سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شیوه های مدیریت رشد شهر با تأکید برکنترل رشد پراکنده

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,011

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GUPSD01_1163

Index date: 12 July 2014

شیوه های مدیریت رشد شهر با تأکید برکنترل رشد پراکنده abstract

رشد سریع شهرها در سراسر جهان، زمانی اتفاق افتاد که شهرها توانایی ارائه خدمات به جمعیت شهری به سرعت در حال رشد خود را نداشتند و این امر موجب پراکنده رویی و از بین رفتن اراضی لبه شهرها، افزایش شهرک های غیرقانونی و حاشیه ای شد. هر چند رشد شهر مانند هر ارگانیسم دیگر فی نفسه یک پدیده مثب به شمار می رود، ا ما این رشد ناموزون و نامتعادل شهرهاست که یک مسئله محسوب می شود. رشد شهر به مثابه یک فرامسئله متأثر از موضوعات متعدد و متنوع بسیاری است. علاوه بر «عوامل فضایی» موضوعاتی مانند «ساختارهای اجتماعی- اقتصادی»، «تصمیم سازان» (ارگان ها، سازندگان، مالکان)، «تصمیمات» (اهداف، راهبردها، سیاست ها) و نظامات (از قبیل تفکیک زمین و روندهای قانونی) نیز بر رشد شهر اثر گذارند. اصطلاح مدیریت رشد اشاره به اقداماتی که با هدف اعمال محدودیت بر رشد، و یا برای کسانی که تحت تأثیر رشد و یا مدیریت آن هستند، دارد. در این تحقیق که به روش توصیفی انجام گرفته، ضمن نگاهی مختصر به گونه های رشد پراکنده، شیوه های مختلف مدیریت رشد شهر شامل منطقه بندی، مدیریت رشد متمرکز- نامتمرکز، منطقه گرایی در مدیریت رشد شهر، م دیریت رشد به شیوه تعادل در تراکم، مدیریت رشد با استفاده از انتقال حق توسعه و در نهایت شیوه تعیین مرز رشد شهر مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان داد: تأکید ت مامی این شیوه ها بر کنترل استفاده از زمین های اطراف شهرها، حفظ زمین و چشم اندازهای طبیعی برای نسل های آینده با ابزارهای قانونی تشویقی، هدایت و کنترل نظام توسعه در ظرف زمان و مکان، و منطبق بر مبانی برنامه های توسعه شهر است که در این رابطه نقش عاملین حکومت محلی و انطباق و هماهنگی عملکرد دولت های ملی و محلی؛ و سازگاری برنامه مدیریت رشد با بخش های دیگر منجمله همزمانی و هم مکانی رشد با توسعه زیرساخت ها اصلی اساسی است. همچنین، انتخاب یک روش یا شیوه مدیریتی پاسخگو نخواهد بود، بلکه لازم است مسئولین و مدیران شهری برای مدیریت رشد هر شهر با توجه به ویژگی ها و مزیت های نسبی مناطق و شهرهای تحت نظارت خویش، یک یا تلفیقی از شیوه های مذکور را برگزینند.

شیوه های مدیریت رشد شهر با تأکید برکنترل رشد پراکنده Keywords:

