بررسی خصوصیات مورفولوژیکی ، فنولوژیکی و خواص دارویی گل گاوزبان اروپایی (Borago officinalis L) کشت شده در شرایط آب و هوایی مشهد

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,332

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MPSA01_290

تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1393

Abstract:

در این مطالعه خصوصیات فنولوژیکی و خواص درمانی گیاه دارویی گل گاوزبان اروپایی کشت شده در شرایطآب و هوایی مشهد در محدوده ارتفاع 980 متری از سطح دریاهای آزاد در سال 1391-1392 مورد بررسی قرار گرفت. و طی آن تمام خصوصیات رویشی و زایشی گل گاوزبان ثبت گردید که طی آن در اواخر زمستان سال 1391 زمین مورد نظر شخم و کرت هایی با ابعاد 1.5*1.5 آماده سازی شد. سپس در 25 اسفند همان سال بذور گل گاوزبان تهیه شده از مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد بر روی ردیف هایی به فاصله 50 سانتی متر هم کشت شدند سپس خصوصیات فنولوژیکی و مورفولوژیکی آن مرود بررسی قرار گرفت نتایج نشان داد که بذور کشت شده 14 روز پس از کشت در تاریخ 10 فروردین شروع به سبز شدن نمودند دو هفته بعد از این تاریخ گیاهان وارد مرحله دو برگی شدند در تاریخ 15 اردیبهشت 1392 با گذشت 35 روز از سبز شدن بذور گیاهان وارد مرحله 4-6 برگی گردیند. در تاریخ 30 اردیبهشت 1392 با گذشت دو ماه از کاشت بذور، گیاه به رشد رزت گیاهان کاملشد و اولین غنچه گل شروع به نمو نمودند. 10 روز پس از نمو غنچه ها گل ساقه گل دهنده شروع به بلند شدن کرده و شکوفایی اولین گل ها در تاریخ 10 خریداد اتفاق افتاد در تاریخ 20 خرداد گیاه به مرحله گلدهی کامل رسید. 3-4 روز پس از شکوفایی کامل گل کرده افشانی انجام شده و گلبرگ های پیوسته گیاه پس از شکوفایی کامل مجددا شروع به مع شدن نموده و کم کم از محل اتصال آن به قاعده جام گل جدا شده و روع به ریزش می نمایند با ریزش گلبرگ ها کاسه گل به صورت بسته در می آید و تخمدان شروع به رشد نموده و مویه های چهار فندقه ای را تشکیل می دهد از مرحله تشکیل بذر تا رسیدن بذر ها دو هفته طول می کشد که ابتدا به رنگ سبز بوده سپس به رنگ قهوه ای روشن تبدیل شده و با نزدیک شدن به مرحله بلوغ کامل بذرها به رنگ قهوه ای تیره مایلب ه سیاه دیده می شند در این تحقیق در تاریخ 15 تیرماه بذور رسیدند در طی فرایند رسیدن بذور دهانه کاسبرگ ها شروع به خشک شدن نموده و از هم جدا شده و به صورت شکفوا در می آیند که این شوفایی همراه است با قطع محل اتصال بذر به نهنج که نهایتا موجب ذریزش بذرها می شود با مشاهده شکوفایی دو الی سه تا از گل ها باید شروع به برداشت بذر نمود.

Authors

سمیرا نصیری

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی فردوسی مشهد

مجید عزیزی

دانشیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

حسین آرویی

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

ژاله زندوی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اهوازی، مریم؛رضوانی اقدم، علی؛1389. مورفولوژی- فیزیولوژی-و خواص داروئی بذر گیاهان ...
  • زرگری، علی (1371)، گیاهان داروئی؛ انتشارات دانشگاه تهران، صفحه 511 ...
  • مرویمهاجر، م .ر.384، 0 1 _ جنگلشنا سیوپرورشجنگل _ ا ...
  • Ali, A.F., 2001. Response of marigold (Calendula officiualis L.) plants ...
  • Crops (1996) Your spring options on parade. Crops, 30 March ...
  • Farhadi, R., M. S. Balashahri, et al. (2012). _ 'Pharmacology ...
  • Laurence, R. and E. Oils (2004). Borage Production: For Oil ...
  • Piquette, K., P. Laflamme, 2000. Borage (Bo rago officinalis) _ ...
  • Spurvey, S. A. and F. Shahidi (2000). "Concentration of gamma ...
  • نمایش کامل مراجع