سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

خشت و آجر، عناصر پایدار معماری بومی

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,139

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CIVIL01_399

Index date: 1 September 2014

خشت و آجر، عناصر پایدار معماری بومی abstract

آثار برجای مانده از معماری بومی کشور گواه بر این است که این بناها با توجه به اقلیم، احترام به محیط زیست و با رعایت اصول پایداری به گونه ای شکل یافته اندکه بتوانند با تکیه بر انرژیهای طبیعی و درنظرگیری برخی راهکارهای اقلیمی آسایش ساکنان را به بهترین شیوهفراهم نمایند. استفاده از مصالح پایدار و مناسب همچون خاک، خشت و آجر یکی از این راهکارها خصوصاً در اقلیم گرم و خشک ایرانمی باشد. این مصالح به دلیل ویژگی ها وخصوصیات فیزیکی و تعامل با محیط پیرامون، استفاده بهینه از انرژیهای طبیعی را امکان پذیر می سازند. خشت و آجر به عنوان مصالح غالب در بناهای بومی این اقلیم به منظور تقلیل هزینه های سرمایش و گرمایش و در جهت مقابله با شرایط نامساعد آب و هوایی به کار گرفته شده است. اما امروزه کاربرد مصالح یکسان و غیر استاندارد در نقاط مختلف کشور سبب افزایشمصرف انرژی و آسیب به محیط زیست شده است. لذا با توجه به پایان پذیری منابع انرژی و آلودگی های زیست محیطی ناشی از مصرف منابع انرژی تجدیدناپذیر، مطالعه و شناخت اینگونه مصالح و بررسی راهکارهای مؤثر در به روز رسانی و بهبود کیفیت آن ها در این پژوهش مدنظر قرار گرفته است. لذا پژوهشگر با استفاده از شیوه پژوهش ترکیبی و بهره گیری از منابع اسنادی و کتابخانه ایی سعی در بازنگری خشت و آجر به عنوان مصالح مناسب به منظور کاربرد در معماری روز دارد.

خشت و آجر، عناصر پایدار معماری بومی Keywords:

خشت و آجر، عناصر پایدار معماری بومی authors

سحر قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان )اصفهان(، گروه معماری، اصفهان، ایران

مریم قاسمی سیچانی

دکتری معماری، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان )اصفهان(، گروه معماری، اصفهان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اخترکاوان، مهدی، (1390)، «تنظیم شرایط همساز با بوم واقیم ایران»، ...
دهخدا، علی اکبر، 1385)، «لغت نامه»، جلد اول، تهران: نشر ...
زمرشیدی، حسین، (1381)، «معماری ایران(مصالح شناسی سنتی)»، چاپ دوم، تهران: ...
صیادی، سید احسان؛ مداحی، سید مهدی، «معماری پایدار»، (1390)، چاپ ...
قاسمی، سحر، (1392)، «طراحی مجموعه مسکونی با رویکرد معماری اقلیمی ...
تدیان، وحید، (1387)، «بررسی اقلیمی ابنیه سنتی ایران»، چاپ پنجم، ...
لشکر، الهام: خلج، مهرشاد، (1390)، «اصول پایداری شهری در اقلیم ...
محمودی، محمد مهدی، (1388)، «توسعه مسکن همساز با توسعه پایدار»، ...
وفامهر، محسن، (1391)، «تعامل معماری و تکنولوژی»، چاپ اول، تهران: ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "خشت و آجر، عناصر پایدار معماری بومی" توسط سحر قاسمی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان )اصفهان(، گروه معماری، اصفهان، ایران؛ مریم قاسمی سیچانی، دکتری معماری، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان )اصفهان(، گروه معماری، اصفهان، ایران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی مهندسی عمران، معماری و مدیریت پایدار شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پایدار، بومی، خاک، خشت، آجر هستند. این مقاله در تاریخ 10 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3139 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آثار برجای مانده از معماری بومی کشور گواه بر این است که این بناها با توجه به اقلیم، احترام به محیط زیست و با رعایت اصول پایداری به گونه ای شکل یافته اندکه بتوانند با تکیه بر انرژیهای طبیعی و درنظرگیری برخی راهکارهای اقلیمی آسایش ساکنان را به بهترین شیوهفراهم نمایند. استفاده از مصالح پایدار و مناسب همچون خاک، خشت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله خشت و آجر، عناصر پایدار معماری بومی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.