سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدل سازی بارش رواناب با استفاده از شبکه ی عصبی مصنوعی (- MLP و RBF )حوزه ی رودخانه ی بابلرود

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,017

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCWMSWRM06_097

Index date: 12 July 2014

مدل سازی بارش رواناب با استفاده از شبکه ی عصبی مصنوعی (- MLP و RBF )حوزه ی رودخانه ی بابلرود abstract

فرایند بارش رواناب یکی از پیچیدهترین فرایندهای هیدرولوژی است. یکی از روشهای نوین در مدلسازی بارش رواناب، مدلهای – -شبکهی عصبی مصنوعی است. هدف از این تحقیق، مقایسهی مدلهای شبکهی عصبی MLP و RBF در مدلسازی بارش رواناب حوزهی - بابلرود است. به منظور انجام این تحقیق، آمار 28 سال (87-1360) بارندگی و رواناب حوضهی رودخانهی بابلرود مربوط به ایستگاههای قرآنطالار و کشتارگاه تهیه شد و پس از آزمون همگنی و نرمالسازی دادهها، مدلسازی برای دو ایستگاه قرآن طالار و کشتارگاه به صورت مجزا انجام شد و معیارهای گزینش شبکه در مرحله ی آموزش و تست شامل RMSE ، MSE ، NMSE ، R و 2 R به دست آمدند. در نهایت در هر کدام از مدلها، دادههای شبیه سازی شده و مشاهدهای مربوط به بارندگی و رواناب ماهانه مقایسه شدند. نتایج نشان داد که بهترین مدل در ایستگاه قرآن طالار، مدل RBF با الگوریتم مومنتم و تابع انتقال تانژانت هایپربولیک و 186 تکرار و 20 نرون در لایهی میانی اول و 15 نرون در لایهی میانی دوم (فرمول در متن اصلی مقاله) می باشد. در ایستگاه کشتارگاه نیز مدل شبکه ی عصبی RBF نسبت به سایر مدلها دارای کارایی بالاتری بود و بهترین مدل، دارای معماری چهار نرون در لایه ی اول، شش نرون در لایهی دوم و الگوریتم مومنتم و تابع انتقال بایاس و 137 تکرار با 0/176، R 0/512 -ق)2( 0/495- NMSE 0/13- 0/017-MSE به دست آمد.

مدل سازی بارش رواناب با استفاده از شبکه ی عصبی مصنوعی (- MLP و RBF )حوزه ی رودخانه ی بابلرود Keywords:

مدل سازی بارش رواناب با استفاده از شبکه ی عصبی مصنوعی (- MLP و RBF )حوزه ی رودخانه ی بابلرود authors

مهین نظری

دانشآموختهی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشکدهی منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه کاشان

هدی قاسمیه

استادیار دانشکدهی منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه کاشان

سیدجواد ساداتی نژاد

دانشیار دانشکدهی علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران

عباسعلی ولی

استادیار دانشکدهی منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه کاشان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اکبرپور، م. و شکرالهی، ا. 1383. به‌کار گیری شبکه‌های عصبی ... [مقاله کنفرانسی]
البرزی، م. 1388. آشنایی مقدماتی با شبکه‌ی عصبی مصنوعی، انتشارات ...
شریفی، م.ب. و صالحی سدره، ر. 1384. خلاصه پروژه‌ی کاربرد ...
شکاری، م. 1390. کاربرد شبکه‌ی عصبی مصنوعی در مدل‌سازی رسوبات ...
طوفانی‌نژاد، ز. 1383. کاربرد شبکه‌های عصبی مصنوعی در شبیه‌سازی فرایند ...
قاسمیه، ه. 1384. بررسی میزان کارایی مدل‌های ماسکینگام و آت ...
میثاقی، ف. 1381. توسعه‌ی الگوریتم ترکیبی زمین آمار و شبکه‌های ...
Bustani, R., N. bessaih, Ch. Bong, and S. Suhaili, 2007, ...
Tokar, A.S. and M. Markus, 2000. Precipitatio runoff modeling using ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مدل سازی بارش رواناب با استفاده از شبکه ی عصبی مصنوعی (- MLP و RBF )حوزه ی رودخانه ی بابلرود" توسط مهین نظری، دانشآموختهی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشکدهی منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه کاشان؛ هدی قاسمیه، استادیار دانشکدهی منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه کاشان؛ سیدجواد ساداتی نژاد، دانشیار دانشکدهی علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران؛ عباسعلی ولی، استادیار دانشکدهی منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه کاشان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ملی آبخیز داری و مدیریت منابع آب و خاک پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ایستگار کشتارگاه، حوضهی رودخانهی بابلرود، مدلسازی بارش رواناب، مدل MLP، مدل RBF، ایستگاه قرآن طالار هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1017 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فرایند بارش رواناب یکی از پیچیدهترین فرایندهای هیدرولوژی است. یکی از روشهای نوین در مدلسازی بارش رواناب، مدلهای – -شبکهی عصبی مصنوعی است. هدف از این تحقیق، مقایسهی مدلهای شبکهی عصبی MLP و RBF در مدلسازی بارش رواناب حوزهی - بابلرود است. به منظور انجام این تحقیق، آمار 28 سال (87-1360) بارندگی و رواناب حوضهی رودخانهی بابلرود مربوط به ایستگاههای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مدل سازی بارش رواناب با استفاده از شبکه ی عصبی مصنوعی (- MLP و RBF )حوزه ی رودخانه ی بابلرود با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.