تجربه ی احساس شرم و گناه در نوجوانان بر اساس ادارک از محیط خانواده
Publish place: 02nd National Conference on Psychology
Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,540
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCPSY02_101
تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393
Abstract:
هدف این پژوهش، تعیین نقش ادراک از محیط خانواده در پیش بینی تجربه ی احساس شرم و گناه نوجوانان بود. 140 دانشجوی جدیدالورود دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و مشغول به تحصیل در نیمسال اول ( 9-1391 ) که در مراحل پایانی نوجوانی بسر می بردند، به شیوه ی نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شده و به پرسشنامه های عاطفه ی خودآگاه تانگنی و همکارانTOSCA-2 و ادراک از شیوه های فرزندپروری شیفر پاسخ دادند. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نر مافزارSPSSنشان داد که کنترل بیشتر والدینی با احساس شرم و گناه عمیق تر نوجوانان همراه است. محبت والدین با احساس گناه رابطه ی مثبت دارد، ولی ارتباطی با احساس شرم ندارد. جو عاطفی سرد خانواده با احساس گناه کمتر وجو عاطفی گرم با احساس گناه بیشتر همراه است، ولی سردی و گرمی جو عاطفی خانواده با احساس شرم نوجوان رابطه ندارد. همچنین، تفاوتمعنی داری در ادارک دختران و پسران از میزان کنترل و گرمی جو عاطفی خانواده وجود ندارد؛ ولی دختران رفتار والدین خود را با محبت تر و پسران جو عاطفی خانواده را سردتر ادارک م یکنند. بر اساس نتایج رگرسیون چندگانه، 27 % تغییرات احساس گناه بوسیل هی کنترل و محبت والدینی و جنسیت قابل پیش بینی است. توجه به نقش محیط خانواده در شکل گیری و تجربه ی احساس های شرم و گناه نوجوانان حائز اهمیت است
Keywords:
Authors
منصور بیرامی
دانشیار روا نشناسی دانشگاه تبریز
پروانه علائی
دانشجوی دکتری روان شناسی تربیتی دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :