سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

سقفهای قوسی وگنبدی با مصالح خشت وآجر از مصادیق معماری پایدار درمعماری سنتی ایران

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,526

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICCAU01_1436

Index date: 20 July 2014

سقفهای قوسی وگنبدی با مصالح خشت وآجر از مصادیق معماری پایدار درمعماری سنتی ایران abstract

سقفهای قوسی و گنبدی ساخته شده با مصالح خشت و آجر، یکی ازمصادیق معماری پایدار در معماری سنتی ایران بودند، چرا که فرم گنبد بهترین فرم جهت مقابله با شرایط جوی و کاملا سازگار بااقلیم بوده است. اینگونه سقفها در مقایسه با سقفهای تخت دراقلیم مورد نظر، عملکرد بهتری جهت ایجاد شرایط آسایش برای انسان داشته اند. از آنجا که امروزه مکانهای طراحی شده برای آدمی و بهخصوص مسکن بدون استفاده از تجهیزات گرمایشی و سرمایشیقابل استفاده نیست و استفاده از این تجهیزات به معنای به هدر رفتن منابع انرژی و استفاده از سوختهای فسیلی میباشد، شناخت معماری گذشته و شیوههای معماران گذشته ی ایران برای حل کردننیاز انسان به داشتن فضایی مطلوب، مهم و ضروری به نظر میرسد تا شاید بتوان با به روزکردن آن شیوهها، دوباره معماری مطلوب وغیر آسیبرسان به محیط زیست را بیافرینیم. سقفهای گنبدی از جنسمصالح بومآورد سبب صرفهجویی انرژی در بناهای سنتی میشدند و از جمله عواملی بودند که افراد را از استفاده از تجهیزات بینیاز میساختند. در این مقاله عرصهی ورودمان کتابخانهای است. بااستناد به تحقیقات انجام شده به بیان اصول معماری پایدار و شکلگیری سقفهای قوسی و گنبدی و مصالح بومآورد در بناهای سنتی میپردازیم. سپس با روش تحلیلی توصیفی ویژگیهای معماری پایدار -را در گنبدهای سنتی بررسی کرده و بصورت نمونه موردی به بررسی سقفهای تاقی شکل راستههای بازارهای سنتی در اقلیمهای مختلف کشور میپردازیم. نتایج نشان خواهد داد که معماری سقفهای قوسی وگنبدی با مصالح بومآورد نشاندهندهی تناسب و هماهنگی معماری با محیط بوده و کاملا همساز با اقلیم، و میتوان نتیجه گرفت که سقفهای قوسی و گنبدی از مصادیق معماری پایدار در معماری سنتی ایران بودهاند.

سقفهای قوسی وگنبدی با مصالح خشت وآجر از مصادیق معماری پایدار درمعماری سنتی ایران Keywords:

سقفهای قوسی وگنبدی با مصالح خشت وآجر از مصادیق معماری پایدار درمعماری سنتی ایران authors

سمانه نظیف

کارشناس معماری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
معما ر ی پا ید http://fa .wiki pedia .org/wiki/ر _ ...
نیکپو ر، م، سید ی، ن، بر رسی تا ثیر ...
ملت پرست، م، معما ر ی پا ید ا ر ...
ا حمد ی، _ تو سعه پا ید ا ر ...
_ پیرنیا، م _ معما ریا ن، غ، سبک شنا ...
نخستین هما یش معما ر ی و مصا لح سا ...
آ گنبد د ر معما ر ی ایر ان، نشریه ...
کسما یی، م، ا قلیم و معما ری، نشر خا ...
مختا ری، ا، تا ثیر ا دستفا د ه ا ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "سقفهای قوسی وگنبدی با مصالح خشت وآجر از مصادیق معماری پایدار درمعماری سنتی ایران" توسط سمانه نظیف، کارشناس معماری نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله قوس، گنبد، معماری پایدار، خشت، آجر، بازار سنتی هستند. این مقاله در تاریخ 29 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1526 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سقفهای قوسی و گنبدی ساخته شده با مصالح خشت و آجر، یکی ازمصادیق معماری پایدار در معماری سنتی ایران بودند، چرا که فرم گنبد بهترین فرم جهت مقابله با شرایط جوی و کاملا سازگار بااقلیم بوده است. اینگونه سقفها در مقایسه با سقفهای تخت دراقلیم مورد نظر، عملکرد بهتری جهت ایجاد شرایط آسایش برای انسان داشته اند. از آنجا که ... . برای دانلود فایل کامل مقاله سقفهای قوسی وگنبدی با مصالح خشت وآجر از مصادیق معماری پایدار درمعماری سنتی ایران با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.