سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی طراحی معماری عالیقاپو به عنوان نمونه ای برجسته از معماری سنتی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,927

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DANESH03_145

Index date: 4 November 2014

بررسی طراحی معماری عالیقاپو به عنوان نمونه ای برجسته از معماری سنتی abstract

عمارت عالیقاپو که از بناهای شاخص معماری عهد صفوی در اصفهان است، نمونه ای برجسته از هنر ساختمان سازی سنتی ایران می باشد. این بنای تاریخی طی پنج مرحله ساختمانی در قسمت غربی میدان نقش جهان ساخته ودر تاریخ 15 دی ماه 1310 هجری قمری در میراث ملی و در سال 1358 هجری قمری در میراث جهانی ثبت شده است.عالی قاپو دارای سه طبقه ساختمان به همراه گوشوارهای هر طبقه می باشد که هر کدام تزیینات مخصوصی دارد قسمت زیادی از تزیینات و داخل طبقه فوقانی آن از زمان شاه عباس تا کنون به واسطه دستکاری نسل های مختلفی که با صنعت و هنر دشمنی داشته اند ، رنگ اصلی خود را از دست داده است اما هنوز شاهکارهایی از آن قریب به 4قرن است که همچنان پابرجاست و تماشاکنندگان را به تحسین وا می دارد. با نگاهی دقیق به عمارت به راحتی متوجه تقسیمات پنج تایی در طراحی آن چه در داخل فضاها و چه در نمای بیرونی می شویم که نشان از توانایی معماران گذشته می باشد که هنوز زیبایی خود را به عنوان نمونه ای از طرح های ایرانی حفظ کرده است . این مقاله سعی بر آن دارد به بررسی طراحی معماری در بنا پرداخته و برخی از اصول استفاده شده در ساخت بنا که با ظرافت و توجه کامل به اصول معماری ایرانی است را شرح دهد و نشان می دهد که طراحان و تزیین کنندگان ایرانی تا چه در کار خود مهارت و استادی داشته اند تا بتواند الگویی شایسته برای معماران امروز باشد.

بررسی طراحی معماری عالیقاپو به عنوان نمونه ای برجسته از معماری سنتی Keywords:

بررسی طراحی معماری عالیقاپو به عنوان نمونه ای برجسته از معماری سنتی authors

فرنوش نیکوکار

مدرس دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی، سپاهان شهر اصفهان

میلاد انصاری پور

فارغ التحصیل کارشناسی برق، گروه برق، دانشگاه آزاد نایین، اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اوکین، برنارد. معماری تیموری در خراسان. ترجمه علی آخشینی. 1381. ...
الرفاعی، انور. تاریخ هنر در سرزمین های اسلامی. ترجمه عبدالرحیم ...
دلاواله، پیت. سفرنامه پیتر دلاواله. ترجمه شعاع الدین شفا. 1370. ...
فرامرزی، محمد تقی. و سید دود طبایی. اصفهان در مطالعات ...
کاراپتیان. کاراپت. خانه های ارامنه جلفای نو اصفهان. ترجمه مریم ...
گالدیری، اوژنیو. (ایزمئو رم_1979). عالیقاپو، بررسی معماری .ترجمه عبدالله جبل ...
مختاری اصفهانی، رضا و علیرضا اسماعیلی. 1385 هنر اصفهان از ...
هیلن براند، روبرت. 1377. معماری اسلامی(فرم، عملکرد، معنی). دکتر باقر ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی طراحی معماری عالیقاپو به عنوان نمونه ای برجسته از معماری سنتی" توسط فرنوش نیکوکار، مدرس دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی، سپاهان شهر اصفهان؛ میلاد انصاری پور، فارغ التحصیل کارشناسی برق، گروه برق، دانشگاه آزاد نایین، اصفهان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی معماری داخلی و دکوراسیون پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله عالیقاپو، طراحی معماری، تزیینات هستند. این مقاله در تاریخ 13 آبان 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1927 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که عمارت عالیقاپو که از بناهای شاخص معماری عهد صفوی در اصفهان است، نمونه ای برجسته از هنر ساختمان سازی سنتی ایران می باشد. این بنای تاریخی طی پنج مرحله ساختمانی در قسمت غربی میدان نقش جهان ساخته ودر تاریخ 15 دی ماه 1310 هجری قمری در میراث ملی و در سال 1358 هجری قمری در میراث جهانی ثبت شده است.عالی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی طراحی معماری عالیقاپو به عنوان نمونه ای برجسته از معماری سنتی با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.