پایش زمانی و مکانی فلزات سرب و جیوه در بافت نرم بارناکل و رسوبات اسکله های بندر امام خمینی(ره) در طی دوفصل سرد و گرم

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 983

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICOPMAS09_234

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1393

Abstract:

ثابت شده که بارناکل ها یک وسیله مناسب برای پایش فلزات سنگین می باشند، همچنین در میان سخت پوستان، بارناکل ها به عنوان بهترین پایشگر زیستی ظاهر شده اندبارناکلBalanus amphitrite (Crustacea: Cirripedia)و رسوب از 5 ایستگاه واقع در آب های ساحلی بندر امام خمینی(ره), ایران در طی دو فصل زمستان 87 و تابستان 88 جمع آوری شدند. انتخاب ایستگاه ها به گونه ای بود که اولا کل اسکله های بندر را تحت پوشش قرار داده دوما تاثیر فعالیت های کشتیرانی و همچنین صنایع بر غلظت فلزات در محیط بندر، مورد ارزیابی قرار گیرد رسوبات و بافت نرم بارناکل برای تعیین غلظت فلز سرب با استفاده از دستگاهICP-AES و برای تعیین غلظت فلز جیوه با استفاده از دستگاه Zeeman Mercury Analyzer RA-915+ مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج حاصل از آنالیز واریانس یک طرفه اختلاف مکانی معنی داری را برای غلظت فلزی موجود در بافت نرم و رسوبات نشان داد. به طوری که بیشترین مقدار جیوه و سرب در ایستگاهی که محل تعمیر شناور ها بوده و همچنین در نزدیکی صنایع پتروشیمی قرار داشته، مشاهده شد. کمترینمیزان جیوه نیز در اسکله 28 که کمترین پهلو گیری کشتی ها در آن صورت می گیرد، ثبت شد. غلظت سرب بافت نرم بارناکل های جمع آوریبین غلظت های جیوه و سرب (p< شده در فصل تابستان که دارای شوری کمتر و دمای بیشتری بود افزایش یافت. یک ارتباط معنی داری ( 0.01 بافت نرم بارناکل و رسوبات جمع آوری شده از 5 ایستگاه پیدا شد.نتیجه گیری مقایسه نتایج بدست آمده در این مطالعه با مطالعات دیگر و همچنین با استاندارد ها, نشان دهنده آلودگی منطقه از لحاظ جیوه می باشد. اما با توجه به استاندارد های غذایی، سرب موجود در بافت کمتر از حد توصیه شده توسط WHO بود[ 3]. با توجه به این که برای اولین بار از بارناکل به عنوان پایشگر زیستی در ایران استفاده شد, نتیجه گرفته شد که می توان از این گونه به عنوان یک پایشگر مفید فلزات در سایر مناطق ساحلی ایران که این گونه در آن جا یافت می شود, استفاده کرد.

Authors

سجاد عبدالهی مامودان

کارشناس ارشد ، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

احمد سواری

دکتر (دانشیار) ، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

یداله نیک پور

دکتر ، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

مصطفی زارع دوست

کارشناس ارشد ، سازمان بنادر و دریانوردی خوزستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Rainbow, P.S., (1995), Biomonitoring of heavy metal availability in the ...
  • U.S. Environmentl Protection Agency, (2001), Method 200.7 Trace Elements in ...
  • Kumar, K. S., Sajwan, K. S., Richardson, J. P. and ...
  • نمایش کامل مراجع