛ پگاه گل محمدی قانع، دانشآموخته کارشناسی ارشد رشت ه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج،؛ پیمان طهماسبی، دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلیسینا، همدان نوشته شده و در سال 1403 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش جغرافیا و پایداری محیط(منابع و مسائل آب و چالش های آن در ایران) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شبیه سازی، توزیع رطوبت خاک، آبیاری قطره ای، معادله ریچاردز، نرم افزار دوبعدی هایدروس. هستند. این مقاله در تاریخ 4 بهمن 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 49 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این پژوهش، توانایی مدل عددی هایدروس دو بعدی در شبیه سازی توزیع رطوبت خاک در سامانه های آبیاری قطره ای با جریان پیوسته مورد ارزیابی قرار گرفت. با استفاده از این مدل، توزیع رطوبت خاک در عمق ها و بافت های مختلف خاک شبیه سازی شد و نتایج حاصل با داده های اندازه گیری شده در آزمایش مقایسه گردید. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله شبیه سازی الگوی توزیع رطوبت درخاک های همگن در سامانه آبیاری قطره ای در جریان پیوسته با استفاده از مدل HYDRUS-۲D با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.