بررسی شبکه جاده جنگلی از نظر عبور نقاط مثبت و منفی با استفاده GIS(مطالعه موردی:جنگل های سری یک حاجیکلا_تیرانکلی مازندران)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,821

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCER02_103

تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1393

Abstract:

هر گونه دخالتی در جنگل نیاز به جاده دارد که شبکه بندی و احداث جاده باید براساس اصول علمی استوار باشد. در طراحی شبکه جاده جنگلی باید مسیر حتی الامکان از نقاط مثبت عبور کند، نقاط مثبت نقاطی هستند که در طراحی شبکه جاده جنگلی باید از آن نقاط عبور داده شودمثل نقاط کم شیب، نقاط منفی نیز نقاطی هستند که در طراحی شبکه جاده جنگلی باید از آن نقاط اجتناب کرد مثل نقاط سنگلاخی یا پرتگاهها، به منظور ارزیابی وضعیت و سنجش کارایی یک شبکه از جاده ه ای جنگلی، تراکم شبکه جاده ها از نظر مقدار و نحوه توزیع آن ها مورد بررسی قرار می گیرد. در این تحقیق مشخصات فنی مسیر و درصد طول عبور مسیر از نقاط مثبت، نقاط بینابین و نقاط منفی جاده موجود در سری 1 حاجیکلا بررسی گردید. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که طول مسیر مورد مطالعه 5/20 کیلومتر، تراکم طولی 65/12 متر در هکتار، تراکم فاصله ای 5/790 متر، فاصله چوبکشی 25/395 متر، مساحت حوزه چوبکشی 1225 هکتار و درصد پوشش جاده موجود 6/75 درصد می باشد که با توجه به شیب منطقه، ظرفیت جنگل، ساختار خاک شناسی و زمین شناسی این موضوع منطقی است. هم چنین 195/37 درصد طول جاده از نقاط مثبت، 462/37 درصد طول جاده از نقاط بینابین و 343/25 درصد طول جاده از نقاط منفی عبور کرده است.به طور کلی 65/74 درصد از طول مسیر از جاهایی که کمترین نقاط منفی را داشت عبور کرده است. با توجه به نتایج بدست آمده شبکه جاده با این شرایط باعث افزایش هزینه ها در انجام عملیات نگهداری جاده جنگلی و در صورت عدم مراقبت و نگهداری به موقع از جاده های جنگلی باعث بیشتر شدن خسارات محیط زیستی خواهد شد

Authors

طاها یوسفی بابادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی جنگل،دانشکده منابع طبیعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حسن اکبری

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :