بررسی رابطه میان استقرار نظام تعالی سازمانی بر اساس مدل جهانی EFQM و عملکرد کارکنان (شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری، مناطق نفتخیز جنوب)

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,057

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IRIMC09_008

تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1393

Abstract:

تحولات و دگرگونیهایی که امروزه در اقتصاد و صنایع، میان کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه بوجود آمده است، همه کشورها را به این باور رسانده که برای حضور و بقاء در عرصه رقابت جهانی و حتی داخلی می بایست توان رقابتی خود را در زمینه های مختلف افزایش دهند. بر این اساس امروزه طراحی و استقرار سیستم ها در هر امری بویژه در صنایع و سازمانهای بزرگ، کاربردی گسترده دارد. بخش عملکرد این سیستم ها ارزیابی میزان موفقیت آن در سازمانها توسط مدلهای تعالی میسر است. EFQM بعنوان یکی از مدلهای تعالی سازمانی ابزاری قوی در استقرار سیستم هاست. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه میان استقرار نظام تعالی سازمانی بر اساس مدل جهانی EFQM و ع ملکرد کارکنان در شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری می باشد. در این پژوهش 1 پرسش اصلی و 9 پرسش فرعی مطرح شده است. نتایج بدست آمده از پرسشنامه ادغامی نشان می دهد که تقویت معیارهای نه گانه مدل مذکور باعث بهبود و توسعه عملکرد کارکنان و در نتیجه سازمان می گردد. بدین ترتیب مدیران می توانند با تکیه بر م عیارهای مدل تعالی، سازمان خود را بسوی تعالی و سرآمدی سوق دهند. به منظور بدست آوردن نتایج این پژوهش از نرم افزار spss و جهت محاسبه سئوالات تحقیق از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری استفاده شده است. در این تحقیق از دو پرسشنامه، یکی پرسشنامه استاندارد EFQM و دیگری پرسشنامه عملکرد بصورت ترکیبی استفاده شده است. نتایج یافته ها نشان می دهد: میان استقرار مدل تعالی سازمانی EFQM و عملکرد کارکنان در شرکت بهره برداری نفت و گ از آغاجاری رابطه مثبت و مستقیمی وجود دارد. که این رابطه در سطح معنی داری 0/01 و همبستگی 0/730 می باشد. همچنین نتایج بدست آمده از استقرار کلیه معیارهای مدل EFQM که بعنوان سئوالات پژوهش مطرح شده اند ن شان دهنده رابطه مثبت و مستقیم میان استقرار هر یک از معیارها و تأثیر آن بر عملکرد کارکنان را نشان می دهد. جامعه آماری این پژوهش تعداد 75 نفر از مدیران و رئوسای عالی شرکت بوده اند که بدلیل پراکندگی واحدهای عملیاتی، نمونه گیری بعمل آمده و تعداد 64 نفر را بعنوان نمونه در نظر گرفته ایم.

Keywords:

, EFQM , خودارزیابی , منطق رادار , ارزیابی عملکرد , تعالی سازمانی , معیارهای توانمندساز و نتیجه گرا

Authors

سیدجواد ایرانبان فرد

دکترای مدیریت صنعتی و عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

مهدی روغنی

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی و عضو ه یئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه