بهبود خواص لرزه ای گنبدها و قوس های آجری به کمک مسلح سازی با پلیمرهای الیافی (†FRP)- مرور مطالعات موردی

Publish Year: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,595

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCECMHC01_044

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1386

Abstract:

[توضیح سیویلیکا: فایل کامل مقاله به دلیل مشکل در درج تصاویر و بر روی هم رفتگی متن و تصویر حذف شد] در بسیاری از بناهای تاریخی ایران, و بخصوص آنچه مربوط به بعد از اسلام است, سازندگان بنا, قوس ها و گنبدها را به عنوان عناصر مرکزی اثر تاریخی, به عنوان عناصر هنری و معماری اثر و همچنین به عنوان قسمتی از سیستم باربر بنای تاریخی به کار گرفته اند. همچنین با نگاهی به شهرهای کوچک و روستاها به ویژه آنانی که در حاشیه کویر قرار دارند, ملاحظه می شود که سقف بسیاری از آب انبارها و خانه های آنها به صورت گنبدی, هر چند کوچک, ساخته شده اند و قوس ها نیزجزئی جدائی ناپذیر از معماری این نواحی می باشند. لازم به ذکر نیست که در ساخت این آثار و بناها از آجر و بعضاً از خشت استفاده شده است. به دلیل ضعف شدید سازه های با مصالح بنائی در مقابل نیروهای لرزه ای, ‌سطح پائین جذب انرژی زلزله آنها, و خصوصیات مقاومتی نامناسب مصالح بنائی به خصوص در تحمل تنش های کششی, باید برای بهبود رفتار این ساختمان ها چاره اندیشی شود. قوس ها وگنبدهای آجری و مطمئناً خشتی, نیز از این قاعده مستثنی نمی باشند و رفتار آن ها, به عنوان بخش مهمی از ساختمان های تاریخی و بناهای بامصالح بنائی, همواره از منظر لرزه ای و رفتار در زمان بروز زلزله مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. در این مقاله ضمن تأکید بر اهمیت تحقیق در باب استفاده از تکنیک های نو در مقاوم سازی قوس ها وگنبدها, مطالبی پیرامون نحوه مقاوم سازی سازه ها با رشته های پلیمری ارائه خواهد شد. سپس, با بررسی نتایج حاصل از تحقیق های آزمایشگاهی, تأ ثیر این روش در رفتار قوس های آجری مورد بررسی قرار می گیرد. در ادامه, کاربرد این روش در قالب مقاوم سازی چند بنای قدیمی در کشور ایتالیا ارائه می شود. در پایان, در بخش نتیجه گیری نهایی, ضمن مقایسه این روش با سایر روش های رایج, پیشنهادهائی جهت استفاده از این روش, سازگار با گنبدهای رایج در ایران, ارائه می شود.

Authors

احسان نیکویی

بخش مهندسی راه و ساختمان , دانشکده مهندسی, دانشگاه شیراز

سیداحمد انوار

بخش مهندسی راه و ساختمان , دانشکده مهندسی, دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Mahdi, T., (2004), ،Performance of Traditional Arches and Domes in ...
  • Valluzzi, M. R., and Modena, C., (2001), _ Experimental Analysis ...
  • Valluzzi, M.R., Valdermarca, M., Modena, C., (2001), ،'Behavior of Brick ...
  • Creazza, G., Saetta, A.V., Matteazzi, R., and Vitaliani, R.V., (2001), ...
  • Faccio, P., Foraboschi, P., (2004), ،، S trengthening of Masonry ...
  • Luciano, R., Marfia, S., and Sacco, E., (2002), ،، Re ...
  • Balsamo, A., Batista U., Herzalla A., and Viskovic, A.., (2001), ...
  • Bastianiani, F., Tommaso, D. A., Borri, A, Corradi, M., (2003), ...
  • نمایش کامل مراجع