سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تغییرات اقلیم و تأثیر آن بر شاخص پوشش گیاهی در منطقه حفاظت شده جنگل های ارسباران با استفاده از سنجش از دور و GIS (مطالعه موردی: شهرستان خداآفرین)

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,423

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CCASD01_181

Index date: 1 September 2014

بررسی تغییرات اقلیم و تأثیر آن بر شاخص پوشش گیاهی در منطقه حفاظت شده جنگل های ارسباران با استفاده از سنجش از دور و GIS (مطالعه موردی: شهرستان خداآفرین) abstract

پدیده تغییر اقلیم یکی از مهمترین چالش های زیست محیطی جهان است، از پیامدهای شناخته شده ناشی از تغییر اقلیم، تغییر در میزان بارش، افزایش وقوع خشکسالی، کاهش سطح جنگل ها و تغییر در سطح منابع سطحی و زیرسطحی می باشد. در این پژوهش برای شناسایی تأثیر اقلیم بر روی پوشش گیاهی منطقه حفاظت شده جنگل های ارسباران در شهرستان خداآفرین از تصاویر ماهواره ای و داده های هواشناسی استفاده گردیده است که به دلیل نبود ایستگاه هواشناسی در محدوده مورد مطالعه از روش درون یابی Kriging برای به دست آوردن داده های هواشناسی استفاده گردیده است. دوره زمانی مورد مطالعه در این بررسی دو مقطع زمانی یعنی سال 1998 و 2013 می باشد که تأثیرات تغییر اقلیم بر تغییرات پوشش گیاهی با استفاده از شاخص NDVI در این دوره 15 ساله بررسی گردیده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که در سطح شهرستان کاهش بارش و افزایش دما رخ داده است و شاخص پوشش گیاهی در دوره ی اول 0.634 و در دوره ی دوم 0.475 که این مقدار کاهش شدیدی را نشان می دهد و چون منطقه حفاظت شده و نقش عامل انسانی در آن محدودتر است، عامل اقلیمی بر این کاهش سطح تأثیر مستقیم گذاشته است و از طرفی کاهش سطح جنگل نیز باعث تشدید تغییر اقلیم شده است.

بررسی تغییرات اقلیم و تأثیر آن بر شاخص پوشش گیاهی در منطقه حفاظت شده جنگل های ارسباران با استفاده از سنجش از دور و GIS (مطالعه موردی: شهرستان خداآفرین) Keywords:

بررسی تغییرات اقلیم و تأثیر آن بر شاخص پوشش گیاهی در منطقه حفاظت شده جنگل های ارسباران با استفاده از سنجش از دور و GIS (مطالعه موردی: شهرستان خداآفرین) authors

خلیل ولی زاده کامران

استادیار گروه ژئومورفولوژی دانشگاه تبریز

آرش زند کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تبریز

حسن عابدی قشلاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تبریز

شیدا زندکریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد آمایش سرزمین محیط زیست پیام نور تهران شرق

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
جهانی، ع(1375). قابلیت‌های اطلاعات ماهواره ای و سیستم اطلاعات جغرافیایی ...
زبر دست، ل.جعفری، ح .باده یان، ض.عاشق معلا، مریم(1389).ارزیابی روند ...
مخدوم، م.درویش صفت، ع.دجعفرزاده، 5 و مخدوم، ع.1380. ارزیابی و ...
زبیری، م. مجد، ع(1375). آشنایی با فنون سنجش از دور ...
نساجی زاره، م.صانعی، م(378 1). بررسی راهکارهای مقابله با بحران ...
کریمی کاخکی، م.سپهری، علی (389 1).روندهای تغییر اقلیم طی دو ...
رضایی بنفشه، .رستم زاده، .فیضی زاده، ب(386 1)ارزیابی و بررسی ...
اسد فلسفی زاده، ن.صبوحی صابونی، م (1391).بررسی آثار پدیده تغییر ...
Kassa, A.(1990). Drought risk monitoring for Sudan using NDVI, 1982-1993. ...
Thenkabail, P. S., Gamage, M. S. D. N. and Smakhtin, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تغییرات اقلیم و تأثیر آن بر شاخص پوشش گیاهی در منطقه حفاظت شده جنگل های ارسباران با استفاده از سنجش از دور و GIS (مطالعه موردی: شهرستان خداآفرین)" توسط خلیل ولی زاده کامران، استادیار گروه ژئومورفولوژی دانشگاه تبریز؛ آرش زند کریمی، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تبریز؛ حسن عابدی قشلاقی، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تبریز؛ شیدا زندکریمی، دانشجوی کارشناسی ارشد آمایش سرزمین محیط زیست پیام نور تهران شرق نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی تغییرات اقلیم و مهندسی توسعه پایدار کشاورزی و منابع طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تغییر اقلیم، شاخص Kriging, NDVI، جنگل ارسباران، شهرستان خداآفرین هستند. این مقاله در تاریخ 10 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3423 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پدیده تغییر اقلیم یکی از مهمترین چالش های زیست محیطی جهان است، از پیامدهای شناخته شده ناشی از تغییر اقلیم، تغییر در میزان بارش، افزایش وقوع خشکسالی، کاهش سطح جنگل ها و تغییر در سطح منابع سطحی و زیرسطحی می باشد. در این پژوهش برای شناسایی تأثیر اقلیم بر روی پوشش گیاهی منطقه حفاظت شده جنگل های ارسباران در شهرستان ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تغییر اقلیم طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تغییرات اقلیم و تأثیر آن بر شاخص پوشش گیاهی در منطقه حفاظت شده جنگل های ارسباران با استفاده از سنجش از دور و GIS (مطالعه موردی: شهرستان خداآفرین) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.