سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بازشناسی مفهوم هویت در ساختار بصری و فضایی سیمای شهر اسلامی (نمونه مورد مطالعه: خیابان شیرازی شهر مشهد)

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 895

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCFC01_030

Index date: 1 May 2015

بازشناسی مفهوم هویت در ساختار بصری و فضایی سیمای شهر اسلامی (نمونه مورد مطالعه: خیابان شیرازی شهر مشهد) abstract

هویت شهری هر شهر مجموعه خاطراتی است که ما از آن شهر در ذهن داریم. خیابان شیرازی از خیابان های قدیمی شهر مشهد است که امروزه چهره آن به کلی دگرگون شده و کمتر اثری از آثار تاریخی آن می توان یافت. در این خیابان، چشم انداز اصلی، احداث ساختمان های تجاری و اقامتی می باشد که تماماً دید افقی به حرم مطهر را از فواصل دور غیر ممکن ساخته است. هدف پژوهش حاضر، بررسی هویت در ساختار بصری و فضایی سیمای خیابان شیرازی شهر مشهد است. در این راستا عناصر هویت بخش این خیابان شناسایی و تحلیل گردید. با توجه به موضوع تحقیقف حوزه مطالعاتی و مسائل آن، برای تکمیل اطلاعات مورد نیاز پژوهش حاضر، ترکیبی از روش های توصیفی- تحلیلی و میدانی به کار رفته است. گردآوری اطلاعات، مبتنی بر مطالعات اسنادی، روش پیمایشی و مشاهده ای است. در بخش مطالعات اسنادی با مرور مستندات برجسته در ارتباط بامفهوم هویت شهری و مؤلفه های سازمان های بصری و فضایی سعی در استخراج مبانی نظری مورد نیاز برای تحقیق شده است. در نهایت با بررسی مؤلفه های سازمان بصری و فضایی در این خیابان به این نتیجه رسیده شد که برای حصول به هویت در ساختار این خیابان راهبردهایی نیازمند است که از آن جمله می توان به مکان یابی مناسب جهت فضای سبز، تقویت گره های موجود در این محور جهت خوانایی بیشتر مسیر، هویت بخشی هر چه بیشتر به آن، ایجاد کانون های عملکردی ویزه و ایجاد نقاط عطف بصری در این محور اشاره کرد.

بازشناسی مفهوم هویت در ساختار بصری و فضایی سیمای شهر اسلامی (نمونه مورد مطالعه: خیابان شیرازی شهر مشهد) Keywords:

بازشناسی مفهوم هویت در ساختار بصری و فضایی سیمای شهر اسلامی (نمونه مورد مطالعه: خیابان شیرازی شهر مشهد) authors

بهار منوچهری

کارشناس ارشد برنامه ریزی منطقه ای، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

کتایون علیزاده

استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آتشین بار، محمد، (1388)، تداوم هویت در منظر شهری، باغ ...
امین زاده، بهناز، (1389)، ارزیابی زیبایی و هویت شهری، هویت ...
پیران، پرویز، (1384)، هویت شهرها : غوغای بسیار برای مفهومی ...
تاجبخش، کیان، (1387)، آرمان شهر: فضا، هویت و قدرت در ...
حناچی، پیروز، (1384)، هویت مفهومی معنوی دارد، ماهنامه شهرهای جدید، ...
رضوانی، علیرضا، (1384)، در جستجوی هویت شهری شهر مشهد، سازمان ...
سروری، هادی و خزائی، زهرا، (1387)، نقش فضاهای شهری در ...
عزیزی، محمد مهدی، (1384)، شهر، کالبد بدون انسان، ماهنامه شهرهای ...
کارمونا، متیو و دیگران، (1391)، ترجمه : فریبا قرائی، مهشید ...
کریر، راب، (1383)، فضای شهری، ترجمه خسرو هاشمی‌نژاد، انتشارات نشر ...
مدنی پور، علی، (1379)، طراحی فضای شهری، شرکت پردازش و ...
میرزائی نسب، مهدی، (1392)، جایگاه گرافیک محیطی در هویت بصری ...
Dormans, Stefan, (2006), A Narrative Analysis of Urban Identity The ...
www.chn.ir 15- www.uan.ir ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بازشناسی مفهوم هویت در ساختار بصری و فضایی سیمای شهر اسلامی (نمونه مورد مطالعه: خیابان شیرازی شهر مشهد)" توسط بهار منوچهری، کارشناس ارشد برنامه ریزی منطقه ای، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران؛ کتایون علیزاده، استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی در جستجوی شهر فردا «واکاوی مفاهیم و مصادیق در شهر اسلامی - ایرانی» پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هویت، هویت شهری، ساختار بصری و فضایی، خیابان شیرازی، شهر مشهد هستند. این مقاله در تاریخ 11 اردیبهشت 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 895 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هویت شهری هر شهر مجموعه خاطراتی است که ما از آن شهر در ذهن داریم. خیابان شیرازی از خیابان های قدیمی شهر مشهد است که امروزه چهره آن به کلی دگرگون شده و کمتر اثری از آثار تاریخی آن می توان یافت. در این خیابان، چشم انداز اصلی، احداث ساختمان های تجاری و اقامتی می باشد که تماماً دید افقی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بازشناسی مفهوم هویت در ساختار بصری و فضایی سیمای شهر اسلامی (نمونه مورد مطالعه: خیابان شیرازی شهر مشهد) با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.