سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اهمیت نگاهداشت بیمارستان ها و ارائه راهکارهای لازم بمنظور کاهش خطر پذیری در مقابل زلزله

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,569

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INDM05_107

Index date: 1 June 2014

اهمیت نگاهداشت بیمارستان ها و ارائه راهکارهای لازم بمنظور کاهش خطر پذیری در مقابل زلزله abstract

وقوع ناگهانی یک زلزله شدید منجر به فروریزی ساختمانها، قطع شریانهای حیاتی و ایجاد خسارات و تلفات می شود. در ساختمانهای مهم نظیر بیمارستانها می بایست پس از وقوع زلزله در عملکرد و خدمات رسانی وقفه ای ایجاد نشود. تا چه اندازه مراکز درمانی و بیمارستان ها در برابر زلزله های شدید مقاومت سازه ای دارند؟ چند درصد از بیمارستان ها امکان خدمات رسانی را پس از زلزله فراهم خواهند نمود؟ آیا در این خصوص چاره ای اندیشیده شده است؟ راهکارهای لازم چه می باشد؟ به این موارد باید قبل از وقوع بحران اندیشید.در ابتدا اینگونه تصور می شود که بیمارستان ها بطور معمول کارآیی لازم را پس از زلزله دارا می باشند، اما با توجه به آمارهای بدست آمده، بایستی اذعان نمود که نیمی از مراکز بهداشتی و درمانی در تهران آسیب جدی خواهند دید بطوریکه نمی توانند مورد استفاده قرار گیرند و در شهرستان ها نیز بیشتر با این مشکل مواجه خواهیم بود. از این رو لازم است میزان مقاومت سازه ای بیمارستانها و درمانگاهها در برابر زلزله مورد ارزیابی قرارگیرد تا در صورت عدم مقاومت لازم و داشتن توجیه اقتصادی، نسبت به تقویت آنها توسط کارشناسان ذیصلاح اقدام شود. همچنین آموزش و نظارت جدی بر طراحی و اجرای این دسته از ساختمانها، هدفی است که می بایست با جدیت توسط سازمانهای دست اندرکار دنبال شده و بعنوان یک راهبرد در برنامه های مدیریت بحران کشور به آن نگریسته شود. در این مقاله بر اساس مطالعات میدانی و کتابخانه ای، ضمن تبیین اهمیت تدوین و بکارگیری ضوابط و مقررات فنی در بخش کاربری های بهداشتی و درمانی، بر نگهداری، کنترل و تعمیر به موقع بنا تأکید گردیده، همچنین راهکارهایی به منظور مقاوم سازی بناهای درمانی موجود و افزایش ایمنی ارائه شده است.

اهمیت نگاهداشت بیمارستان ها و ارائه راهکارهای لازم بمنظور کاهش خطر پذیری در مقابل زلزله Keywords:

اهمیت نگاهداشت بیمارستان ها و ارائه راهکارهای لازم بمنظور کاهش خطر پذیری در مقابل زلزله authors

سیدجلال خالقی

استادیار دانشگاه دیلمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آئین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله استاندارد 2800، ...
ماجدی اردکانی(1382)، معیارهای انتخاب مصالح مناسب برای ساخت و نماسازی ...
مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان، (1388)، مصالح و فرآورده های ...
FEMA (2003), Incremental seismic rehablitation of hospital buildings, risk management ...
WHO (2004), Guidelines fo seismic vulnerability assessment of hospitals, National ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اهمیت نگاهداشت بیمارستان ها و ارائه راهکارهای لازم بمنظور کاهش خطر پذیری در مقابل زلزله" توسط سیدجلال خالقی، استادیار دانشگاه دیلمان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران های طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مراکز درمانی، تعمیر و نگهداری، مقاوم سازی، زلزله هستند. این مقاله در تاریخ 11 خرداد 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1569 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که وقوع ناگهانی یک زلزله شدید منجر به فروریزی ساختمانها، قطع شریانهای حیاتی و ایجاد خسارات و تلفات می شود. در ساختمانهای مهم نظیر بیمارستانها می بایست پس از وقوع زلزله در عملکرد و خدمات رسانی وقفه ای ایجاد نشود. تا چه اندازه مراکز درمانی و بیمارستان ها در برابر زلزله های شدید مقاومت سازه ای دارند؟ چند درصد از بیمارستان ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله و مدیریت بیمارستان طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله اهمیت نگاهداشت بیمارستان ها و ارائه راهکارهای لازم بمنظور کاهش خطر پذیری در مقابل زلزله با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.