مقایسه امواج الکترکاردیوگرام و محور الکتریکی قلب در جوجه های گوشتی مبتلا به آسیت تجربی، با استفاده از مدل خوراکی T3 با جوجه های سالم

Publish Year: 1382
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 320

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-58-4_001

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394

Abstract:

هدف: مطالعه تأثیر آسیت تجربی با استفاده از مدل خوراکی T3 بر روی امواج التروکاردیوگرام و محور ا لکتریکی قلب. طرح: م طالعه مقایسه ای. حیوانات: صدو پنجاه قطعه جوجه گوشتی یکروزه از نژاد راس. روش: جوجه ها در دو گرو مساوی و مجزا و نزدیک به هم به صورت گروه کنترل و گروه آزمایش تا 6 هفته در روی بستر پرورش یافتند. تجویز خوراکی هورمون تری یدوتیرونین (1/5ppm) به گروه آزمایش از روز ششم تا پایان د وره صورت گرفت. با مجزا نمودن 5 جوجه از هر گروه در پایان هر یک از هفته های دوم تا ششم و ثبت الکتروکاردیوگرام هر یک از آنها انجام پذیرفت. تجزیه و تحلیل آماری: تعیین اختلاف بین گروه کنترل و آزمایش به روش آزمونی تی استیودنت و نیز اختلاف بین ه فته های مختلف با استفاده از تجزیه واریانس. نتایج: در اشتقاقهای aVR, III و aVR و بین دو گروه کنترل و آزمایش، م وج R در پایان هفته سوم و ششم و موج S در پایان هفته های دوم و ششم و نیز هر دو این امواج در میانگین جمع کل هفته های تمام دوره، اختلاف معنی داری را به صورت افزایش ارتفاع در گروه آزمایش نشان د ادند. درجات محور الکتریکی قلب ا گرچه در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در جهت مثبت تغییر یافته بود ولی بین دو گروه کنترل و آزمایش و بین ه فته های مختلف اختلاف معنی داری را ظاهر نساخت. نتیجه گیری: با ثبت و مطالعه الکتروکاردیوگرام در جوجه های گوشتی مبتلا به آسیت تجربی با استفاده از مدل خ وراکی T3 امواج R و S بخصوص پس از 6 هفته استفاده مداوم خوراکی، دچار افزایش می شوند که شاهدی بر هیپرتروفی بطنی و عوارض مربوطه می باشد. مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، (1382)، دوره 58، شماره 3، 300-297.

Authors

مسعود تشفام

گروه آموزشی فیزیولوژی، فارماکولوژی و سم شناسی دانشکده د امپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

حسن نوده

گروه آموزشی فیزیولوژی، فارماکولوژی و سم شناسی دانشکده د امپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

کیوان کرامتی

گروه آموزشی فیزیولوژی، فارماکولوژی و سم شناسی دانشکده د امپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران