سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نماد پردازی اعداد در معماری اسلامی ایرانی با تاکید بر عدد چهار

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,228

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SCIENC01_043

Index date: 14 April 2015

نماد پردازی اعداد در معماری اسلامی ایرانی با تاکید بر عدد چهار abstract

صور نمادین که جنبه های محسوسی از واقعیت ماورإ طبیعی بوده ،موجودیت خود را دارند و خواه انسان از آنها باخبرباشد یا نباشد حاوی ویژگیهای روحانی و دارای ماهیت ملکوتی بوده اند.معماران گذشته دوست داشتند در کار خود اعدادی را که نزد شیعیان مقدس هستند به گونه ای در کالبد ساختمان نمودار سازند و این کار دشواری بوده که هم ساختمان ، منطقی و با کاربرد باشد و هم سنت اعداد در آن مراعات شده باشد.بررسی چگونگی تأثیر گذاری اعداد بصورت رمز پردازی شده در هندسه بنا و آرایه ها و نقش نمادین اعداد در معماری سنتی ایران و معماری اسلامی موضوع پژوهش بوده است. در بخش دیگر این مقاله به معرفی عدد چهار در معماری اسلامی و الگوهای برگرفته شده از عدد چهار پرداخته شده است.در معماری دوره اسلامی به هندسه بسیار اهمیت داده شده و معمار تابع اصول فرا طبیعی و معتقد به تقدس در معماری بوده و اثر ساخته شده دارای زبان نمادین با ویژگیهای روحانی بوده است. این نمادها را که باید واجد معنی ناشی از بینش معمار و سازنده اثر دانست، در این پژوهش بررسی گردیده و با بکارگیری مفاهیم و رویکردهای تطبیقی،نقش اعداد در معماری ایرانی اسلامی تحلیل گردیده است.نمادها و صور نمادین،نشانه ای از وجودی عظیم تر در عوالم ماوراء است و نمادها افزون بر ساحت مادی و زمینی دارا ی ساحت ملکوتی وباطنی بوده اند. روش پژوهشی مورد استفاده در این مقاله،روش توصیفی، تاریخی و روش تحلیل داده ها تطبیقی بوده ،روش گرد آوری داده ها بصورت اسنادی وفیش برداری و کتابخانه ای بوده است.در پایان نتیجه گرفته شده هدف هنر علی الخصوص معماری ایرانی قرب الهی بوده و رسالت معمار در این بوده که انسان را متوجه معنا و عالم بالا کند، و هنر با تلطیف روح ،هواهای نفسانی را در وجود او مهار نماید و کمال جویی و توجه به عالم ماورا ء را در انسان پرورش دهد و دستیابی به وحدت و نمودارسازی وحدت در کثرت بوسیله هنر می بایست در یک فرآیند تجرید و با یک بیان رمزی صورت پذیرد.

نماد پردازی اعداد در معماری اسلامی ایرانی با تاکید بر عدد چهار Keywords:

نماد پردازی اعداد در معماری اسلامی ایرانی با تاکید بر عدد چهار authors

حمیدرضا صارمی

استادیار گروه شهرسازی دانشکده هنر و معماری دانشگاه تربیت مدرس تهران ایران

نسیم رفیعی راد

دانشجوی مقطع ارشد مهندسی معماری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- احمدی، بابک، حقیقت و زیبایی، درس های فلسفه هنر، ...
- بمانیان، محمد رضا، ‌صفایی پور، هادی، نقش کمی و ...
- پیرنیا محمد کریم، تالیف غلامحسین معماریان، چاپ سوم 390نشر ...
پیش بین، محمد حسین، نماد پردازی عدد چهار در معماری ...
- حجازی، مهرداد، هند سه مقدس در طبیعت و معماری ...
- خلاصه مقالات خرداد ماه 1387 دانشگاه هنر اسلامی تبریز ...
- شهریاری، پرویز، ریاضیات وو هنر، تهران پژوهنده 1381، ...
- کیانی محمد یوسف، معماری ایران _ دوره اسلامی، تهران، ...
- نتاج، وحید حیدر، امیر منصوری، نقدی بر فرضیه الگوی ...
- نیلفروشان، محمد رضا، از آغاز تا دوره قاجاریه .1386، ...
- نیستانی، جواد، سابقه ترسیم نقشه و کاربرد هندسه و ...
- هانری کربن، فریتهوف شووان و همکاران، مبانی هنر معنوی، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نماد پردازی اعداد در معماری اسلامی ایرانی با تاکید بر عدد چهار" توسط حمیدرضا صارمی، استادیار گروه شهرسازی دانشکده هنر و معماری دانشگاه تربیت مدرس تهران ایران؛ نسیم رفیعی راد، دانشجوی مقطع ارشد مهندسی معماری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد ایران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی نیارش شهر پایا پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هندسه،نماد، رمز پردازی،ماورا الطبیعه، معماری اسلامی هستند. این مقاله در تاریخ 25 فروردین 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4228 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که صور نمادین که جنبه های محسوسی از واقعیت ماورإ طبیعی بوده ،موجودیت خود را دارند و خواه انسان از آنها باخبرباشد یا نباشد حاوی ویژگیهای روحانی و دارای ماهیت ملکوتی بوده اند.معماران گذشته دوست داشتند در کار خود اعدادی را که نزد شیعیان مقدس هستند به گونه ای در کالبد ساختمان نمودار سازند و این کار دشواری بوده که هم ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نماد پردازی اعداد در معماری اسلامی ایرانی با تاکید بر عدد چهار با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.