بررسی تغییرات فاکتورهای توپوگرافی و خصوصیات فیزیکیو شیمیایی خاک در ارتباط با گروه های اکولویک گیاهی در مراتع خشک ندوشن یزد
Publish place: 2nd National Congress of Ecological Agriculture
Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,097
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEA02_083
تاریخ نمایه سازی: 3 فروردین 1386
Abstract:
این مطالعه به بررسی تغییرات فاکتورهای توپوگرافی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در گروه های اکولو ژ یک گیاهی مراتع خشک ندوشن یزد می پردازد . برای پوشش دادن به کل منطقه تعیین سایت های نمونه برداری به روش تصادفی - طبقه بندی شده ( مونه بندی ) بر اساس واحد های زمین شناسی انجام شد . نمونه برداری از پوشش گیاهی به روش سیستماتیک – تصادفی و درون پلاتهای مستقر شده در توده های گیاهی موجود در هر یک از سایت های نمونه برداری انجام گرفت . ابعاد پلات ها بر اساس منحنی سطح گونه برای هر جامعه بدست آمد . برای بررسی تغییرات فاکتورهای محیطی داخل هر سایت 19 متغیر محیطی شامل ارتفاع، شیب، جهت، درصد صخرهای بودن، درصد سنگریزه، یونهای محلول ( سدیم، پتاسیم، منیزیم و کلسیم ) ، فسفر، کل نیتروژن، میزان ماده آلی، آهک، گچ، هدایت الکتریکی، اسیدیته و درصد شن، سیلت و رس خاک ثبت شد . به منظور طبقه بندی پوشش گیاهی و تعیین گروه گونه های اکولوزیک منطقه از آنالیز گونه های شاخص دو طرفه TWINSPAN و به منظور بررسی روابط بین فاکتورهای محیطی اندازه گیری شده و تغییرات پوشش گیاهی از روش آماری تجزیه واریانس یک طرفه استفاده شد . با استفاده از آنالیز 5 TWINSPAN گروه گیاهی در این منطقه تشخیص داده شد . نتایج آنالیز واریانس نشان داد که از میان فاکتورهای محیطی اندازه گیری شده ارتفاع، شیب، درصد کربن آلی، نیتروژن، اسیدیته، آهک، درصد سنگریزه و سنگلاخی بودن دارای تغییرات معنی داری در ارتباط با تغییرات گروههای اکولوژیک گیاهی منطقه بودهاند . نتایج آنالیز توابع تشخیص نیز نشان داد که متغیرهای شیب، ارتفاع، شن و درصد سنگریزه سطحی نقش موثرتری در تفکیک گروههای گیاهی دارند .
Keywords:
متغیرهای توپوگرافی , خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک , آنالیز Twinspan , گروه گونه های اکولوزیک , مراتع خشک , ندوشن , یزد
Authors
حسین نادری
دانش آموخته مرتعداری، دانشگاه تربیت مدرس
قاسمعلی دیانتی
استادیار دانشگاه تربیت مدرس،گروه مرتعداری
منصور مصداقی
استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
الهام فخیمی
دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :