سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه استارچ و پلی آنیونیک سلولز در سیال حفاری به عنوان تعلیق کننده باریت برای حفاری مخازن گازی

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,249

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NIPC02_031

Index date: 18 November 2014

مقایسه استارچ و پلی آنیونیک سلولز در سیال حفاری به عنوان تعلیق کننده باریت برای حفاری مخازن گازی abstract

در حفاری مخازن گازی پر فشار برای افزایش وزن سیال حفاری بیش از 90 پوند بر فوت مکعب، از باریت به عنوان ماده وزن افزا و از استارچ و پلی آنیونیک سلولز برای ایجاد خاصیت تعلیق باریت در سیال حفاری، استفاده میشود. هرگونه تاثیر منفی بر خاصیت تعلیق باریت باعث تهنشین شدن این ماده وزن افزا و ایجاد مشکلات شدید مربوط به ته نشینی باریت شامل تغییرات وزن گل داخل و بیرون چاه، فوران چاه، هرزروی گل، کاهش سرعت حفاری و گیر رشته حفاری می شود. با استفاده از بررسی پارامتر نقطه واروی در سرعت برشی کم می توان احتمال ته نشینی باریت در حالت دینامیک با سرعت برشی کم مانند شرایط واقعی دینامیکی سیال در حفاری مخازن گازی به خصوص در حفاری جهت دار را بررسی نمود. در حفاری مخازن گازی علاوه بر تماس گاز با سیال حفاری، احتمال جریان یافتن گاز هیدروکربنی به درون چاه نیز زیاد است اما تاکنون هیچ گونه پژوهشی در خصوص تاثیر گاز هیدروکربنی بر خاصیت تعلیق مواد وزن افزا در سیالات حاوی استارچ و پلی آنیونیک سلولز صورت نگرفته است. با توجه به اهمیت موضوع در حفاری مخازن گازی، این موضوع مورد تحقیق و پژوهش قرار گرفته است. در این پژوهش خاصیت نقطه واروی در سرعت برشی کم، در سیال حاوی استارچ اصلاح شده و پلیآنیونیک سلولز به صورت جداگانه قبل و بعد از تماس با گاز هیدروکربنی اندازه گیری شده است. نتایج این پزوهش نشان دهنده نامناسب بودن ماده پلی آنیونیک سلولز برای تعلیق باریت و نیز مناسب بودن ماده استارچ به عنوان تعلیق کننده باریت در حفاری مخازن گازی است.

مقایسه استارچ و پلی آنیونیک سلولز در سیال حفاری به عنوان تعلیق کننده باریت برای حفاری مخازن گازی Keywords:

مقایسه استارچ و پلی آنیونیک سلولز در سیال حفاری به عنوان تعلیق کننده باریت برای حفاری مخازن گازی authors

سیدمحمدرضا ساکبی

دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی فیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

مهدی صحیحی

دکتری شیمی فیزیک، دانشگاه اصفهان

فرشید قاسمی

کارشناسی ارشد شیمی، مدیر خدمات سیالات حفاری شرکت ملی حفاری ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Rommetveit, R., Fjelde, K., Aas, B., _ HPHT Well Control; ...
MI Company., "Drilling Fluid Manual Revision No: A-0, 1998, Chapter ...
MI Company.. "Drilling Fluid Manual Revision No: A-0, 1998, Chapter ...
Xaxey, J., "Oiltools Drilling Fluid Engineering Manual" Annual Transaction of ...
Scomi Oiltook Company., "Scomi Drilling Fluid Engineering Manual" Section 6b, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه استارچ و پلی آنیونیک سلولز در سیال حفاری به عنوان تعلیق کننده باریت برای حفاری مخازن گازی" توسط سیدمحمدرضا ساکبی، دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی فیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز؛ مهدی صحیحی، دکتری شیمی فیزیک، دانشگاه اصفهان؛ فرشید قاسمی، کارشناسی ارشد شیمی، مدیر خدمات سیالات حفاری شرکت ملی حفاری ایران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی نفت و گاز ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیال حفاری، استارچ، پلی آنیونیک سلولز، گازهای هیدروکربنی، ته نشینی باریت هستند. این مقاله در تاریخ 27 آبان 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2249 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در حفاری مخازن گازی پر فشار برای افزایش وزن سیال حفاری بیش از 90 پوند بر فوت مکعب، از باریت به عنوان ماده وزن افزا و از استارچ و پلی آنیونیک سلولز برای ایجاد خاصیت تعلیق باریت در سیال حفاری، استفاده میشود. هرگونه تاثیر منفی بر خاصیت تعلیق باریت باعث تهنشین شدن این ماده وزن افزا و ایجاد مشکلات شدید ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه استارچ و پلی آنیونیک سلولز در سیال حفاری به عنوان تعلیق کننده باریت برای حفاری مخازن گازی با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.