سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و مقایسه رویکردهای بازآفرینی و ارائه راهکاری جهت بازآفرینی بافت فرسوده شهر کرد (محور فرهنگی سقاخانه ارباب میرزا تا امامزاده دوخاتون)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,136

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GUPSD01_1156

Index date: 12 July 2014

بررسی و مقایسه رویکردهای بازآفرینی و ارائه راهکاری جهت بازآفرینی بافت فرسوده شهر کرد (محور فرهنگی سقاخانه ارباب میرزا تا امامزاده دوخاتون) abstract

بافت فرسوده شهری از جمله چالش های مهم در کشور های درحال توسعه است که در ایران نیز در دهه اخیر تقریباً در تمام شهرهای کشور مطرح شده و با تأثیر گذاری بر تمامی جنبه های شهرنشینی، روابط زندگی شهرنشینی را نابسامان نموده و کیفیت کلی و قابلیت زندگی در آن را به شدت کاهش داده است. توجه به بافت های فرسوده و قدیمی و رفع مشکلات آنها، تبدیل به موضوعی اساسی و جدی گردیده که در راستای مداخله در بافت، رویکرد مرمت و بهسازی شهری در سیر تحول خود از بازسازی، نوسازی و توسعه مجدد به بازآفرینی تکامل یافته است. در این رویکرد با گذر از توجه صرف به کالبد، تأکید بر ملاحظات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و هنری به منظور حفظ ارزش های فرهنگی و ثروت های بومی و تاریخی بافت می باشد. بافت فرسوده و قدیمی شهر شهرکرد نیز با حدود 86 هکتار وسعت، به عنوان محله مورد مطالعه در این پژوهش، به دلیل مواجهه با روند نوگرایی سریع مانند سایر شهرها از این قاعده مستثنی نبوده و در چرخه فرسودگی رو به زوال قرار گرفته است و خطر فرسودگی مهمترین عناصر تاریخی- فرهنگی- مذهبی موجود در این بافت را نیز تهدید می کند. پژوهش حاضر قصد دارد با شناخت و تحلیل منطقه ای از بافت فرسوده شهرکرد (محور فرهنگی- مذهبی سقاخانه ارباب میرزا تا امامزاده دوخاتون) و معرفی رویکردهای بازآفرینی به مقایسه و ارزیابی این دو بپردازد و با فرض اینکه توان های بالقوه ای در بطن محله و جود دارد می توان پله به پله به سمت بازآفرینی محله حرکت کرد. سپس طبق نتایج به دست آمده راهکارهایی برای ارائه آن مفاهیم در کالبد نوین و در قالب استراتژی های توسعه اقتصادی، فضایی، برنامه های مشارکتی بخش خصصوی- عمومی معرفی می نماید. این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی و تطبیقی- تفسیری با ابزار کتابخانه ای و مرور اسناد تصویری دنبال شده است.

بررسی و مقایسه رویکردهای بازآفرینی و ارائه راهکاری جهت بازآفرینی بافت فرسوده شهر کرد (محور فرهنگی سقاخانه ارباب میرزا تا امامزاده دوخاتون) Keywords:

بررسی و مقایسه رویکردهای بازآفرینی و ارائه راهکاری جهت بازآفرینی بافت فرسوده شهر کرد (محور فرهنگی سقاخانه ارباب میرزا تا امامزاده دوخاتون) authors

عاطفه دهقان توران پشتی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، گروه معماری، تهران، ایران

محمدسعید ایزدی

عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا، گروه شهرسازی، همدان، ایران

فرنوش نکویی

کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، معماری، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آیت، نرگس سادات (1386)؛ «بازآفرینی شهری در بافت کهن شهر ...
ایزدی، محمد سعید (1389)؛ « باز آفرینی حفاظت مدار یا ...
لطفی، سهند (1390)؛ «بازآفرینی شهری فرهنگ مبنا: تاملی بر بن ...
پور احمد، احمد، حبیبی، کیومرث، کشاورز، مهناز (1389)؛ «سیر تحول ...
حاجی پور، خلیل (1386)، « مقدمه ای بر سیر تحول ...
حبیبی، کیومرث، پوراحمد، احمد، مشکینی، ابوالفضل(386 1)؛ «بهسازی و نوسازی ...
حسینی، جواد (1387)؛ « مشارکت پایدار مردمی در نوسازی و ...
خادمی، (1379)؛ « محله تاریخی شهری»، فصلنامه هفت شهر، شماره ...
سیف الدینی، فرانک (1381)؛ «زبان تخصصی برنامه ریزی شهری» تهران، ...
_ 1. شفائی، سپیده (1385)؛ «راهنمایی شناسایی و مداخله در ...
1. شفیعی نسب، سید رضا، کلابی، فرانک (1386)؛ « بافت ...
شماعی، علی، پور احمد، احمد(1384)؛ «بهسازی و نوسازی شهری از ...
صحی زاده، مهشید، ایزدی، محمد سعید (1383)؛ « حفاظت و ...
عربشاهی، زهرا(1382)؛« سابقه نوسازی و بهسازی بافت قدیم شهری در ...
گزارش طرح ساماندهی بافت فرسوده شهرکرد (مطالعات سطح 1و2)، مهرماه ...
محمدی، جمال، دوستی، لیلا (1389)؛« تحلیلی بر ساختار کالبدی - ...
مختاری، تینا (1388)؛ « بازیابی و بازنده سازی لاله زار، ...
اولسن همداسس ملی حغر افیا.سهر سار _ و نوسعه بادار ...
مهدی زاده، جواد (1380):« نظری اجمالی به ساماندهی مرکز شهر ...
Bianchini, F. (1993), Remaking European cities: the role of cultural ...
CDMS (Department for Culture Meda and Sport) (2004), The Contribution ...
Evans, G. (2003), Hard- Branding the Cultural City - From ...
Landry, Ch., Greene, L., Matarasso, F. and Bianchini, F (1996), ...
Rosemary D. F. Bromley, Andrew R. Tallon and Colin j. ...
Smith, N. (1996) the New Urban Frontier: Gentrification and the ...
Vickery, J. (2007), The Emergence of Culture-led Regen eration: A ...
Ward, S. (1998), Selling places: the marketing and promo tion ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی و مقایسه رویکردهای بازآفرینی و ارائه راهکاری جهت بازآفرینی بافت فرسوده شهر کرد (محور فرهنگی سقاخانه ارباب میرزا تا امامزاده دوخاتون)" توسط عاطفه دهقان توران پشتی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، گروه معماری، تهران، ایران؛ محمدسعید ایزدی، عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا، گروه شهرسازی، همدان، ایران؛ فرنوش نکویی، کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، معماری، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بازآفرینی، بافت فرسوده، فرهنگ، محور فرهنگی، شهر شهرکرد هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1136 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بافت فرسوده شهری از جمله چالش های مهم در کشور های درحال توسعه است که در ایران نیز در دهه اخیر تقریباً در تمام شهرهای کشور مطرح شده و با تأثیر گذاری بر تمامی جنبه های شهرنشینی، روابط زندگی شهرنشینی را نابسامان نموده و کیفیت کلی و قابلیت زندگی در آن را به شدت کاهش داده است. توجه به بافت ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی بافت فرسوده طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و مقایسه رویکردهای بازآفرینی و ارائه راهکاری جهت بازآفرینی بافت فرسوده شهر کرد (محور فرهنگی سقاخانه ارباب میرزا تا امامزاده دوخاتون) با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.