سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی مدیریت کاهش ریسک زلزله در ایران بر اساس چهارچوب عملیاتی هیوگو ٢٠١۵- ٢٠٠۵

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 924

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INDM06_176

Index date: 8 March 2015

ارزیابی مدیریت کاهش ریسک زلزله در ایران بر اساس چهارچوب عملیاتی هیوگو ٢٠١۵- ٢٠٠۵ abstract

تلفات زیاد در زلزله های ایران به دلیل آسیب پذیری بالای ما و زیرساخت ضعیت ما از دیدگاه فیزیکی و اجتماعی درمواجهه با سوانح طبیعی و به ویژه زمینلرزه است. جمعیت ساکن در بافت ها ی فرسوده در ایران در حدود 22 تا 33 میلیون نفربرآورد می شود که درصدی بالغ 28 تا 42 % از کل جمعیت ایران است.. در سال 93 جمعیتی حدود 16.200.000 در استانهای تهران و البرز زندگی می کنند که حدود 13.500.000 از این جمعیت در طی روز در تهران هستند. حدود 37 % از جمعیت % استانهای تهران و البرز در درون یا نزدیکی پهنه گسله فعال ساکنند ( 5.985.000 نفر). در خوش بینانه ترین حالت حدود 25از جمعیت این دو استان در بافت فرسوده زندگی می کنند (حدود 4.100.000 نفر )! بنابراین حدود 62 % از جمعیت متراکم ترین پهنه جمعیتی کشور در پهنه با ریسک بالای زلزله (در پهنه گسله یا در بافتهای فرسوده) ساکن هستند (حدود10.100.000 نفر!) . با توجه به مجموع امکانات و محدودیت های شهر تهران ، سند طرح جامع مصوب برای شهر تهران ، سقفجمعیت پذیری شهر تهران را به 10 و نیم میلیون نفر محدود کرده است . مساحتی که برای ساخت مسکن مهر در کشور در نظر گرفته شده است شامل حدود 53.000 هکتار بافت نوساز (اکثرا حاشیه نشین) جدید خواهد بود که حداقل حدود6.500.000 نفر (شش و نیم میلیون نفر) و به صورت واقه بینانه تر حدود 10.500.00 نفر ( 10 و نیم نیلیون نفر) (با فرض سکونت حدود 120 تا 200 نفر در هر هکتار). در این ساختمانها یا ساکن شده و یا به زودی ساکن خواهند شد. با توجه به آسیب پذیری بالایی که از واحد های مسکن مهر به ویژه در زلزله های 1391 ورزقان و 1393 مورموری ایلام مشاهده کرده ایم، حتی اگر دست کم نیمی از این ساخت و سازهای جدید آسیب پذیری بالایی در مقابل خطر زلزله داشته باشند، حدود 26000 هکتار بافت فرسوده جدید به منازل مسکونی کشور اضافه شده و یا در سالهای آینده این اتفاق رخ خواهد افتاد. جمعیت آسیب پذیر ساکن در این بافتهای فرسوده نوساز حدود 3.3 میلیون تا حدود 5.2 میلیون نفر تخمین زده می شود. .

ارزیابی مدیریت کاهش ریسک زلزله در ایران بر اساس چهارچوب عملیاتی هیوگو ٢٠١۵- ٢٠٠۵ authors

مهدی زارع

پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

مقاله فارسی "ارزیابی مدیریت کاهش ریسک زلزله در ایران بر اساس چهارچوب عملیاتی هیوگو ٢٠١۵- ٢٠٠۵" توسط مهدی زارع، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 17 اسفند 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 924 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تلفات زیاد در زلزله های ایران به دلیل آسیب پذیری بالای ما و زیرساخت ضعیت ما از دیدگاه فیزیکی و اجتماعی درمواجهه با سوانح طبیعی و به ویژه زمینلرزه است. جمعیت ساکن در بافت ها ی فرسوده در ایران در حدود 22 تا 33 میلیون نفربرآورد می شود که درصدی بالغ 28 تا 42 % از کل جمعیت ایران است.. ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی مدیریت کاهش ریسک زلزله در ایران بر اساس چهارچوب عملیاتی هیوگو ٢٠١۵- ٢٠٠۵ با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.