بررسی ارتباط هدایت الکتریکی ) ) Ec با پوشش گیاهی در خاکهای مارنی ( مطالعه موردی در منطقه سبزوار )

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,709

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_245

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

مارنها سازندهایی هستند که به دلیل دارا بودن ویژگیهای فیزیکوشیمیایی خاص، در اغلب مناطق خشک و نیمه خشک از پوشش گیاهی بسیار فقیری برخوردار بوده و استقرار پوشش گیاهی بر روی آنها با محدودیتهای متعددی برخوردار است . این سازندها در مقایسه با سایر سازندهای زمین شناسی، دارای نرخ فرسایش زیادی می باشند . بررسی و شناخت ویژگیهای فیزیکوشیمیایی مارنها می تواند در اتخاذ شیوه های مناسب جهت کاهش فرسایش این سازندها نقش بسزایی داشته باشد . در رابطه با ارتباط ویژگیهای فیزیکو شیمیایی خاک با پوشش گیاهی، تحقیقات و پژوهشهای زیادی انجام شده است . شهریور و همکاران ) (1378 با انجام تحقیقی در زمینه بررسی علل فرسایش خندقی در منطقه سوق نتیجه گرفته اند که عامل درصد املاح محلول موجود در خاک بدلیل ایجاد محدودیت در استقرار و رشد و توسعه پوشش گیاهی به عنوان عامل کنترل کننده فرسایش خندقی ، تاثیر مستقیمی در ایجاد فرسایش خندقی دارد [.1] کلاهان (1379) با بررسی ارتباط خص وصیات فیزیکی و شیمیایی خاک با برخی گیاهان شاخص در منطقه سبزوار نتیجه گرفته است که از میان خصوصیات خاک، شوری نقش بسیار تعیین کننده ای بر روی درصد پوشش گیاهی من طقه مورد مطالعه نشان می دهد Bowman [.2] و همکاران (1985) با بررسی گیاهان شورروی در مرتعی که شوری خاک بالایی داشت نتیجه گرفتند تراکم پوشش گیاهی و ترکیب گونه ای با شوری، قلیائیت،میزان حاصلخیزی و خصوصیات فیزیکی خاک ارتباط دارد . ظهور گونه ها به خصوصیات شیمیایی خاک بستگی داشته و درصد پوشش گیاهی به دیگر خصوصیات خاک وابسته است

Authors

علی باقریان کلات

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

جمال قدوسی

استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری .

حسن انگشتری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

غلامعلی گزانچیان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • شهریور؛ احمدی، حسن؛ قدوسی، جمال؛ فیض نیا، سادات ؛ 1377؛ ...
  • کلاهان، حمید رضا، 1379، بررسی ارتباط خصوصیات فیزیکی و شیمیایی ...
  • Bowman, R.; D., Muller, and Ginnies; (1985); Soil and Vegetation ...
  • نمایش کامل مراجع