بررسی اندیس و با ر گلایسمیک کربوهیدراتهای دریافتی(نان مصرفی) روزانه کادر بهداشتی مراجعه کننده به مناطق زلزله زده استان آذربایجان شرقی درسال 1391

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 819

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH16_430

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

Abstract:

نقش بنیادی غذای انسان بر اساس متابولیکی و بیماریهای مزمن مورد تاکید قرارگرفته است، گرچه مطالعات زیادی در خصوص شاخص گلایسمیک نان در جهان صورت می پذیرد با این حال فقدان مطالب در مورد نان و سایرغذاهای سنتی در این خصوص علت ارزیابی حاضر گردید. این گزارش در کادر عاری از بیماریهای مزمن ارائه میشود تا کاربرد روش جدید حاضر و بکارگیری آن در نان های سنتی و ماشینی(نیمه صنعتی) به همراه کاربرد نمادین آن با یک پارامتر معمول نقش بکارگیری بحث جدید اندیس گلایسمیک انواع نان مصرفی کادر بهداشتی مورد بررسی قرار گیرد. روش بررسی: مطالعه بر 31 کادر مرد بهداشتی درمانی شرکت کننده در مناطق زلزله زده ورزقان و اهر و 31 کادر زن بهداشتی درمانی در همان مناطق و به ظاهر سالم ، صورت پذیرفت و ثبت سه روزه نان مصرفی آنها بکار رفت، ضمن اینکه مقادیر کربوهیدارت نان ها تعیین و شاخص گلایسمیک نان های مصرفی مشخص شد که شاخص گلایسمیک و کیفیت کربوهیدرات مصرفی نشانگر آن است و از جدول بین المللی مواد غذایی در این مورد استفاده گردید. یک مثال از بکارگیری نان های سنتی و ماشینی را این مطالعه ارزیابی می کند و با تجزیه و تحلیل آن امکان کاربری این روش را در غذای مردم منطقه اشاره می دارد.یافته ها: میانگین GI در نان های مصرفی زنان2/3 6/45 و در مردان3/4 1/48 (درصد) و میانگین GL نان های مصرفی زنان 4/3 2/11 و مردان3/4 16 گرم بدست آمد، این اعداد نشانگر حد متوسط و پایین GI & GL در کادر نبهداشتی درمانی در آن منطقه است، با این وجود مردان به طور معنی داری (040/ = P) میزان بالاتری کربوهیدرات با بار گلایسمیک بالاتر می خوردند. همچنین ارتباط مثبتی بین را BMI , GL (007/= p ، 34/0= r) حاصل گردید، که حکایت از امکان بکارگیری این روش را در نان های سنتی و ماشینی(نیمه صنعتی) دارد.نتیجه گیری: این پژوهش امکان بکارگیری روش نوین ارزیابی کیفیت کربوهیدرات مصرفی را در ایران نشان میدهد.

Keywords:

شاخص گلیسمی (GI) , بار گلیسمی (GL) , نان های سنتی و ماشینی

Authors

حسین رحمانپورارجمند

کارشناس گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز

مهران دولتخواه

عضو گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

افشین نبی زاده

مدیر کلینیک کوثر و کارشناس مسئول بهداشت نیروی انتظامی شهرستان تبریز