تعیین خطای برآورد عامل فرسایش پذیری USLE در خاکهای نواحی نیمه خشک ایران

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,402

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_079

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

خاک به عنوان مهمترین منبع تولید مواد غذایی در جهان است به طوری که امروزه بیش از 97 درصد مواد غذایی جهان از خاک به دست میآید [5] یکی از مهمترین مشکلات کشاورزی در جهان، پدیده فرسایش آبی است [6] یکی از روشهای رایج برآورد فرسایش آبی، رابطه جهانی فرسایش خاک ) ) USLE است . فرسایشپذیری خاک از عوامل ( R ( موثر در فرسایش آبی است که از مقدار خاک فرسایش یافته از کرت استاندارد در واحد شاخص فرسایندگی باران به دست میآید [7] مقدار این عامل از نموگرافی بر اساس شن، سیلت و شنخیلیریز، ماده آلی، ساختمان و نفوذپذیری برآورد میشود [8] گزارشها نشان میدهد که حساسیت خاک به فرسایش به ویژگیهای متعدد خاک از جمله پایداری خاکدانه [3] و نفوذپذیری [4] بستگی دارد . بنابراین مفهوم فرسایشپذیری و ارزیابی آن پیچیده است [9] پژوهشها در مورد تعیین خطای برآورد فرسایشپذیری خاک در خاکهای نواحی نیمه خشک ایران بسیار کم است . گزارشها نشان میدهد که نموگراف USLE در خاکهای تقریبا غیرآهکی ارائه گردیده است در حالی که در خاکهای مناطق خشک و نیمهخشک، که آهک نقشی اساسی در پایداری خاکدانهها دارد، بکارگیری آن عامل فرسایشپذیری ) ) K را بیشتر از مقدارواقعی نشانخواهد داد [2] از اینرو استفاده از نموگراف USLE در ایران با ویژگیهای اقلیمی و هیدرولوژیکی متفاوت، بدون واسنجی قابل اعتماد نخواهد بود [1] بنابراین بررسی خطای نموگراف در برآورد فرسایشپذیری خاکهای نواحی نیمهخشک ایران به منظور اطمینان از بکارگیری آن حائز اهمیت است .

Authors

علیرضا واعظی

عضو هیات علمی گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

حسینعلی بهرامی

استادیار گروه خاشناسی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس تهران

سیدحمیدرضا صادقی

استادیار گروه آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس نور

محمدحسین مهدیان

استادیار پژوهش، مرکز حفاظت خاک و آبخیزداری تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :