سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی عوامل موثردرتوسعه محله ای پایداردرکلانشهراراک مطالعه موردی محله ملک

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 986

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ARAKDOC01_011

Index date: 14 June 2014

بررسی عوامل موثردرتوسعه محله ای پایداردرکلانشهراراک مطالعه موردی محله ملک abstract

در طول تاریخ محلات شهری، به عنوان عنصری که جایگاه ویژه ای در شکل گیری شهر ها داشته و دارند، در کنار پاسخگویی به نیازهای نسبتا ثابت ساکنین، بسترساز ایجاد روابط اجتماعی در سطوح مختلف بوده اند. این در حالی است که در محلات امروزی بر اثر افزایش جمعیت و رشد سریع شهرها، از این نقش آنها کاسته شده است و در برخی موارد حتی فرصت نیافتند تا خود را با مقتضیات جدید محلات شهری هماهنگ کنند. نگرش رویکرد توسعه محله ای پایدار، حل مشکلات شهری را در بازگشت به مفهوم محله به عنوان سلول های حیات شهری معرفی می نمایند و می کوشد با تقویت و بهبود فضاهای کالبدی محله، تعاملات اجتماعی مؤثر را افزایش دهد و از این مسیر به افزایش حس تعلق به مکان، مسؤولیت پذیری و ارتقاء سرمایه اجتماعی نایل گردد. در این تحقیق تلاش شده است تا با توجه به نتایج بدست آمده از بررسی ادبیات موضوع، معیارهایی متناسب با شرایط نمونه موردی ( محله ملک ) انتخاب شده و هر کدام از معیارهای مؤثر بر پایداری محله مورد سنجش قرار داده شود. یافته های این تحقیق نشان می دهد که، معیارهای هویت و خوانایی، پویایی و سازگاری، دسترسی به شبکه و خدمات، احساس تعلق و تنوع و سرزندگی بر پایداری محله ملک مؤثر بوده و در این محله تحقق یافته اند. در مقابل، دو معیار ایمنی و امنیت و همچنین ظرفیت قابل تحمل محله در محله ملک به درستی تحقق نیافته و به عنوان هشدار جدی مطرح است و در صورتی که نظارت و اقدامات و اصلاحات لازم در جهت بهبود اوضاع صورت نپذیرد، دیگر معیارهای موثر بر پایداری محله نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. نهایتا مطالعات کلی نشان داد که میزان پایداری محله ملک در حدی است که می توان آن را به عنوان محله ای نسبتا پایدار معرفی کرد.

بررسی عوامل موثردرتوسعه محله ای پایداردرکلانشهراراک مطالعه موردی محله ملک Keywords:

بررسی عوامل موثردرتوسعه محله ای پایداردرکلانشهراراک مطالعه موردی محله ملک authors

کیمیا ملکی

کارشناسی ارشد طراحی شهری مدرس دانشگاه پیام نوراراک

مهنوش محمودی

دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی

منا رحمانی

دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی

یاسمن مهرابی حصاری

دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
چپ من، دیوید، (1384)، "آفرینش محلات و مکانها در محیط ...
عزیزی، محمد مهدی، (1385)، "محله مسکونی پایدار (مطالعه موردی نارمک) ...
سالک، نیما، (1386)، " عوامل موثر بر پایداری توسعه محله ...
لینچ، کوین، (1374)، "سیمای شهر"، مترجم: منوچهر مزینی، چاپ چهارم، ...
احبیبی، محسن، (1382)، " چگونگی الگوپذیری و تجدید سازمان استخوانبندی ...
اعسگری، علی، (1383)، " گونه شناسی مفاهیم و دیدگاه های ...
اصرافی، مظفر، (1381)، "بنیادهای توسعه پایدار کلان شهر تهران "، ...
اعزیزی، محمد مهدی، (1384)، " توسعه شهری پایدار، برداشت و ...
Houghton, J.W., Pucar, M. and Knox, C. (1996), "Mapping the ...
Wheeler, Stephen M. (2004), "Planning for Sustainability", Routledge, London and ...
Kimia Malek ", Mehnush Mahmai*, Mona Rahhaoi, Yasaman Mehrabi _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی عوامل موثردرتوسعه محله ای پایداردرکلانشهراراک مطالعه موردی محله ملک" توسط کیمیا ملکی، کارشناسی ارشد طراحی شهری مدرس دانشگاه پیام نوراراک؛ مهنوش محمودی، دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی؛ منا رحمانی، دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی؛ یاسمن مهرابی حصاری، دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی زیست بوم پایدار و توسعه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توسعه محله ای ، توسعه پایدار ، توسعه محله ای پایدار ، هویت محله ، محله ملک اراک هستند. این مقاله در تاریخ 24 خرداد 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 986 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در طول تاریخ محلات شهری، به عنوان عنصری که جایگاه ویژه ای در شکل گیری شهر ها داشته و دارند، در کنار پاسخگویی به نیازهای نسبتا ثابت ساکنین، بسترساز ایجاد روابط اجتماعی در سطوح مختلف بوده اند. این در حالی است که در محلات امروزی بر اثر افزایش جمعیت و رشد سریع شهرها، از این نقش آنها کاسته شده است ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی عوامل موثردرتوسعه محله ای پایداردرکلانشهراراک مطالعه موردی محله ملک با 18 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.