نقش تجارت الکترونیک بر زنجیره تامین
Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 4,975
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SCMIS01_099
تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1385
Abstract:
تجارت الکترونیک یکی ازنتایج فناوریهای جدید و توسعه ارتباطات و اطلاعات است و فقط تجارت و خرید و فروش بر روی اینترنت نمی باشد بلکه به معنی تجارت سودمند در همه سطوح عملیاتی است. مدیران اجرایی به خوبی می دانند که تجارت الکترونیک برای داشتن فعالیتهای موثر و کارا بسیار حیاتی است.
یک زنجیره تامین شامل همه مراحل درگیر برای اجرای سفارش مشتری به صورت مستقیم یا غیر مستقیم می باشد. زنجیره تامین فقط شامل تولید کنندگان و Supplier ها نیست انتقال دهنده ها , انبارها , خرده فروشان و مشتریان را نیز دربر می گیرد.
مدیریت زنجیره تامین به معنای هماهنگی , کنترل و نظارت خرید , تولید , انبارداری و حمل کالاها و سرویس دهی به مشتریان است.
رقابت های جهانی بر Business ها و تمام زنجیره تامین فشارهایی را وارد کرده و باعث شده است که هزینه ها را آنقدر کاهش دهند تا بتوانند در تجارتشان به سود برسند. در نتیجه اکثر شرکتها با شرکای خود در تلاش بودند که عملیات زنجیره تامین را آسان سازند. آنها به تدریج تکنولوژی مدیریت زنجیره تامین بر پایه وب را پذیرفتند.
فرآیندهای کلیدی شامل به اشتراک گذاشتن کاتالوگ توصیف کالا, اطلاعات در مورد وضعیت سفارش , داده در مورد موجودی انبار, پیش بینی و طرح ریزی تقاضا بر روی اینترنت می باشد.
SCM ستون فقرات (Backbone) و یک مولفه بسیار مهم در تجارت الکترونیک است. کارآیی زنجیره تامین به معنی داشتن کالای صحیح , در مکان مناسب, در زمان درست می باشد که می تواند هزینه مالی را ذخیره و کاهش دهد , نقدینگی را افزایش و باعث برگشت سرمایه با سرعت بیشتر می شود.
این مقاله بر روی جنبه های تکنیکی برای استانداردسازی تعاملات تجارت الکترونیک متمرکز شده است. در ابتدا به معرفی ابزارها و انواع فعالیتهای تجارت الکترونیک در زنجیره تامین می پردازد سپس نقش مدیریت زنجیره تامین در اجرای e-commerce را بازگو کرده و بعد از آن موارد مورد نیاز برای کسب سود از طریق تجارت الکترونیک را تشریح کرده , یک سری استانداردها برای پیاده سازی صحیح تجارت الکترونیک در وب سایت ها بیان کرده , سپس به مزایای تجارت الکترونیک در SC پرداخته و در انتها وضعیت تجارت الکترونیک در ایران توصیف شده و موانع بر سر راه و راه حلهای ممکن ارائه شده است.
Keywords:
تجارت الکترونیک =E-commerce مدیریت زنجیره تامین = Supply Chain Management مرکزاطلاعات = Information Center بهبود کیفیت = Quality (Q) improvements
زمان تحویل کالا =Product delivery time (T) خدمات و سرویس دهی = Services (S) سازگاری محیطی = Environmental (E) compatibility اقتصاد ( صرفه جویی ) برپایه دانش =Knowledge-based (K) economy موسسه = Enterprise زبان مدلسازی تجارت الکترونیک = Language) ECML (Electronic Commerce Modeling
Authors
صدف صفوی
دانشجوی کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک دانشگاه شیراز