سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ردپای شعر در معماری و ارتباط آنها باهم

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,511

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSAU02_1172

Index date: 6 June 2015

ردپای شعر در معماری و ارتباط آنها باهم abstract

شعر هنری کاملا واضح در جهانی مشترک با معماری است، شعر جاودانگی یافتن استنباط احساس انسانی است، در لحظه ای گذرا، در جامه واژه ها، و حال معماری هنر خلق فضاست، بیان هوشمندانه در خلق فضاست. نگاهی به گذشته آنها این موضوع را روشن تر می سازد، زیرا در کشور کهنسالی چون ایران که دارای قدمتی بسیار است وجود افراد بزرگ در آن امری طبیعی به شمار می رود، در زمینه علوم ادبیات می توان به بزرگانی چون فردوسی،سعدی،حافظ و... را که این سرزمین در طی ادوار مختلف در خود جای داده است اشاره کنیم و همینطور استفاده از اشعار شاعران در بناهایی و از آن مهم تر آرامگاه های شاعران نیز خود به خوبی گواه این مطلب است، بگونه ای که باعث عجین شدن معماری و شعر شده است، بنابراین وجود این دو هنر درکنار هم طبیعتا محصولات جالب توجهی را پدید می آورد، مقاله حاظر ضمن بررسی وجوه مشترک این دو هنر با مفهوم شعرگونه به رابطه عمیق شعر و معماری می پردازد. شعرا در تمامی ادوار زیباترین و پرمایه ترین احساسات انسانی را در قالب کلام موزون و آهنگین خویش انعکاس می دادند و از سرچشمه غنی معارف بشری برای خلق موسیقی مکتوب سود جسته و گفتگویی بی زمان را در سناریوی تاریخ رقم زده اند . شعر واقعیت را به تجرید می کشد و معماری از تجریدها به سمت واقعیت حرکت می کند و یک احساس متعالی را از پس خطوط به یک فضای ملموس مبدل می سازد همانگونه که افراد گوناگون می توانند برداشت های متفاوتی از شعر یکسانی داشته باشند. مخاطبان یک اثر معماری هم می تواننداحساسات متفاوتی را دریک فضای عینی تجربه کنند ؛ در واقع همانگونه که سراینده ابیات, سعی در به اشتراک گذارندن مفاهیمی با خوانندگان خویش دارد ولی هربار که شعری خوانده می شود در واقع شعر جدیدی سروده می شود ، موفقیت معماران هم (اگر موفقیت را عامه پسند بودن یک اثر بدانیم ) صرفاً به میزان پختگی خطوط طراحی وابسته نیست بلکه هر مخاطب معماری به تنهایی شاعر فضایی نو است. قافیه و ردیف در شعر ، فضای حرکات موزون خطوطی است که آهنگ زیستن را زمزمه کنند.

ردپای شعر در معماری و ارتباط آنها باهم Keywords:

ردپای شعر در معماری و ارتباط آنها باهم authors

ابراهیم امیرکلایی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه

الهام تقوی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

زهره سنایی

کارشناس ارشد معماری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
شفیعی کدکنی، م، صور خیال در شعر پارسی (تحقیق انتقادی ...
خوشبخت، ا، معماری و نور انتشارات خاک 1388، ...
خانم ماری شیمل، آحرکت در معماری 1934، ...
شاهنامه فردوسی نبرد رستم و سهراب ...
I5] آنتونیادیس، آنتونی، معماری، جلد اول، .ترجمه احمدرضا آی، سروش، ...
برایان ادوارد، ساختمان های تحقیقاتی دانشگاهی _ ترجمه حمیدرضا عظمتی، ...
فروغی، محمود، معماری پویا، 4، دانشگاه قران، ‌نشر خاک، 1383 ...
شولتز، کریستین نوربرگ، روح مکان، ترجمه محمدرضا شیرازی، چاپ چهارم1392 ...
اوانز، بنجامین اچ، نور روز در معماری، ترجمه شهرام پوردیهیمی، ...
Global Network for Renewable energy Approaches in Desert Regions - ...
A Two-Colored Brocade :The imagery of Persian poetry ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ردپای شعر در معماری و ارتباط آنها باهم" توسط ابراهیم امیرکلایی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه؛ الهام تقوی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی؛ زهره سنایی، کارشناس ارشد معماری نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شعر ، معماری ، خلاقیت طرح ، سکون ، جاودانگی هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6511 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شعر هنری کاملا واضح در جهانی مشترک با معماری است، شعر جاودانگی یافتن استنباط احساس انسانی است، در لحظه ای گذرا، در جامه واژه ها، و حال معماری هنر خلق فضاست، بیان هوشمندانه در خلق فضاست. نگاهی به گذشته آنها این موضوع را روشن تر می سازد، زیرا در کشور کهنسالی چون ایران که دارای قدمتی بسیار است وجود افراد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ردپای شعر در معماری و ارتباط آنها باهم با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.