سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تنوع ژنتیکی توده های گل راعی با استفاده از نشانگر مولکولی CORAP

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 726

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CIGS12_0685

Index date: 25 January 2014

بررسی تنوع ژنتیکی توده های گل راعی با استفاده از نشانگر مولکولی CORAP abstract

گلراعی با نام علمی Hypericum perforatum L از گیاهان بسیار ارزشمند دارویی است که دارای خواص ضدباکتریایی، ضد ویروس، ضد قارچ بوده و برای درمان افسردگی ملایم تا خفیف استفاده می گردد. در این پژوهش، تنوع ژنتیکی 20 توده گلراعی جمع آوری شده از 3 استان مختلف آذربایجان غربی، گیلان و اردبیل با استفاده از تکنیک نشانگر CoRAP (تکثیر چندشکلی منطقه محافظت شده) که مبتنی بر PCR و بر پایه دوآغازگر ثابت و اختیاری است بررسی گردید. در مجموع 5 ترکیب آغازگری شامل A2E1, A2E2, A2E3, A1E2, A1E3 برای تکثیر قطعاتی از DNAی ژنومی گل راعی استفاده شد. در این بررسی 119 مکان ژنی امتیازدهی شدند که از این تعداد 98 مکان چند شکلی نشان دادند. برای ارزیابی شباهت ژنتیکی میان توده ها از تجزیه خوشه ای با استفاده از ضریب تشابه جاکارد با روش الگوریتم میانگین فاصله (UPGMA) استفاده گردید. میانگین فاصله ژنتیکی میان توده ها (با استفاده از ضریب تشابه جاکارد) 0/81 و میانگین محتوای اطلاعات چند شکل (PIC) 0/45 گزارش شد. ترکیب آغازگری E3A2 بالاترین مقدار PIC (0/46) را نشان داد. بررسی دندروگرام حاصل از تجزیه خوشه ای تنوع بالایی را در بین ژنوتیپ های مورد بررسی نشان داد. بیشترین فاصله ژنتیکی بین ژنوتیپ های 13337 و 13176 با 0/05 درصد تشابه و کمترین فاصله ژنتیکی بین ژنوتیپ های 22853 و 27077 با 0/86 درصد تشابه دیده شد. نتایج این پژوهش نشان داد ک ه نشانگر CORAP بطور مؤثری می تواند برای مطالعه تنوع ژنتیکی توده های گیاه دارویی گل راعی استفاده شود و از میان ترکیب آغازگرهای استفاده شده، ترکیب آغازگری E3A2 مناسب ترین ترکیب آغازگری برای مطالعات بعدی تشخیص داده شد.

بررسی تنوع ژنتیکی توده های گل راعی با استفاده از نشانگر مولکولی CORAP Keywords:

بررسی تنوع ژنتیکی توده های گل راعی با استفاده از نشانگر مولکولی CORAP authors

سیده رقیه موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین

جعفر احمدی

دانشیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین

فاطمه سفیدکن

دانشیار موسسه تحقیقاتی جنگل ها و مراتع کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Agarwal, M., Shrivastava, N., Padh, H. 2008. Advances in molecular ...
Arnho ldt-schmitt, B. 2000. RAPD analysis: amethod to investigate aspects ...
Bejaoui, A., Boulila, A., Messaoud, C., Boussaid, M. 2011. Population ...
Goff, S.A., Ricke, D., Lan, TH., Presting, G., Wang, R., ...
Htry, z. 1389. Evaluation of medicinal plant genetic diversity Kakvty ...
Hazler Pilepic, K., Males, Z., Plazibat, M. 2008. Genetic structure ...
Naghavi, M.H., Ghareyazie, b., Hosseini Salekdeh, GH. 1386. Molecular markers. ...
Percifield, R.J., Hawkins, J.s. Mccoy, J.A., Widrlechner, M.P., Wendel, J.F. ...
Wang, Q., Zhang, B., Lu, Q. 2009. Conserved Region Amplification ...
M.SC., International University of Imam Khomeini (Qazvin) ...
Associate Professor, International University of Imam Khomeini (Qazvin) ...
_ Associate Professor, Research Institute of Forests and Rangelands of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تنوع ژنتیکی توده های گل راعی با استفاده از نشانگر مولکولی CORAP" توسط سیده رقیه موسوی، دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین؛ جعفر احمدی، دانشیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین؛ فاطمه سفیدکن، دانشیار موسسه تحقیقاتی جنگل ها و مراتع کشور نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گل راعی، تنوع ژنتیکی، توالی EST، نشانگر CORAP هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 726 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گلراعی با نام علمی Hypericum perforatum L از گیاهان بسیار ارزشمند دارویی است که دارای خواص ضدباکتریایی، ضد ویروس، ضد قارچ بوده و برای درمان افسردگی ملایم تا خفیف استفاده می گردد. در این پژوهش، تنوع ژنتیکی 20 توده گلراعی جمع آوری شده از 3 استان مختلف آذربایجان غربی، گیلان و اردبیل با استفاده از تکنیک نشانگر CoRAP (تکثیر چندشکلی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تنوع ژنتیکی توده های گل راعی با استفاده از نشانگر مولکولی CORAP با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.