شیوه های مدیریت رشد شهر با تأکید برکنترل رشد پراکنده authors

نجما اسمعیل پور

عضو هیئت علمی و استادیار گروه شهرسازی، مجتمع هنر و معماری، دانشگاه یزد

ملیحه زارع رودبزانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه یزد

زهره نصریان

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه یزد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
-اسمعیل‌پور، نجما (1387)، بررسی علل و پیامدهای رشد افقی سریع ...
-باستیه، ژان و برنار دزر، ترجمه علی اشرفی، (1377)، شهر، ...
پورجوهری، امیرحسین و حمید ماجری، (بهار و تابستان 1389)، تحلیل ...
-داداش‌پور، هاشم و سینا محسن زاده، (تابستان 1391)؛ «امکان سنجی ...
ژاوو، پنگجون و بین لو و ژوان ولنجر، مترجم : ...
حعزیزپور، ملکه و نجما اسمعیل پور، (زمستان 1388)، رشد افقی ...
فرید، یدالله (1368)، جغرافیا و شهرشناسی، تبریز، انتشارات دانشگاه تبریز؛ ...
-ماجدی، حمید، اسفندیار زبردست، بهاره مجربی کرمانی، (پاییز 1391)؛ «تحلیل ...
-محمدی، یونس، حسین محمدپورزندی، تاج الدین کرمی، مهدی جمالی نژاد ...
اولن هماسس علی جغرافیا.سهر ساز _ و و سعه ابدار ...
اولن هماسس علی جغرافیا.سهر ساز _ و و سعه ابدار ...
Alterman, R (1997), _ Challenge of Farmland Preservation: lessons from ...
Barbour .E and Teitz .M (2001), _ Framework for Collaborative ...
Bovey, P (2005), "Transport and Sustainability in Europe", Swiss Federal ...
Boarnet .M, B. McLaughlin .R, I. Carruthers .J (2011), "Does ...
Bratton .N and Fox .N (2008), ":Altermative Transfer of Development ...
Cho .C.J, (2002), _ Korean gro wth -management programs: issues, ...
Cho .J (2005), _ Planning and Urban Sprawl in Korea" ...
Cohen. B (2006), "Urbanization in developing countries: Current trends, future ...
Coughlin, R. (1991), "Formulating and Evaluating Agriculture Zoning Programs". J. ...
E.G.Jonas .A and Pincet .S (2006), "Rescaling regions in the ...
Ewing. R. (1997), _ Los Angeles-style Sprawl Desirable? _ Journal ...
Frenkel A (2004), "The potential effect of national growth- management ...
Han .H, Lai .S.K (2012), _ FReformulation and assessmemt of ...
Melbourne 2030 (2002), "Planning for Sustainable Growth, Impl ementation Plan-I ...
Nelson, A. _ and Moore. T (1996), "Assessing Growth management ...
Otto, Katharine (2010), "Smart Growth through the Transfer of Development ...
pendall, R (1999), _ land- use controls cause sprawl? ", ...
Phillips.A and Shapiro (2002), "Transfer of Development Rights", Inc CRCOG ...
Pivo, G (1990), "The Net of Mixed Beads: Suburban Office ...
Pollock .P (2008), "Urban Growth Management Strategies", by the Rocky ...
Shi .Y, Sun .X, Zhu .X, Li .Y, Mei .L ...
Tayyebi .A, Christopher Pijanowski .B, Pekin .B (2011), _ rule-based ...
Tian. G, Liu. J & Xie.Y & Yang. Zh & ...
UN-HAB ITAT (2012), "STATE OF THE WORLDYS CITIES 2012/2013 Prosperity ...
Wassmer, R.B (2002), "Focalization of Land Use, Urban Growth Boundaries ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شیوه های مدیریت رشد شهر با تأکید برکنترل رشد پراکنده" توسط نجما اسمعیل پور، عضو هیئت علمی و استادیار گروه شهرسازی، مجتمع هنر و معماری، دانشگاه یزد؛ ملیحه زارع رودبزانی، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه یزد؛ زهره نصریان، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه یزد نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شیوه مدیریت رشد، مدیریت رشد شهری، رشد پراکنده هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1011 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رشد سریع شهرها در سراسر جهان، زمانی اتفاق افتاد که شهرها توانایی ارائه خدمات به جمعیت شهری به سرعت در حال رشد خود را نداشتند و این امر موجب پراکنده رویی و از بین رفتن اراضی لبه شهرها، افزایش شهرک های غیرقانونی و حاشیه ای شد. هر چند رشد شهر مانند هر ارگانیسم دیگر فی نفسه یک پدیده مثب به ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی مدیریت شهری طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله شیوه های مدیریت رشد شهر با تأکید برکنترل رشد پراکنده با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.