برنامه ریزی عرصه های حفاظتی رویکردی برای توسعه فرصت های گردشگری در اراضی بیابانی مطالعه موردی:پارک جنگلی چاه کوتاه بوشهر

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 359

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IGAC11_132

تاریخ نمایه سازی: 17 اسفند 1393

Abstract:

یکی از عملیات های رایج در عرصه فعالیت های سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، اجرای پروژه های تثبیت شن و کنترل فرسایش بادی است که عمدتا در استان های با اقلیم خشک و بیابانی به اجرا در می آیند، این پروژه ها عمدتاجهت کنترل فرسایش خاک و کاهش خطرات فرسایش بادی تعریف و انجام می شوند که در برخی از موارد به دلیل عملکرد مثبت آنها، علاوه بر اجرای موفقیت آمیز تثبیت شن، عرصه های نسبتا سرسبزی را ایجاد کرده اند، با شناخت پتانسیل هایطبیعی این عرصه ها و نیز مدیریت درست آنها می توان در کنار نقش اصلی آنها، از محیط های ایجاد شده به عنوان یکفرصت جهت استقرار و توسعه فضاهای گردشگری استفاده نمود. طرح تثبیت شن چاه کوتاه بوشهر که در شمال شرقی شهرستان بوشهر واقع شده است، یکی از نمونه این عرصه ها است که در ابتدا با هدف اجرای پروژه تثبیت شن انجام شد ودر ادامه به دلیل موفقیت آمیز بودن طرح، فضایی متفاوت هر چند با ویژگی های سیمای جنگل های مناطق بیابانی را ایجاد نمود. این عرصه بدلیل موقعیت مناسب، چشم انداز طبیعی، وسعت و امکان توسعه دارای پتانسیل بالای جهت استفاده های فرهنگی - آموزشی – تفرج گاهی- گردشگری و اشتغالزایی و افزایش سرانه فضای سبز استان می باشد. در همین راستا بامطالعات محیط طبیعی و تلفیق آن با ساختار کالبدی و فضایی منطقه، برنامه ساماندهی و ارائه جز فضاهای مورد نیاز یک مجموعه گردشگری به منظور ایجاد زیر ساخت های جذب توریسم و امکان اقامت ، حتی در دوره های چند روزه در قالب یک نقشه سایت پلان معرفی گردیدند.

Keywords:

تثبیت شن- پارک جنگلی– گردشگری- برنامه ریزی محیطی

Authors

محمد همتی

استادیار گروه جغرافیا طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری

امید بهمنی

دکترای منابع طبیعی مهندسین مشاور جهاد تحقیقات آب و انرژی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر، (سال 1388)، ...
  • اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر، (سال 1388)، ...
  • مخدوم، مجید، (1385)، آمایش سرزمین، انتشارات دانشگاه تهران ...
  • مهدوی، محمد (1374)، هیدرولوژی کاربردی (جلد 1و 2)، انتشارات دانشگاه ...
  • نقشه‌های توپوگرافی 1/25000 سازمان نقشه‌برداری کشور، منطقه استان بوشهر. ...
  • نمایش کامل مراجع