سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی عملکرد دستگاه‌های بی‌خطرساز زباله‌های عفونی شهر قزوین در سال 1389بر اساس روش HTA

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,180

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEH16_091

Index date: 14 March 2014

بررسی عملکرد دستگاه‌های بی‌خطرساز زباله‌های عفونی شهر قزوین در سال 1389بر اساس روش HTA abstract

استفاده از فن‌آوری‌های نوین در تمامی فعالیت‌ها موضوعی چالش برانگیز است از سویی تولید کنندگان و ارائه دهندگان وسایل و روش‌های جدید بر موثر بودن روش و دستگاه خود اصرار می‌ورزند و از سوی دیگر مسئولین در استفاده از آنها تردید دارند. HTA فن‌آوری را به لحاظ ایمنی، اثربخشی ایده‌آل و معمول، بعد اقتصادی، عدالت، ملاحظات اخلاقی و حتی جنبه‌های سیاسی توسط تیمی از متخصصین گروه‌های مختلف علوم بهداشتی و درمانی مورد مطالعه قرار داده و گزارش مستند خود را ارائه می‌نماید.مواد و روشها: جهت بررسی وضعیت دفع زباله‌های بیمارستانی در استان قزوین از اسناد و مدارک موجود استفاده گردید و با طراحی و تکمیل پرسشنامه اطلاعات مربوطه استخراج گردید.مستنداتی نیز در بخش‌های شش‌گانه: تفکیک در مبدأ تولید- جمع‌آوری از بخش‌ها- حمل در بیمارستان- نگهداری موقت- دفع- نیروی انسانی از جداول موجود در پرتال مرکز سلامت محیط و کار استخراج گردید.نتایج و بحث: دفع زباله‌های عفونی به نحو ایمن یکی مهم‌ترین مشکلات مراکز بیمارستانی است. به ویژه این‌که مطابق با قانون مدیریت پسماند وظیفه دفع یا بی‌خطر‌سازی آن به عهده مراکز تولیدکننده گذارده شده است. از این رو مدیران بخش‌های تولیدکننده زباله عفونی در انتخاب نحوه‌ی بی‌خطرسازی و نوع دستگاه‌های امحا کننده مردد هستند. زیرا تنوع این نوع پسماند و نیز تنوع روش‌های دفع و بی‌خطرسازی گاهاً باعث صرف هزینه‌های گزاف و بی‌نتیجه خواهد گردید. در استان قزوین با دارا بودن 14 بیمارستان و 1370 تخت بیمارستانی روزانه 5122 کیلوگرم زباله بیمارستانی و در نتیجه 1533 کیلوگرم زباله عفونی تولید می‌شود که برای بی‌خطر سازی آن از دستگاه‌های اتوکلاو- هیدروکلاو- کمی‌کلاو، از محصولات تولید داخل کشور و یا وارداتی استفاده می‌شود. بررسی از طریق روش HTA و آیتم‌های مربوط به آن، کارایی هریک از این روش‌های بکار رفته را نشان داده است.نتیجه‌گیری: در صورت تصمیم‌گیری قطعی در خصوص استفاده و یا عدم استفاده از خردکن، دستگاه‌های اتوکلاو از محصولات تولید داخل کشور مناسب‌ترین‌ها خواهند بود.دستگاه‌های هیدروکلاو به دلیل راندمان خوب و نیز ساخت در داخل کشور در اولویت دوم هستند.دستگاه‌های بی‌خطرساز شیمیایی(کمی‌کلاو) در صورت استفاده صحیح و مناسب از ماده گندزدای معرفی شده توسط شرکت سازنده در اماکن دارای تولید زباله با حجم کمتر، قابل توصیه هستند. دستگاه‌های اتوکلاو (استری فلش) به دلیل عدم کارآیی مناسب و نیز هزینه برای جهت واردات از خارج از کشور و استهلاک بالا به هیچ‌وجه توصیه نمی‌گردند

بررسی عملکرد دستگاه‌های بی‌خطرساز زباله‌های عفونی شهر قزوین در سال 1389بر اساس روش HTA Keywords:

بررسی عملکرد دستگاه‌های بی‌خطرساز زباله‌های عفونی شهر قزوین در سال 1389بر اساس روش HTA authors

محسن نوری

کارشناس ارشد و MPH مهندسی بهداشت محیط- مرکز بهداشت استان قزوین

کاظم ندافی

استادیار گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

مریم صباغیان

کارشناس پرستاری- مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
[] قانون مدیریت پسماند مصوب 1383/2/20 مجلس شورای اسلامی ...
آ هادی‌زاده، ف.خلیفی _ "دریچه‌ای به حاکمیت بالینی و تعالی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی عملکرد دستگاه‌های بی‌خطرساز زباله‌های عفونی شهر قزوین در سال 1389بر اساس روش HTA" توسط محسن نوری، کارشناس ارشد و MPH مهندسی بهداشت محیط- مرکز بهداشت استان قزوین؛ کاظم ندافی، استادیار گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ مریم صباغیان، کارشناس پرستاری- مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله HTA ، پسماند بیمارستانی، قزوین هستند. این مقاله در تاریخ 23 اسفند 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1180 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که استفاده از فن‌آوری‌های نوین در تمامی فعالیت‌ها موضوعی چالش برانگیز است از سویی تولید کنندگان و ارائه دهندگان وسایل و روش‌های جدید بر موثر بودن روش و دستگاه خود اصرار می‌ورزند و از سوی دیگر مسئولین در استفاده از آنها تردید دارند. HTA فن‌آوری را به لحاظ ایمنی، اثربخشی ایده‌آل و معمول، بعد اقتصادی، عدالت، ملاحظات اخلاقی و حتی جنبه‌های ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی مدیریت بیمارستان و پسماند پزشکی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی عملکرد دستگاه‌های بی‌خطرساز زباله‌های عفونی شهر قزوین در سال 1389بر اساس روش HTA با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.