سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بازنمایش باغ ایرانی در هنر تاریخی فرش

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,447

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GUPSD01_1198

Index date: 12 July 2014

بازنمایش باغ ایرانی در هنر تاریخی فرش abstract

باغ در ذهن ایرانی، تصویری فراگیر دارد، به اندازه ای که قرن هاست به صورت بینشی درونی درآمده است. این ذهنیت نه تنها گاهی معرف ویت ایرانی است، بلکه گاه از ان هویت می گیرد به طوریکه فرهنگ ایرانی و تصویر و تصور باغ در ذهنی ایرانی در طول تاریخ همواره بر هم تأثیر گذار بوده و از هم تأثیر گرفته است. در این بین به جرأت می توان اذعان نمود که فرش ایرانی کالبدی ترین تجسم باغ پس از تجسم معمارانه آن در ذهن ایرانی است. اساساً فرش ایرانی بیشتر باغ است تا فرش، با پراکنش حوضچه مرکزی، این توده ها (باغ) که در نهایت زیبایی و ظرافت کاشته شده و با گل ها و تزئیناتی از حیوانات و شخصیت های نمادین آراسته شده در قالب چهارچوب های گوناگون پراکنده می شوند. فرش ایرانی باغی متحرک در فضا- مکان است. باغ هم کوچکترین قطعه از جهان و در عین حال تمامی جهان است. با اعتقاد پژوهشگران و کارشناسانی که سرچشمه این طرح ها را مورد بررسی قرار داده اند، باغ موضوع عمده اکثر قالی های ایرانی بوده و از این رو بازخوانی فرش ها به ما کمک می کند که ایدئولوژی و جهان بینی اصلی پیدایش باغ ها را بفهمیم. طرح های قالی ایرانی نمایش باورها و اعتقادات ایرانیان نیز است، چرا که هم باغ و هم فرش ایرانی هر کدام دو بیان شکلی متفاوت از یک مفهوم (پردیس) هستند. در همین راستا مقاله پیش رو به کمک مطالعه تطبیقی و روش کتابخانه ای، به تحلیل شباهت های وام گرفته شده از نظام کالبدی و معنایی باغ ایرانی و بازنمایش آنها در فرش ایرانی می پردازد.

بازنمایش باغ ایرانی در هنر تاریخی فرش Keywords:

بازنمایش باغ ایرانی در هنر تاریخی فرش authors

علیرضا نظرنیا

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات زنجان

علیرضا جزپیری

مربی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیدج، گروه معماری، هیدج، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
-آریانپور، علیرضا (1356): پژوهش در شناخت باغ های ایران و ...
-حصوری، علی (1376): باغ مینوی فردوس و طرح قالی ایرانی، ...
-شاهچراغی، آزاده (1387): بازخوانی نظام معماری باغ ایرانی در باغ ...
-شاهچراغی، آزاده (1387): بازآفرینی نظام معماری باغ ایرانی (با شناخت ...
-شاهچراغی، آزاده (1390): پارادایم های پردیس (درآمدی بر بازشناسی و ...
فرش ها در کلرمون فران و تهران، مهر تا بهمن ...
ویلبر، دونالد نیوتون (1384): باغ های ایران و کوشک های ...
- هردوگ، کلاوس (1990): ساختار شکل در معماری اسلامی ایران ...
-کوهزاد، عباس (1384): فرش و معماری، رابطه ای دیرینه _، ...
'ولن هساسس علی جعرافیا، سهر سار ی و تو سعه ...
_ Curatola, Giovanni (1985): Gardens and Carpets: an Open Problem, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بازنمایش باغ ایرانی در هنر تاریخی فرش" توسط علیرضا نظرنیا، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات زنجان؛ علیرضا جزپیری، مربی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیدج، گروه معماری، هیدج، ایران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله باغ ایرانی، فرش ایرانی، بازنمایش باغ در فرش، طرح چهارباغ، طرح سه محوری هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1447 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که باغ در ذهن ایرانی، تصویری فراگیر دارد، به اندازه ای که قرن هاست به صورت بینشی درونی درآمده است. این ذهنیت نه تنها گاهی معرف ویت ایرانی است، بلکه گاه از ان هویت می گیرد به طوریکه فرهنگ ایرانی و تصویر و تصور باغ در ذهنی ایرانی در طول تاریخ همواره بر هم تأثیر گذار بوده و از هم تأثیر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بازنمایش باغ ایرانی در هنر تاریخی فرش با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.