سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

توسعه ی فیزیکی شهرها و پدیده کارستیفیکاسیون

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,476

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GUPSD01_0040

Index date: 12 July 2014

توسعه ی فیزیکی شهرها و پدیده کارستیفیکاسیون abstract

در اصطلاح فنی به پدیده خوردگی و انحلال توده سنگهای کربناته (آهک و دولومیت) کارستیفیکاسیون گفته می شود. این پدیده در سایر سنگهای انحلال پذیر مانند سنگهای سولفاته و کلروره نیز اتفاق می افتد. به سبب پراکندگی تشکیلات آهکی در تمام نقاط کشور و بویژه در رشه کوههای البرز و زاگرس، که بخشهای وسیعی از شمال، شمال غرب، غرب و جنوب غرب ک شور را پوشانده اند و از سوی دیگر، به سبب بالا بدن تراکم نقاط شهری د ر این نواحی کشور، اهمیت و توجه بیش از پیش را در برنامه ریزی های شهری به تشکیلات آهکی زیربنای شهرها و پدیده ی کارستی شدن را می رساند. در این مقاله سعی شده است تا در ابتدا به بررسی شناخت انواع، ویژگی ها و دوام انواع سنگهای کربناتی در برابر تغییرات ناشی از توسعه ی شهرها پرداخته شده و سپس، مسائل و مشکلاتی که شهرهای واقع بر روی سنگهای کربناته ممکن است با آنها مواجه گردند، مورد بررسی قرار گیرد. برخی از نقاط آهکی به قدری نامناسب اند که به هیچ وجه نمی توان سازه ی شهری را با ایمنی مناسب بر روی آنها بناکرد، یا اینکه مخارج بهسازی زمین به حدی است که این کار را غیرممکن خواهد کرد. به طور کلی، در جاهایی که سنگها دارای حفره ها و غارهای به هم مرتبط اند و این کانالها تا اعماق نگ ادامه دارند باید از احداث شهر خودداری کرد. این گونه نقاط تکیه گاه نامناسبی برای شهر هستند وممکن است بر اثر بارهای وارد شده، نشست کنند. شهرهای واقع بر روی زمین های آهکی به طور کلی متأثر از 4 فرآیند ژئومورفولوژ مهماند: 1-ثبات و پایداری جنس های کربناته که شهرها و تأسیسات شهری بر روی آن مستقر می شوند 2-فرونشست اراضی شهری به سبب انحلال سنگهای آهکی و یا برخی از پیامدهای توسعه ی شهری مانند برداشت بی رویه ی از سفره های کارستی زیرزمینی 3-مسائل و مشکلات ناشی از فونداسیون ساختمانهای بلند و چند طبقه بر روی کارست های مدفون و 4-مسائل و مشکلاتی که به آلودگی سفره های کارستی زیرزمینی مربوط می شود. شکل گیری و توسعه ی مناطق شهری بر روی جنس های کربناته، به دلیل تراکم جمعیت، ساختمانها و شریان های حیاتی به طور ویژه آسیب پذیرتر می باشند. این پدیده می تواند به خیابانها، پل ها و بزرگراهها آسیب زده، خطوط آبرسانی، گاز و فاضلاب را متخل کرده، به پی ساختمانها آسیب رسانده، موجب ترک در آنها گردد. در این حالت سازه هایی که وسعت زیادتر و ارتفاع بیشتری دارند آسیب پذیرترند. به عنوان نمونه خطوط راه آهن، سدهای خاکی، تصفیه خا نه ها و کانالها از آسیب پذیری زیادتری بخوردار هستند.

توسعه ی فیزیکی شهرها و پدیده کارستیفیکاسیون Keywords:

توسعه ی فیزیکی شهرها و پدیده کارستیفیکاسیون authors

امجد ملکی

دانشیار گروه ژئومورفولوژی دانشگاه رازی کرمانشاه

پیمان کریمی سلطانی

دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی دانشگاه رازی کرمانشاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اصغری مقدم، محمدرضا(3 38 1)، مبانی ژئومورفولوژی، انتشارات سرا، تهران ...
امیری، هادی و منوچهر نظری پویا(1382)، نشانه های درون کارست ...
جی.تاربوک، ادوارد و فردریک ک.لوتگن(374 1)، مبانی زمین شناسی، ترجمه ...
چورلی، ریچارد _ همکاران(377 1)، ژئومورفولوژی، مترجم احمد معتمد، جلد ...
اواسن هما س ملی جعرافیا.شهر ساری و و سعه _ ...
رجایی، عبدالحم‌ید (387 1)، کاربرد ژئومورفولوژی در آمایش سرزمین و ...
روستایی، شهرام و ایرج جباری(1 139)، ژئومورفولوژی مناطق شهری، چاپ ...
زمردیان، محمد جعفر(387 1) ژئومورفولوژی ایران، جلد دوم، چاپ چهارم، ...
زمردیان، محمد جعفر(374 1)، کاربرد جغرافیای طبیعی در برنامه ریزی ...
_ 1- عادلی، زهرا(2 1392/6/1)، کارست و طرحهای شهری(چین)، سایت ...
نگارش، حسین(382 1)، کاربرد ژئومورفولوژی در مکان گزینی شهرها وپیامدهای ...
هوک، ج.ام(372 1)، ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی، ترجمه محمدجعفر ...
-Edmonds , Clive _ B ret, Peter(2008), Improved groundwater vulnerability ...
Ford, D. C., Williams, P.W. 1989: Karst g eomorphology and ...
-Ravbar, Natas a, 2006 :Karst Aquifer Hazard Assessment And Mapping ...
-Roth, Chris, 2002 , Sinkholes: A Direct and Rapid Conduit ...
Polic, S., Leskov[ek, H., Horvat, M. 1999: PCB pollution of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "توسعه ی فیزیکی شهرها و پدیده کارستیفیکاسیون" توسط امجد ملکی، دانشیار گروه ژئومورفولوژی دانشگاه رازی کرمانشاه؛ پیمان کریمی سلطانی، دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی دانشگاه رازی کرمانشاه نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کارستیفیکاسیون، توسعه ی شهری، سنگهای کربناته، آهک، انحلال، نشست، آلودگی سفره های کارستی هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2476 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در اصطلاح فنی به پدیده خوردگی و انحلال توده سنگهای کربناته (آهک و دولومیت) کارستیفیکاسیون گفته می شود. این پدیده در سایر سنگهای انحلال پذیر مانند سنگهای سولفاته و کلروره نیز اتفاق می افتد. به سبب پراکندگی تشکیلات آهکی در تمام نقاط کشور و بویژه در رشه کوههای البرز و زاگرس، که بخشهای وسیعی از شمال، شمال غرب، غرب و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله توسعه ی فیزیکی شهرها و پدیده کارستیفیکاسیون با 18 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.