سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی همسازی معماری بازارهای سنتی ایران با اقلیم تحقیق میدانی در بازار قیصریه شهر اصفهان

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,482

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AEBSCONF02_030

Index date: 6 June 2015

بررسی همسازی معماری بازارهای سنتی ایران با اقلیم تحقیق میدانی در بازار قیصریه شهر اصفهان abstract

مقاله حاضر بر اساس مطالعات میدانی بخشی از بازار قیصریهی اصفهان در اوج گرمای تابستان، در روز 11 ماه شهریور سال 1393 ، در سهمرحله ی زمانی صبح (9:30)، بعد از ظهر(15:30) و عصر(18:30) ، به مطالعهی شگردهای به کار رفته در ساختار بازارهای شهرهای مجاور کویر به کمک علم معماری همسازی با اقلیم پرداخته است. دادههای میدانی توسط دستگاههای هواشناسی سیار و ثابت WBGT ،Hot Wire و Data Logger که قادر به برداشت آمار دما، رطوبت و باد است، گردآوری و سپس با انتقال داده ها به ابزار CBE Thermal Confort Tool for ASHRAE 55، میزان انطباق شرایط اقلیمی در هر فضا با استاندارد ASHRAE55 سنجیده و نتایج این انطباق و میزان شرایط آسایش فضاها بر اساس این استاندارد، بر روی نمودار سایکرومتریک ارائه شد. در انتها مقایسه این نتایج با دادههای بلند مدت و کوتاه مدت ایستگاه هواشناسی اصفهان نشان داد که راهکارهای معماری به کار رفته در هر فضا به عنوان اصول طراحی همساز با اقلیم گرم و خشک، از جمله افزایش ارتفاع تیمچه و چهارسوق ها و استفاده از نورگیر سقفی و بازشوهای متعدد در سقف آنها، جهت گیری مناسب ورودی ها و فضاهای پر و خالی بازار و سلسله مرتب قرارگیری آنها نسبت به هم، وجود رواق و سایه بانهای موقت و حضور حوض و درختان در قسمت میانی فضاها، وضعیت اقلیم خرد را نسبت به اقلیم محلی، اقلیم کوتاه مدت و اقلیم بلندمدت شهر تا میزان رسیدن به شرایط آسایش حرارتی تعدیل کرده است.

بررسی همسازی معماری بازارهای سنتی ایران با اقلیم تحقیق میدانی در بازار قیصریه شهر اصفهان Keywords:

بررسی همسازی معماری بازارهای سنتی ایران با اقلیم تحقیق میدانی در بازار قیصریه شهر اصفهان authors

سعیده نکوئی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان، ایران

منصوره طاهباز

دانشیار دانشکده معماری و هنر دانشگاه شهید بهشتی، ایران

مهدی اختر کاوان

استادیار دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بازار ایرانی، جهاد دانشگاهی پردیس هنرهای زیبا، گروه پژوهشی معماری ...
رجبی، آ، سفاهن، . بازار های ایرانی تجسم اندیشه های ...
طاهباز، م.، جلیلیان، ش.، موسوی، ف. آموزه هایی از معماری ...
طاهباز، م.، جلیلیان، ش.، موسوی، ف.، کاظم زاده، م. نورپردازی ...
قبادیان، و. بررسی اقلیمی ابنیه سنتی ایران، انتشارات دانشگاه تهران، ...
Hoyt T, Schiavon S, Piccioli A, Moon D, and Steinfeld ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی همسازی معماری بازارهای سنتی ایران با اقلیم تحقیق میدانی در بازار قیصریه شهر اصفهان" توسط سعیده نکوئی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان، ایران؛ منصوره طاهباز، دانشیار دانشکده معماری و هنر دانشگاه شهید بهشتی، ایران؛ مهدی اختر کاوان، استادیار دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان، ایران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین در علوم مهندسی و پایه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بازار های سنتی، اقلیم گرم و خشک، عملکرد اقلیمی، شرایط آسایش حرارتی هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1482 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقاله حاضر بر اساس مطالعات میدانی بخشی از بازار قیصریهی اصفهان در اوج گرمای تابستان، در روز 11 ماه شهریور سال 1393 ، در سهمرحله ی زمانی صبح (9:30)، بعد از ظهر(15:30) و عصر(18:30) ، به مطالعهی شگردهای به کار رفته در ساختار بازارهای شهرهای مجاور کویر به کمک علم معماری همسازی با اقلیم پرداخته است. دادههای میدانی توسط دستگاههای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی همسازی معماری بازارهای سنتی ایران با اقلیم تحقیق میدانی در بازار قیصریه شهر اصفهان با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.