سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر تنش خشکی و محلول پاشی روی و منگنز بر پروتئین های ذخیره ای بذر گلرنگ پاییزه

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 796
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NABATAT09_1075

Index date: 17 October 2014

اثر تنش خشکی و محلول پاشی روی و منگنز بر پروتئین های ذخیره ای بذر گلرنگ پاییزه abstract

به منظور مطالعه اثر محلول پاشی عناصر کم مصرف روی و منگنز تحت تنش خشکی بر میزان پروتئین ها ی ذخیر ه ای بذر گلرنگ دو آزمایش مزرعه ای طی سال های زراعی 81-1380 و 82-1381 در اصفهان انجام شد . آزمایش بصورت اسپیلیت فا کتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار طراحی گردید . عامل اصلی سطوح تنش خش کی در چهار سطح (S1=بدون قطع آبیاری ، S2= قطع آبیاری در مرحله رویشی، S3= قطع آبیاری در مرحله گلدهی و گرده افشانی و S4= قطع آبیاری در مرحله پر شدن دانه) و عامل فرعی شامل ترکیب دو عامل رقم و محلول پاشی بود . محلول پاشی در چهار سطح (F1=بدون محلو ل پاشی، F2= محلول پاشی آب خالص ، F3= محلول پاشی سولفات روی به میزان سه در هزار ، و F4= محلول پاشی سولفات منگنز به میزان سه در هزار) و عامل رقم در سه سطح (C1= زرقان 279 و C2= ورامین ٢٩٥ و C3= LVR 5151 ) و مجموعًا ١٤٤ کرت انتخاب شد. نتایج نشان داد که در مورد صفات آلبومین ، گلوبولین ، پرولامین ، مجموع پروتئین ها و عملکرد پروتئین اثر متقابل معنی داری بین سه عامل تنش، رقم و محلول پاشی وجو د دارد . محلول پاشی روی بیشترین میزان آلبومین و محلول پاشی منگنز بیشترین میزان گلوبولین را در بیشتر سطوح اثر متقابل نشان دادند . تنش S3 و S4 موجب کاهش معنی داری در میزان آلبومین نسبت به تیمار بدون تنش شد . میزان پروتئین کل در تیمار تنش S2 بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد . اما عمل کرد پروتئین بیشتر تابع عمل کرد دانه بود و در تیمار S3 کمترین مقدار را داشت. استفاده از روش SDS-PAGE نشان داد که در پروتئین بذر گلرنگ حدود ٢٤ باند قابل تفکیک می با شد. محلول پاشی بر الگوی باندی پروتئین ها اثر نداشت اما سطوح تنش خشکی S2 و S3 این الگو را به شدت متأثر ساخت . در تنش S2 و S3 یک باند با وزن مو لکولی 85 کیلو دالتون آش کار شد . این باند در دو تیمار S1 و S4 بسیار ضعیف و حتی غیر قابل تشخیص بود . پروتئین ها ی محدوده ١٥ تا ٣٦ کیلو دالتون تحت تاثیر تنش S2 و S3 نسبت به دو سطح تنش دیگر باند های قویتری را تش کیل دادند و نشان می دهد که تحت تاثیر تنش خشکی افزایش چشمگیری داشته اند . البته سه پلی پپتید با وزن مو لکولی حدود 20، 34/9 و 41/8 کیلو دالتون نسبت به سایر پلی پپتیدها بیشتر تحت تاثیر تنش خشکی قرار گرفته است . بنابراین تنش خشکی در مراحل رویشی و گ لدهی و گرده افشانی باعث بیان ژن مسئول سنتز پلی پتیدهای با وزن ٨٥ کیلودالتون شده است.

اثر تنش خشکی و محلول پاشی روی و منگنز بر پروتئین های ذخیره ای بذر گلرنگ پاییزه Keywords:

اثر تنش خشکی و محلول پاشی روی و منگنز بر پروتئین های ذخیره ای بذر گلرنگ پاییزه authors

محسن موحدی دهنوی

استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج,

سید علی محمد مدرس ثانوی

دانشیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

مختار جلالی جواران

استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

مقاله فارسی "اثر تنش خشکی و محلول پاشی روی و منگنز بر پروتئین های ذخیره ای بذر گلرنگ پاییزه" توسط محسن موحدی دهنوی، استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج,؛ سید علی محمد مدرس ثانوی، دانشیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس؛ مختار جلالی جواران، استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آلبومین، گلوبولین، پرولامین، گلوتلین، روی، گلرنگ، منگنز هستند. این مقاله در تاریخ 25 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 796 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور مطالعه اثر محلول پاشی عناصر کم مصرف روی و منگنز تحت تنش خشکی بر میزان پروتئین ها ی ذخیر ه ای بذر گلرنگ دو آزمایش مزرعه ای طی سال های زراعی 81-1380 و 82-1381 در اصفهان انجام شد . آزمایش بصورت اسپیلیت فا کتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار طراحی گردید . عامل ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تنش خشکی طبقه بندی شده است.