مطالعه تأثیر گرما بر مرحله گامتوفیت زندگی گیاه جو از نظر توان جوانهزنی دانه گرده

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 672

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ACFS01_009

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393

Abstract:

در صورتیکه افزایش گازهای گلخانهای و به تبع آن گرم شدن زمین با روند کنونی ادامه داشته باشد تا سال 2100 بسیاری از گونههای گیاهی و جانوری به علت عدم سازگاری با محیط زیست از بین خواهند رفت. با توجه به مسئله تولید گازهای گلخانهای و پیش بینی افزایش1/5تا 11 درجه سانتیگراد دمای سطح زمین، تا سال 2100 میلادی به نظر میرسد که فرآیند تشکیل دانه و میوه و در نتیجه تولید محصول به شدت تحت تاثیر قرار میگیرد. به منظور بررسی اثرگرما برروی جوانهزنی دانهگرده، 4 ژنوتیپ جو شامل یوسف و ریحان 03 (ارقام شش ردیفه)،خرم وماهور(ارقام دوردیفه)درطی مطالعات آزمایشگاهی، به صورتطرح فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرارداده شدند. دانههایگرده حاصل در محیط کشت حاوی 18 درصد ساکارز، 9 درصد پلیاتیلن گلیکول، 2 گرم در لیتر نیترات کلسیم و 60 میلی گرم در لیتر اسید بوریک کشت داده شدند. دماهای 25 (شاهدو30و40و35و50درجه سانتیگراد به مدت یک ساعت به عنوان تنش گرمایی به دانههای گرده اعمال گردید. در نهایت افزایش دما باعث کاهش معنی- دارP ≤0/01جوانهزنی دانهگرده گردید. اما ارقام واکنش متفاوتی درپاسخ به دماهای مختلف نشان دادند کمترین درصد جوانهزنی برای ارقام مورد مطالعه در سطح دمایی 50 درجه و با میانگین کاهش 59 % در مقایسه با شرایط کنترل شده را نشان دادند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان دهنده حساسیت بالای اندام زایشی نر نسبت به تنش گرما میباشد

Authors

اکرم اورکی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز،

محمدرضا سیاهپوش

عضو هیات علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

افراسیاب راهنما

عضو هیات علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :