سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثرات روش خاک ورزی و توالی زراعی بر صفات زراعی گندم رقم پارسی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 573

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCNCA02_241

Index date: 5 September 2014

بررسی اثرات روش خاک ورزی و توالی زراعی بر صفات زراعی گندم رقم پارسی abstract

پروژه اثر عوامل خاک ورزی و توالی زراعی بر خصوصیات زراعی گندم رقم پارسی در سال زراعی 92-91 به منظور نیل به نظام یا نظام های زراعی کارآمد مبتنی بر گندم و با رویکرد بهبود عملکرد گندم، به بررسی اثرات تجمعی رو خاک ورزی (مرسوم و بی خاک ورزی) و توالی های زراعی اجرا شده در دو سال زراعی 90-88 شامل: 1- گندم/ذرت (شاهد) ؛ 2- گندم-شبدر-ذرت؛ 3-گندم/شبدر کلزا/ذرت؛ 4- گندم/ذرت کلزا/ذرت؛ 5- گندم/ذرت کلزا/شبدر؛ 6- گندم/شبدر-گندم/ذرت بر عملکرد و کیفیت گندم کشت شده در سال زراعی سوم پرداخت. این آزمایش بصورت طرح کرت های یک بار خردشده و در قالب بلوک های کامل تصادفی و با سه تکرار به اجرا در آمد. نتایج نشان داد که اثر توالی زراعی بر تمامی صفات زراعی شامل عملکرد دانه، ارتفاع بوته، تعداد دانه در سنبله، تعداد دانه در متر مربع، عملکرد بیولوژیکی و شاخص برداشت معنی دار بوده که نشانگر اهمیت بسیار بالای اثر توالی زراعی بار رشد و عملکرد گیاه می باشد. با توجه به معنی دار بودن اثر متقابل عوامل خاک ورزی و توالی زراعی بر صفات عملکرد دانه، وزن هزار دانه، ارتفاع بوته، تعداد دانه در سنبله و تعداد دانه در متر مربع می توان اذعان نمود که به منظور نیل به پایداری در کشااورزی متاراکم و نظام های زراعی آبی مبتنی بر غله ریز دانه گندم در شرایط کشت فارویی، اصول یا اجزای مطروحه در کشاورزی حفاظتی شامل حداقل ممکن خاک ورزی، حداکثر ممکن حفظ بقایای گیاهی و ایجاد تنوع در محصولات زراعی درون تناوب یا تولی زراعی تفکیک ناپذیر بوده و بایستی در قالب یک سیستم یا نظام زراعی از پیش تعریف شده و معین در نظر گرفته و اعمال شوند.

بررسی اثرات روش خاک ورزی و توالی زراعی بر صفات زراعی گندم رقم پارسی Keywords:

بررسی اثرات روش خاک ورزی و توالی زراعی بر صفات زراعی گندم رقم پارسی authors

شهرام الهیاری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه زراعت، ساوه، ایران

محمدرضا مهرور

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر

علی اصغر رضا خانلو

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه زراعت، ساوه، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
R. L. 2008. Diversity and No-Till: Keys for Pest ...
Bezdicek, D. F., and Granatstein, _ 1989. Crop rotation effi ...
Dick, W. A., and Van Doren, D. M. 1985. Continuous ...
Lund, M. G. Carter, P. R., and Oplinger, E. S. ...
Peterson, W. R. Walters, D. T. Supalla, R. J., and ...
Stymiest, C. E. Swan, B. A., and Rickertsen, J. R. ...
http ://wrac _ sdstate _ edu/pub s/plant/2 000report. ...
Zhang, J. Hamill, A. S., and Weaver, S. E. 1996. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اثرات روش خاک ورزی و توالی زراعی بر صفات زراعی گندم رقم پارسی" توسط شهرام الهیاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه زراعت، ساوه، ایران؛ محمدرضا مهرور، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر؛ علی اصغر رضا خانلو، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه زراعت، ساوه، ایران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توالی زراعی، خاک ورزی، صفات زراعی، گندم هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 573 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پروژه اثر عوامل خاک ورزی و توالی زراعی بر خصوصیات زراعی گندم رقم پارسی در سال زراعی 92-91 به منظور نیل به نظام یا نظام های زراعی کارآمد مبتنی بر گندم و با رویکرد بهبود عملکرد گندم، به بررسی اثرات تجمعی رو خاک ورزی (مرسوم و بی خاک ورزی) و توالی های زراعی اجرا شده در دو سال زراعی 90-88 ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی گندم طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثرات روش خاک ورزی و توالی زراعی بر صفات زراعی گندم رقم پارسی با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.