تأثیر فشار بالا و میدان های الکتریکی متناوب بر ترکیبات زیست فعال و فعالیت آنتی اکسیدانی اب پرتقال در مقایسه با فناوری حرارتی
Publish place: 21st National Congress of Food Science and Technology
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 874
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI21_1020
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392
Abstract:
با توجه به تقاضای مصرف کنندگان برای مصرف مواد غذایی بدون افزودنی، با کیفیت بالا و حداقل تغییرات، در این مقاله به مقایسه اثر فرآیندهای پالس الکتریکی، فشار بالا و تیمارهای حرارتی بر روی آب پرتقال که منبع غنی از ویتامین C، کارتنوئیدها (پیش ساز ویتامین A) و فلاونون انتی اکسیدانت ها (نارنجنین، هسپرتین) می باشد و حفظ این ترکیبات در طول فرآیند آماده سازی امری مهم به شمار می آید پرداخته شد. فرایند فشار بالا (400 MPa/40 C/1 min) باعث آزاد شدن کازتنوئیدها و افزایش ویتامین A می شود، در حالیکه فرایند گالس التریکی (35 kVcm-1/750μs) و فرایندهای حرارتی باعث تغییر در میزان کارتنوئیدها و ویتامین A نمی شوند. فرایند فشار بالا باعث افزایش نارینجنین و هسپرتین می شود در حالکیه PEF هیچگونه اثری بر روی آنها ندارد. فرایندهای پاستوریزاسیون و انجماد باعث کاهش میزان نارینجینین و هسپرتین می شود در حالیکه PEF هیچگونه اثری بر ریو آنها ندارد. فرآیندهای پاستوریزاسیون و انجماد باعث کاهش میزان نارینجینین می شوند ولی بر مقدار هسپرتین اثری ندارند. فرایندهای فشار بالا، پاستوریزاسیون با شدت کم، انجماد و پاستوریزاسیون با شدت بالا همراه با انجماد، ((-38 C/15 min) و پالس الکتریکی اثری بر روی خاصیت آنتی اکسیدانی موجود (ظرفیت مهار رادیکال ها) ندارند، در حالیکه فرایند پاستوریزاسیون با شدت بالا باعث کاهش خاصیت آنتی اکسیدانی می شود. اگر چه میزان کاهش ویتامین C در بین کلیه ی تیمارها کمتر از 9% بود ولی میزان کاهش آن در فرایند پاستوریزاسیون با شدت بالا نسبت به دیگر فرایندها بیشتر بوده است. تکنولوژی های پالس الکتریکی و فشار بالا در حفظ مواد زیست فعال و مدت زمان نگهداری آب پرتقال بسیار مؤثر تر از تیمارهای حرارتی عمل می کنند.
Keywords:
Authors
امیرپویا قندهاری یزدی
دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
جواد کرامت
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :